Тижневий огляд: переслідування християн (29.05 – 04.06)
  • Пон, 05/06/2017 - 21:18

29 травня повідомляється, що у м. Вишневому на Київщині греко-католики моляться просто неба, бо свого храму їм збудувати не дають. За дев'ять років існування громади в місті не знайшлося навіть маленького клаптика землі, де б вони могли звести власний храм. О. Володимир Мальчин висловив надію, що найближча сесія міської ради розгляне позитивно їхнє звернення про виділення всього п'ять соток землі для будівництва храму.

Відповідно до інформації за 30 травня читаємо, що близько 100 християн були арештовані впродовж цього місяця в Еритреї. Ця країна на сході Африки є однією з найбільш репресивних, відповідно до даних «World Watch Monitor», що інформує про переслідування християн.

26 травня в Єгипті відбувся напад на автобус із християнськими паломниками. Ті, кому вдалось вижити під час атаки, розповіли, що десять бойовиків Ісламської держави не просто відкрили вогонь по автобусу, в якому християни їхали до монастиря св. Самуїла Сповідника, але змусили жертв вийти з автобуса і кожного по черзі запитували чи він є християнином, а вже тоді стріляли в них.

1 червня з’явилося повідомлення про те, що конференція католицьких єпископів Індії звернулась до політичних лідерів із закликом захистити місця молитви для усіх спільнот після того, як в штаті Телангана була пошкоджена церква і осквернено статуї.

Згідно з інформацією за 2 червня читаємо, що католицький фермер з американського штату Мічиган подав до суду на місто Іст-Лансінґ, звинувачуючи місто в релігійній дискримінації. Стівену Теннесу заборонили брати участь в муніципальному ринку фермерів через його ставлення до одностатевих союзів.