Тижневий огляд: життя УГКЦ (02.01 – 08.01)
  • Втр, 10/01/2017 - 10:02

У понеділок, 2 січня 2017 року, від Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла ЛА УГКЦ (м. Львів, вул. Театральна, 11) вирушили автомобілі із різдвяними гостинцями та речами першої необхідності у зону АТО. Допомогу бійцям організували душпастирі храму та волонтери за підтримки Організації Українських Жінок (ОУЖ) у Великій Британії, львівських меценатів та доброчиців, а також парафіян храму Зіслання Святого Духа (м. Львів, вул. Трильовського, 9а) та парафій сіл Лавриків і Зубейки (Жовківського р-н). 

В середу, Богдан Макаревич, професор ларингології при Стенфордському університеті, військовий лікар Збройних сил США (Каліфорнія), разом зі своєю дружиною Лідою Обушкевич, передали два оперативних мікроскопи OP MI 1 та OP MI 1 H, операційний стіл для оперування ларингологічних хворих, операційні інструменти для лікування та обстеження військових ЗСУ. Ці медичні інстументи були передані до Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Збройних сил України, що у Львові (вул. Личаківська, 26).

Глава УГКЦ привітав професора Анатолія Колодного із 80-літнім ювілеєм

6 січня в Патріаршому соборі Воскресіння Христового на спільний Святвечір із Блаженнішим Святославом, Главою УГКЦ, зібралися родини, тимчасово переселені з Донецької та Луганської областей, а також із Криму. Блаженніший Святослав особисто вітав кожного запрошеного і роздавав просфору. На вечері було понад 120 осіб, половина з них - діти.

Святіший Отець Франциск особисто написав листа Главі Української Греко-Католицької Блаженнішому Святославу, в якому привітав його, усіх владик та українців із Різдвом Христовим. Листа від Святішого Отця було зачитали під час Архиєрейської Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового 7 січня.

 В день Різдва Христового військові капелани Львівської Архиєпархії УГКЦ молились Святу Літургію та колядували разом із солдатами контрактної та строковоі служби ЗСУ у 184-му Навчальному центрі Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. По завершені Святкової Божественної Літургії капелани вітали військових із світлим празником Різдва Христового, колядою прославляючи Новонародженого Спасителя.

 

Пропонуємо до Вашої уваги:

Блаженніший Святослав привітав українські родини із народженням Спасителя

Глава УГКЦ на Різдво Христове: «Ми повинні вийти назустріч сьогоднішнім викликам нашого народу»

Глава УГКЦ: «Сучасній людині треба вірити в Бога, аби не загубитися в морі пустослів’я»

Різдвяне послання Архиєпископа і Митрополита Львівського УГКЦ

Різдвяне послання Екзарха Донецького УГКЦ до вірних

Різдвяне привітання Преосвященного Владики Михаїла (Бубнія)

Різдвяне послання владик УГКЦ у Польщі

“У світі, де спалахують смертоносні світила, християни повинні вказувати на світло вифлиємської зорі”, - Владика Діонісій до громади Собору святої Софії в Римі

Керівництво музею ігнорує рішення про присвоєння імені Климентія Шептицького Музею народноі архітектури та побуту у Львові - офіційне відкрите звернення єрм. Юстина Бойко.

Душпастирі Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла ЛА УГКЦ (м. Львів, вул. Театральна, 11) запрошують прихожан та гостей храму на щотижневі тематичні зустрічі. Щовівторка, о 13:45, по завершенні Божественної Літургії, відбуваються тематичні богословські зустрічі на актуальні теми сьогодення. Щонеділі, о 17:30, відповідаємо на повставленні запитання, які Ви можете залишити в нашому храмі у скринці для запитань.

Лікувально-діагностичний центр св. Луки продовжує допомагати малозабезпеченим людям та військовослужбовцям АТО