Тижневий огляд: життя УГКЦ (01.04 – 07.04.)
  • Втр, 09/04/2013 - 10:59

2 квітня 2013 року у київській книгарні «Є» відбулася презентація книги Архиєпископа-емерита Блаженнішого Любомира (Гузара) «Три дороги».Упорядником «Трьох доріг» стала журналістка Катерина Щоткіна.

 Видання приурочено до 80-річного ювілею Блаженнішого Любомира.

Із 3  до 5 квітня у реколекційно-відпочинковому комплесі Львівської Архиєпархії УГКЦ відбулися великопосні реколекції для працівників Патріаршої курії УГКЦ.

 На початку реколекційних наук владика Богдан Дзюрах, Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, зазначив, що  реколекції – це час нашої особистої зустрічі із Господом. Тому, на його думку, інколи варто покинути всі справи, щоб відійти на самоту та побути із Богом.

Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук 5 квітня 2013 року зустрівся у Хайфі (Ізраїль) з Високопреосвященним Еліасом (Шакуром),Архиєпископом Мелхітської Греко-Католицької Церкви, з яким обговорили, як можна ефективно збільшити присутність УГКЦ в Ізраїлі.

6 квітня 2013 року Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, який очолює делегацію УГКЦ на Святу Землю, з нагоди Року Віри, відвідав Базиліку Благовіщення у Назареті. Після цього він очолив Архиєрейску Божественну Літургію в печері Благовіщення.

Також цього дня  відбулося свято вічних обітів у сестер Воплоченого Слова (Сестри Служебниці Господа та Діви Марії з Матара).

Обіти склали четверо сестер-українок, які місіонують у різних кутках землі: с. Марія Владичиця Петрів (місіонерка на Закарпатті, Тячівський р-н, смт. Дубове), с. Марія Люрдська Адамович (місіонерка у м. Казань, республіка Татарстан, Російська Федерація), с. Марія Миру Лемко (місіонерка  у м. Хабаровськ, Далекий Схід, Російська Федерація) та с. Марія Агниця Барабаш (місіонерка у м. Омськ, Сибір, Російська Федерація).

Архиєрейську Літургію очолив єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії  Владика Миколай Сімкайло

У неділю, 7 квітня Високопреосвященніший Владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, очолив Архиєрейську Святу Літургію в парафії Покрову Пресвятої Богородиці, якою опікується Згромадження Салезіян.
Цей візит Архипастиря відбувся у потрійно святковий день: літургійного свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, хрестопоклонної неділі та з нагоди урочистого виставлення для почитання святих мощей преподобного отця Івана Боско, апостола, педагога і покровителя молоді.

У Хрестопоклонну неділю у Львові традиційно відбулася багатотисячна Хресна хода, яка цього року збіглась зі святом Благовіщення Пресвятої Богородиці. Її очолив Високопреосвященний Владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

«Щороку ця подія єднає десятки тисяч людей. Це дуже потужний акт об’єднання та спільної молитви громади в час Великого посту», – вважає міський голова Львова Андрій Садовий.

Святослав Шевчук: "Піст — це не дієтичний ритуал, це звільнення від гріха"

«Виклики для сучасної сім’ї та підтримка Церкви», – інтерв’ю з владикою Дмитром Григораком ЧСВВ

Владика Йосиф (Мілян): «На святкування 1025-річчя Хрещення Русі-України наша Церква, як мати, прийме в обійми своїх дітей з усього світу».Владика Йосиф (Мілян),голова наглядової ради будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового, що в Києві, та керівник організаційного комітету з відзначення  ювілею 1025-річчя Хрещення Русі-України, поділився з Департаментом інформації УГКЦ планами щодо святкувань.

Анонси:

Владика Степан Меньок зустрінеться із молоддю у Мелітополі

За дорученням Блаженнішого Святослава, повідомляємо вас, що в період з 11 по 18 квітня Київську Архиєпархію відвідає п. Лаврентій Соснович – представник організації "Лицарі Колумба",найбільшої мирянської організації США, членами якої є виключно чоловіки. Це вже друга зустріч представників цієї організації в Україні.