Тижневий огляд: життя УГКЦ (01.02-07.02)
  • Срд, 10/02/2016 - 00:28

1 лютого 2016 року, в навечір`я празника Стрітення Господнього за григоріанським календарем, в Римі, в черговий раз, відбулася зустріч богопосвячених осіб різних чернечих спільнот нашої Церкви, які живуть, навчаються, виконують свої служіння та проводять місійну роботу в Італії. Початком духовної віднови стала Вечірня з Литією, яку очолив Преосвященний Владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії.

З 1 по 5 лютого в м. Любляна, що в Словенії, проходила ХХVII  Міжнародна військова конференція головних військових капеланів країн світу (ІМССС, 2016). У цьогорічній Конференції бере участь 31 делегат із різних країн світу. Українську Греко-Католицьку Церкву на Конференції представляли Владика Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України

2 лютого 2016 р. в рамках святкування Ювілею Року Божого Милосердя відбулася перша спільна зустріч монашества Луцького Екзархату УГКЦ та Луцької Дієцізії РКЦ. Тема зустрічі: «Богопосвячені особи – вісники Божого Милосердя». Молитовну зустріч очолили єпископи Йосафат (Говера) та Віталій (Скоморовський). Перед Літургією відбувся чин освячення свічок та зворушаюча процесія богопосвячених осіб із запаленими свічками до святого престолу.

Сімдесята сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви відбулась у Реколекційному центрі Патріарха Йосифа Сліпого у Львові-Брюховичах 3 - 4 лютого 2016 року. У синодальних засіданнях брали участь усі діючі єпископи Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ,

4 лютого в приміщенні Відділу комісій Патріаршої курії УГКЦ у Львові відбулося представлення існуючих мас-медійних ресурсів Церкви, які куруються Департаментом інформації УГКЦ.

5 лютого з нагоди 10-річчя відходу у вічність владики Івана (Хоми) у соборі Святої Софії в Римі відбулися заупокійні богослуження. Божественну Літургію з цієї нагоди очолив владика Гліб (Лончина), Єпарх єпархії Пресвятої Родини в Лондоні.

Студенти шостого курсу отримали дипломи магістрів богослов’я. На святковому богослужінні були присутні: Апостольський Нунцій Архієпископ Клаудіо Ґуджеротті, владика Борис Ґудзяк, єпископ єпархії святого Володимира Великого в Парижі для українців греко-католиків Франції, Бельгії, Нідерландів, Люксембургу та Швейцарії, а також владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський. Владикам співслужили також і настоятелі Семінарії.

6 лютого до міста Коломия прибула копія ікони Вишгородської Богородиці, разом із мощами блаженного папи Івана-Павла ІІ. Зустрічали реліквії поблизу катедрального собору Преображення Господнього правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії Кир Василій (Івасюк), духовенство коломийського деканату, а також найголовніші учасники - молодь м. Коломия та їхні батьки.

7 лютого в храмі Різдва Святої Богородиці УГКЦ, що в Хмельницькому, відбулася історична подія – проголошення Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ. З цієї нагоди відбулася урочиста Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав разом із владиками Синоду єпископів, за участю Архиєпископа Клаудіо Гуджеротті, Апостольського Нунція в Україні.

Цими днями на Закарпатті в санаторії «Орлине гніздо» відбувається реабілітаційний курс для військових капеланів УГКЦ, що здійснювали служіння на сході України в зоні АТО. Владика Михаїл (Колтун) та  його заступник о. Любомир Яворський на вихідних відвідали священиків, що перебувають на реабілітації.

До вашої уваги:

Звернення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ до представників органів державної влади, політикуму та громадянського суспільства України

Синод єпископів УГКЦ: «Українське суспільство хоче бачити результат своєї боротьби за гідне життя»

"Кава з цинамоном" - Про Звернення Синоду УГКЦ стосовно актуальної ситуації в суспільстві

«Подумаймо, як виглядає сьогодні життя сучасних скитальців», – проповідь Блаженнішого Любомира

«Кам’янець-Подільська єпархія УГКЦ – мрія Митрополита Андрея та Патріарха Йосифа», - у відеоблозі для «Живого телебачення» владика Василь, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, розповідає про розвиток УГКЦ на Хмельниччині.

Пастирський лист владики Степана, Екзарха Донецького УГКЦ, до вірних Донецького екзархату

Анонси:

У неділю, 14 лютого 2016 року, представники монашества Української Греко-Католицької Церкви здійснять прощу до Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві. Про це йдеться в повідомленні Патріаршої комісії УГКЦ у справах монашества.

7 квітня, у день празника Благовіщення Пресвятої Богородиці, в Архикатедральному соборі Святого Юра у Львові відбудеться архиєрейська хіротонія високопреподобного отця Володимира Груци, ЧНІ. Архиєрейська Літургія з Чином архиєрейської хіротонії розпочнеться о 10.00.