Тижневий огляд: життя УГКЦ (01.05.17-07.05.17)
  • Втр, 09/05/2017 - 09:19

Стало відомо, що 28-30 квітня у Львові у Василіанському інституті філософсько-богословських студій імені Йосифа Велямина Рутського відбувся Національний з’їзд аніматорів руху «Подружні зустрічі» УГКЦ, під гаслом «Будьте мужні! Не бійтеся» (Мр. 6, 50).

 У неділю Мироносиць, 30 квітня 2017 р., українську церковну громаду центральноіталійського міста Терні з душпастирським візитом відвідав Владика Діонісій Ляхович, Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії. Візит відбувся з нагоди 15-річного ювілею від дня заснування тамтешньої Громади УГКЦ Покрову Пресвятої Богородиці. Під час проповіді Владика Діонісій привітав церковну Громаду м.Терні з 15-річним ювілеєм, висловивши подяку усім душпастирям, які тут трудилися та усім вірним, а також підкреслив  роль жінок у Церкві.

У вівторок, 2 травня 2017 р., у місті Новара відбулись регіональні збори священиків, які душпастирюють на території центрально-північного регіону Італії. У зборах, які очолив Апостольський візитатор Владика Діонісій Ляхович та Пасторальний координатор о.Володимир Волошин, взяли участь 11 священиків на чолі із своїм регіональним координатором о.Юрієм Іванютою.

3 травня, у приміщенні Курії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ відбулася прес-конференція на якій було оприлюднено заяву Cиноду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ з приводу «об’явлень» с. Марії Баран, які поширює о. Антоній Григорій Планчак.

3-4 травня 2017 року у Львові проходив Міжнародний Семінар під назвою «Соціальний діалог і трудова міграція в Європейському Союзі та Україні в контексті Християнської Соціальної Доктрини». Організаторами заходу є Всеукраїнське об’єднання солідарності трудівників ВОСТ «Воля» (ВОСТ), спільно із Християнським Рухом працівників (MCL) Італії та Європейським Центром з питань працівників (EZA). 

4 травня 2017 року в Патріаршому домі УГКЦ відбулося урочисте вручення дипломів Австрійської освітньої програми для лікарняного душпастирства медичним капеланам УГКЦ. Захід розпочався Архиєрейською Божественною Літургією.  УГКЦ здобула 8 медичних капеланів та одного лікаря, які будуть в подальшому використовувати свої знання в медичному капеланстві. Центр медичного капеланства м. Зальцбург має багатолітній досвід ведення освітніх програм за міжнародним стандартом вишколу медичних капеланів. Навчання для медичних капеланів УГКЦ тривало з жовтня 2014 року до квітня 2017 року і містило шість блоків: три – в Австрії й три – в Україні. Випускники освітньої програми, серед них вісім священиків-медкапеланів УГКЦ з різних міст України та лікар, асистент кафедри паліативної та хоспісної медицини НМАПО м. Києва будуть впроваджувати цю сертифіковану програму для наступних груп медичних капеланів в Україні.

Глава УГКЦ привітав владику-номінанта Віталія (Кривицького) з обранням правлячим єпископом Києво-Житомирської дієцезії РКЦ

5 травня, Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, святкує свій день народження

7 травня 2017 року, за доброю традицією під час відзначення Дня міста організовують спільну екуменічну молитву представників духовенства різних конфесій за Львів та львів’ян. Така духовна акція цього року відбулась на проспекті  Свободи, біля фігури Божої Матері. До молитви приєднались  львів’яни та гості міста.

 

Пропонуємо до Вашої уваги:

Владики Синоду УГКЦ: «Об’явлення» с. Марії Баран, які поширює о. Планчак суперечать вірі та навчанню Церкви і монашій традиції»

Єпископи попереджають: ці об’явлення Церква відкинула: Сан Себастьян де Гарабандаль, Марія Вальторта, Вільгельм Камм,  Сестра Марія Феліція Козловська, Наю, Мадонна з Ґіайє ді Боната Сопра, Монтік'ярі й Фонтанелле, Вассула Райден, Марія з Ірландії.

Звернення комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я з нагоди відзначення дня хворого

Отець Мирослав Крнешин: У Боснії українці живуть як на пороховій бочці

15 травня розпочнеться пасторальний візит Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, до м. Тортона (Північ Італії) з нагоди свята Святого Луіджі Оріоне та святкування 15-річного ювілею діяльності Згромадження отців оріоністів в Україні. 17 травня на запрошення кардинала Гвалтєро Бассетті Глава УГКЦ здійснить офіційний візит в архиєпархію Перуджі. Дводенна програма візиту Блаженнішого Святослава в м. Тортона передбачає участь у святкуваннях свята Святого Луіджі Оріоне, відвідини санктуарію Madonna della Guardia, де знаходяться мощі святого, і зустріч з місцевою ієрархією. 

19-21 травня буде відбуватися 59 Міжнародне військове паломництво в Лурді під гаслом «Подаруй нам мир!» Цьогорічна поїздка до цього чудотворного місця для наших військових буде вже двадцять першою. Очолить українську делегацію владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

20 травня 2017 р. Б. комісія у справах молоді Бучацької єпархії УГКЦ запрошує юнаків та дівчат на ювілейний V Зʼїзд Єпархіальної Молоді, який буде відбуватися у м. Чортків. Місце зустрічі: Катедральний Собор Святих Верховних Апостолів Петра і Павла. Тема зʼїзду – «Будь собою»

 

29 травня у Брюховичах розпочинається 10-денна реабілітація осіб залежних від алкоголю, яку провадить священик УГКЦ о.Дмитро Польовий, керівник Осередку тверезості "Знамення". Щоб записатися на попередню консультацію або детальніше довідатись про умови і перебіг реабілітації телефонуйте за номером: 098-155-67-77

За ініціативи Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій 3 червня 2017 року, у суботу, в Києві вдруге відбудеться спільна міжконфесійна хода на захист прав дітей і сім’ї. Мета акції – привернути увагу до проблем захисту прав дітей, утвердити в суспільстві принципи любові й поваги, виступити на захист сім’ї як союзу чоловіка і жінки, що відповідає Божому задуму та природі людини. Збір учасників розпочнеться о 11:00 на Софіївській площі.

Презентація «Твітів з Богом» у Львові: за все Богу подяка!