Тижневий огляд: життя УГКЦ (01.06 - 07.06)
  • Срд, 10/06/2015 - 10:21

1 червня, в торжество Пресвятої Трійці:

Єпископ-помічник Київської архиєпархії, Преосвященний Владика Йосиф (Мілян), здійснив чин освячення каплиці та наріжного каменя храму Івана Богослова УГКЦ в смт. Великі Коровинці.

Владика Дмитро (Григорак) уділив чин нижчих свячень випускникам ЧДКА ім.Г.Хомишина у катедральному Соборі  Верховних Апостолів Петра і Павла 1 червня  2015 року Божого. Відбувся постриг на читця, співця і свічконосця.

Владика Євген (Попович), єпископ-помічник Перемишльсько-Варшавської архиєпархії, очолив Божественну Літургію з нагоди храмового празника Катедрального собору Пресвятої Трійці в м. Дрогобичі. Владиці Євгену співслужив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, і о. Тарас Гарасимчук, канцлер єпархії та парох парафії, а також чисельне духовенство з різних деканатів єпархії.

Пізніше владика Євген (Попович), голова Канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ, провів першу робочу зустріч із працівниками і радниками цього структурного підрозділу. Темою зборів було представлення радників - отців-каноністів, які нещодавно були призначені Главою УГКЦ на цей уряд. Експерти із канонічного права є священнослужителями різних архиєпархій, єпархій і екзархатів УГКЦ.

Слово Митрополита Львівського на свято Святого Духа

1-3 червня 2015 року в Івано-Франківську проходили засідання Постійного Синоду Єпископів УГКЦ, який розпочався відвідинами структур Івано-Франківської архієпархії та молитовно Глава УГКЦ Святослав Шевчук з Єпископами вшанували пам'ять «Небесної Сотні» та Героїв України в меморіальному сквері.  Останнього дня праці Постійного Синоду Блаженніший Святослав з Владиками Синоду помолились за душі світлої пам’яті ієрархів Івано-Франківської архиєпархії.

2 червня 2015 року, з нагоди Всесвітнього дня захисту дітей, згідно з рішенням Катехитичної комісії Львівської архиєпархії, за благословенням Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського, відбулася проща дітей катехитичних шкіл Львівської архиєпархії до с. Прилбичі.  Цьогорічна проща приурочена 150-літтю від дня народження Митрополита Андрея Шептицього. 

3 червня 2015 року у приміщенні апарату Державної пенітенціарної служби України відбувся експертний круглий стіл «Вічне довічне». Захід організували Державна пенітенціарна служба України і громадська організація «Харківська правозахисна група» за підтримки Офісу Ради Європи в Україні. У події взяв участь протоієрей Костянтин ПАНТЕЛЕЙ, секретар Місії, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України.

5-6 червня у Дрогобичі пройшли Дні Європи, організовані Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові, Дрогобицькою міською радою та Дрогобицьким педагогічним університетом ім. І. Франка. В рамках цієї ініціативи в місті відбулася серія заходів, спрямованих на ознайомлення дрогобичан з європейськими країнами та для культурного взаємообміну. 5 червня 2015 р.Б. учасників цього міжнародного заходу привітав преосвященний владика Ярослав (Приріз), Єпископ Самбірсько-Дрогобицький.

Минув рік з часу трагічної смерті у зоні бойових дій підполковника Тараса Сенюка. 7 червня для покійного 34-річного українського воїна владика Василій (Івасюк), єпископ Коломийсько-Чернівецький УГКЦ, здійснив освячення пам’ятника та відслужив панахиду.

7 червня відбувся щорічний фестиваль “Таланти писанкової Коломийщини”, який  проводять вже вп’яте. Привітати і благословити учасників ювілейного фестивалю прибув Правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ владика Василій (Івасюк).

До вашої уваги:

Блаженніший Святослав: «Конфлікт в Україні є найбільшою кризою в Європі з часів закінчення Другої світової війни». Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, дав інтерв’ю Католицькій агенції новин. Пропонуємо вашій увазі детальний перебіг розмови.

Глава УГКЦ до українців у Чехії: «Ви є українськими амбасадорами на цих землях»

Проповідь Блаженнішого Святослава в катедральному соборі Святого Климента, в Празі

Глава УГКЦ в Чехії: «Щоб перемогти ворога, потрібно бути духовно і морально вищим за нього»

Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) привітав працівників ЗМІ з професійним святом – Днем журналіста.

У неділю Всіх Святих відбулись Хрещення військового на Яворівському полігоні

Недільна Божественна Літургія з солдатами весняного призову

Дрогобиччина зустріла свого героя

Капелани потребують автомобіля для ефективнішого служіння в зоні АТО

Анонси:

Запрошуємо 14 червня 2015 року усіх молодих людей до Золочева, а саме до храму Миколая Чарнецького! Тема з’їзду: “Українська. Молодь. Христова.” Дійство розпочнеться реєстрацією о 10.30 та Архиєрейською Літургією.

28 червня, у неділю, у Львові відбудеться благодійний вечір під назвою "День молоді в садах Шептицького". Організатори – Фундація Духовного Відродження, Комісія у справах молоді УГКЦ, Фонд Шептицького та студія "Ceciliarec".