Тижневий огляд: переслідування християн (4.09 -10.09)
  • Пон, 11/09/2017 - 23:17

Згідно з інформацією за 4 вересня читаємо, що у Львові у Сихівський відділ поліції надійшло повідомлення від аноніма про те, що приміщення навчального закладу по вулиці Хуторівка (Львівська духовна семінарія Святого Духа (УГКЦ)) заміновано. На місце події виїхали експерти-вибухотехніки, слідчо-оперативна група та кінолог.

5 вересня повідомляється, що в поселенні Омума, поблизу міста Орлу на півдні Нігерії, було знайдено тіло священика. О.Кирякіус Онункво був вбитий на шляху до рідного краю, куди їхав на похорон батька. Поліція виключає вбивство з метою пограбування, оскільки речі та автомобіль священника залишилися неруханими.

Відповідно до інформації за 8 вересня читаємо, що канадська провінція Онтаріо прийняла закон стосовно захисту гендерної ідентичності, гендерного вираження та сексуальної орієнтації дитини. Згідно цього закону, батьки або опікуни дитини мають бути позбавлені батьківських/опікунських прав, якщо вони протиставляються гендерній ідентичності, гендерному вираженню чи сексуальній орієнтації, про які заявляє дитина.

Дирекція чеської філії міжнародної мережі супермакетів Lidl після чисельних протестів чеських громадян з причини «відфотошопленого» зображення грецької церкви Воскресіння на острові Санторін, з куполів якої Lidl витер хрести, попросила вибачення у чехів за образу їхньої культурної ідентичності та запевнила, що на наступних партіях товарів з Греції зображення церков не позбавлятимуть хрестів.

9 вересня з’явилося повідомлення про те, що під час Святої Меси у колумбійському місті Вільявісенсіо Папа Франциск проголосив блаженними двох колумбійських мучеників, які постраждали під час півстолітнього періоду насильства в цій країні: єпископа Хесуса Еміліо Харамільйо Монсальве та священика Педро Марію Раміреса Рамоса.