Тижневий огляд: переслідування християн (8.05 – 14.05)
  • Срд, 17/05/2017 - 08:57

8 травня повідомляється, що ще одного християнина засудили пожиттєво в Пакистані у відповідності до закону про богохульство, незважаючи на відсутність доказів на підтримку його звинувачення. Зафар Бхатті був звинувачений в тому, що образив іслам у текстовому повідомленні, відправленому з телефону ще в 2012 році. Він заперечив звинувачення і зазначив в суді, що номер, з якого було відправлено повідомлення, йому не належав. З того часу його утримували у в’язниці.

Відповідно до інформації за 9 травня, читаємо, що у Єгипті четверо терористів застрелили 50-річного Набіла Сабіра Фаузі у перукарні, власником якої він був. Батько двох дітей нещодавно без сім’ї повернувся до міста аль-Аріш, щоб спробувати відновити свою діяльність. Раніше він належав до групи коптів, що втекли з цього регіону після серії замахів ісламістів на християн.

10 травня з’явилося повідомлення про те, що отець Томас Ажанналіл, індійський священик, якого викрали в Ємені в березні 2016 року, звернувся по допомогу в нещодавно опублікованому відео.

 Згідно з інформацією за 12 травня читаємо, що Верховний суд Великобританії погодився розглянути справу кондитерів-християн, яких звинуватили в дискримінації геїв через відмову спекти торт з написом на підтримку гей-шлюбів. Перше слухання відбудеться в жовтні 2017 року.

У Нігерії 400 колишніх ісламських бойовиків навернулися в християнство, а семеро з них були навіть висвячені в духовний сан. Новонавернені належать до найстрашнішої з терористичних груп, що лютують в Нігерії - її бойовики здійснили і продовжують здійснювати більше злочинів, ніж навіть сумнозвісна організація Боко Харам.

13 травня повідомляється, що у китайській провінції Гуандун поліція під час вечірнього служіння в церкві заарештувала 30 християн, включаючи пастора і сім'ю американців з двома дітьми. Поліцейські конфіскували у присутніх всі мобільні телефони, посвідчення особи і банківські картки. Пастор Лі Пен був побитий співробітниками поліції в церкві, а потім теж заарештований. Після допиту, який тривав всю ніч, більшість затриманих відпустили.

36 років тому, 13 травня 1981 року у свято Богоматері Фатіми, 23-річний Мехмет Алі Агджа, член турецького терористичного угруповування "Сірі вовки", на площі Святого Петра в Римі стріляв і серйозно поранив папу Івана Павла II, котрий їхав у відкритому автомобілі. Агджа був затриманий відразу, а пізніше засуджений до довічного ув'язнення італійським судом.