Тижневий огляд: життя УГКЦ (02.06 – 08.06)
  • Срд, 11/06/2014 - 17:24

28 травня – 2 червня відбувся перший душпастирський візит владики Бориса Ґудзяка до Голландії. Під час візиту владика Борис відвідав Амстердам, Гаагу, Гронінген, Роттердам та Утрехт, де зустрівся з представниками української спільноти та Посольства України в Нідерландах , католицькими єрархами та представниками різних голландських організацій. Архієрейські літургії та зустрічі з громадами відбулися в Гаазі, Гронінгені та Утрехті.

3-4 червня у Благодійному фонді «Карітас-Київ» владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, провів засідання голів Комісій у справах молоді єпархій, екзархатів та монаших згромаджень УГКЦ. Відповідальні за молодь зосередили свою увагу на двох ключових питаннях: проведенні Фестивалю Єдиного молодіжного простору "Вітер На-Дії", що відбудеться 10–13 липня у Львові та на підготовці програми участі української молоді у XXXI Світовому дні молоді, що пройде у Кракові наприкінці липня 2016 року.

5 червня у Івано-Франківську біля будівлі МВС по вулиці Сахарова провели громадську Панахиду на вшанування пам’яті Петра Остап‘яка, що загинув під Слов’янськом 29 травня під час антитерористичної операції, яку співслужив владика Василій (Івасюк), Єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, спільно з Митрополитом Івано-Франківським і Галицьким Іоасафом УПЦ (КП) та духовенством Івано-Франківської архієпархії УГКЦ на чолі з протосинкелом о. мітратом Олегом Каськівим.

Також у цей день у стінах Львівської духовної семінарії Святого Духа (ЛДССД) відбулася презентація перекладу українською мовою Апостольського повчання Святішого Отця Франциска «Радість Євангелія» та Нового Завіту, відредагованого відповідно до норм української літературної мови із змістовими уточненнями. Захід відбувся з ініціативи Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ та Катехитично-педагогічного інституту УКУ.

У неділю, 8 червня, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відслужив Божественну Літургію у Патріаршому соборі Воскресіння Христового. Предстоятель УГКЦ привітав всіх парафіян зі святом П'ятидесятниці, «святом сходження на нас, на Церкву Духа Святого, святом, коли ми прославляємо єдиного Бога в Тройці - Отця, і Сина, і Святого Духа».  На Літургії з Главою УГКЦ співслужили владика Кен (Новаківський) з Ванкувера та владика Борис (Ґудзяк) з Парижу.

Єпископи УГКЦ висловили подяку усьому католицькому світу

«Думати і діяти по-новому повинно все суспільство, але передусім − політичні еліти», − Секретар Синоду Єпископів УГКЦ

Порошенко буде великим президентом, або буде найбільшим розчаруванням за історію України, - владика Гудзяк

Майдан - це жива ідея, яка повинна бути здійснена всюди, - Любомир Гузар

Причини та наслідки: український контекст. Розмова із Блаженнішим Любомиром, кардиналом Гузаром.

 

Анонси:

21 червня 2014 року, з Благословення Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського Володимира (Війтишина) проводитиметься ІІ Всеукраїнська проща медичних працівників до храму св. Пантелеймона у с. Шевченкове Галицького району Івано-Франківської області.

Школа іноземних мов «Language Step» запрошує всіх охочих взяти участь у літньому англомовному таборі (English Summer School) у мальовничому смт Брюховичі на базі Василіанського інституту філософсько-богословських студій ім. митрополита Йосифа Велямина Рутського (УГКЦ).