Тижневий огляд: переслідування християн (31.10– 06.11)
  • Пон, 07/11/2016 - 21:54

31 жовтня повідомляється, що у Пакистані з восьмирічного хлопчика-християнина, ім'я якого не називається, зняли звинувачення в богохульстві. Дитину і її матір звинуватили в спалюванні сторінок Корану в пакистанському місті Кветта. За даними благодійної організації CLAAS, що допомагає переслідуваним в Пакистані християнам, арешт хлопчика і його матері викликав протест з боку як християнських, так і мусульманських політиків.

1 листопада з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що ЗМІ час від часу вибухають «скандальними» повідомленнями про Папу Франциска, переважно хапаючись за якісь його слова чи речення, вирвані з контексту, в якомусь інтерв’ю, приватному листі чи взагалі десь в приватній розмові. Коли Папа говорить проти гендеризму та релятивізму – практично всі «незалежні» та «об’єктивні» ЗМІ нагло глухнуть і сліпнуть. Як тільки десь щось приватно скаже та ще й наголосить, що це тільки його приватна думка – відразу всі «незалежні» та «об’єктивні» ЗМІ обрізані, обірвані слова Папи кидають на перші шпальти. Судячи з усього, вся ця кампанія спрямована на одне – на розкол Церкви.

Британський історик Робін Гарріс, колишній близький співробітник Марґарет Течер, презентував у Хорватському Католицькому Університеті свою книгу «Stepinac – His Life and Time». З цієї нагоди він дав інтерв’ю хорватському католицькому порталові «Bitno.net».

Відповідно до інформації за 2 листопада читаємо, що угруповання ісламістських бойовиків «Селек» напало на біженців в районі міста Кага-Бандоро Центральноафриканської Республіки (ЦАР). Незважаючи на втручання миротворців ООН, було вбито як мінімум 18 мирних жителів, 57 осіб поранено. Віруючих дедалі більше непокоять спалахи насильства в ЦАР, а також плани уряду Франції відкликати більшість своїх солдат. 12 000 миротворців ООН залишаться на місці, проте навіть їх присутність не зупиняє нападів з боку «Селек».

Халдейський католицький Архиєпископ Ербілу владика Башар Варда заявив, що частина християн-біженців уже розпочала підготовку до повернення у свої рідні міста та села рівнин Ніневії, визволених іракським військом від бойовиків ІДІЛ-у. Однак, існує і ряд об’єктивних обставин, які ускладнюють це повернення. В першу чергу це безпекова ситуація та проблема розмінування території.

3 листопада з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що в Індії відбулася особлива молитва за жертв антихристиянських переслідувань. На спомин про всіх померлих вірних у їхньому наміренні було відслужено літургію у штаті Орісса, який вісім років тому став ареною кривавих переслідувань. Молилися також за людей, які щодня помирають за свою віру в Ісуса. Згадали також постать померлого цього року Архиєпископа Рафаеля Чіната, який, ризикуючи своїм життям, боровся за права релігійних меншин в Індії.

Верховна Рада України відмовилася дозволити священнослужителям здійснювати свою діяльність у закладах охорони здоров'я. За ухвалення за основу законопроекту №4987 проголосували 165 депутатів при мінімально необхідних 226. Священнослужителі можуть здійснювати свою діяльність на волонтерських або на громадських засадах.

Згідно з інформацією за 5 листопада читаємо, що в столиці Індонезії відбулась стотисячна маніфестація радикальних ісламістів, які вимагають відсторонення з поста губернатора Джакарти християнина Басукі Чахай Пурнама за начебто образу ісламу. Президент країни Джоко Відодо, який відмовився зустрітися з маніфестантами, заявив, що це була політична маніфестація, яка свідчить, що окремі політики пробують використовувати ісламських екстремістів у боротьбі за владу.

Французький політик і колишній міністр житлового будівництва Крістін Бутін засуджена Апеляційним судом Парижу за цитування біблійного ставлення до гомосексуальної поведінки. Французький суд наклав на пані Бутін штраф у сумі 5 тис. євро, які підуть на користь ЛГБТ організацій. Адвокати пані Бутін оголосили, що звернуться з оскарженням до Касаційного суду.

Документи, оприлюднені на Wikileaks, свідчать про глибоку заангажованість Гілларі Клінтон та членів її команди у боротьбу за поширення абортів на міжнародному рівні та просування «прав» ЛГБТ. Клінтон, глава її виборчого штабу Джон Подеста та її радник Джей Салліван у 2015 році пробували проштовхнути в ООН визнання ЛГБТ «прав» та «права» на аборт частиною прав людини. Цей план був провалений Генеральною Асамблеєю ООН, яка відмовилась голосувати за це.

6 листопада повідомляється, що в Маріуполі, по вул. Олімпійська 79-а невідомі спалили церкву, яка належить Київському патріарху і була побудована в 2003 році. Ця церква знаходиться в МКР «Східний» і свого часу пережила обстріл бойовиків. За церквою стежив військовий капелан отець Любомир Кращий.

Групи, які фігурують як учасники змови команди Гіларрі Клінтон і Джорджа Сороса в спробі організації ліберального бунту проти католицьких єпископів США, напередодні президентських виборів 2012р. тероризували католицький клир у штаті Флорида, щоб унеможливити критику Барака Обами.