Тижневий огляд: життя УГКЦ (02.12 – 08.12)
  • Срд, 11/12/2013 - 01:39

Після нічного розгону студентів-мітингувальників і численних фактів кричущого порушення прав людей семінарійна спільнота Київської Трьохсвятительської семінарії вирішила підтримати студентський страйк і приєднатись у понеділок, 2 грудня, до акцій протесту на Майдані Незалежності. Після ранкової Літургії і сніданку всі: семінаристи, священики і наші сестри мироносиці - вирушили до центру подій. Разом із ними на майдані були й інші священики та семінаристи з Києва і всієї України.

З 3 грудня на Майдані чергують греко-католицькі священики: в понеділок отці Київської Архиєпархії душпастирювали у наметовому містечку, а у вівторок, після встановлення польової каплички, перебували на площі біля стелли, де 29 листопада відбулося жорстоке побиття студентів та молоді.

Протоієрей Ігор Онишкевич, декан київський, щодня координує священиків. У вівторок на площі була встановлена польова капличка, де мають змогу помолитися мітингуючі з усіх куточків України. 

 

Читайте також:

Заклик Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, до безперервної молитви за мир і кращу долю України

«Сьогодні на Майдані стоїть громадянське суспільство України», - Глава УГКЦ (Відео)

Українська Греко-Католицька Церква молиться за мир. Відео.

Звернення Митрополита Івано-Франківського Володимира (Війтишина) з нагоди непростої суспільно-політичної ситуації в Україні

Звернення Митрополита Львівського до вірних

Звернення Форуму cвящеників УГКЦ Західної Європи у Фатімі до всіх людей доброї волі

Владика Борис Гудзяк звернувся до рідних та друзів силовиків

Владика Борис Гудзяк: Твоя перевага у моральній вищості над суперником

УГКЦ на Євромайдані. Відео

Ректор УКУ о.Богдан Прах на Євромайдані в Торонто

4 грудня, у день празника Введення до храму Пресвятої Богородиці, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви під час Архиєрейської Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового ще раз закликав молитися за Україну та привітав священиків і семінаристів, які прибули до Києва, щоб бути зі своїми людьми на Майдані.

З Блаженнішим Святославом співслужили Секретар Синоду Єпископів УГКЦ владика Богдан (Дзюрах) та священики з різних єпархій та екзархатів УГКЦ в Україні.

У цей день Протоігумен Провінції Св. Миколая в Україні отець Павло Райчинець ЧСВВ, відслужив Божественну Літургію в українському греко-католицькому храмі в Люрді (Франція), за мир і кращу долю українського народу.

Слово Митрополита Львівського в день празника Введення в храм Пресвятої Богородиці

5 грудня у церкві Благовіщення Богородиці відбулася літургія, яку очолив владика Богдан (Дзюрах), єпископ курії Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ. У літургії взяли участь працівники Патріаршої курії, а також учасники Євромайдану, які ночують та харчуються у Патріаршому соборі. 

8 грудня Архиєрейською Літургією в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві розпочав свою роботу Постійний Синод Української Греко-Католицької Церкви. «Цією Літургією ми розпочинаємо Постійний Синод Української Греко-Католицької Церкви. Постійний Синод – це найвищий орган управління Церквою в міжсинодальний період», – зазначив Отець і Глава Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук).

Він привітав членів Постійного Синоду: владику Володимира (Війтишина), Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського, владику Кена (Новаківського), Єпарха Нью-Вестмінтерського (Канада), владику Ярослава (Приріза), Єпарха Самбірсько-Дрогобицького. Особливо Блаженніший Святослав привітав, як члена цього Синоду, владику Бориса (Ґудзяка) - першого ректора УКУ в Україні, сьогодні його президента, Правлячого архиєрея єпархії Святого Володимира з Парижа.

Предстоятель пригадав, що сьогодні ми святкуємо пам'ять Папи Климента, якого почитають християни всіх конфесій. Саме цього дня 50 років тому Патріарх Йосиф (Сліпий) оголосив світові та Церкві про створення Українського католицького університету.

Також у неділю у столиці Португалії м. Лісабоні, де Отці Василіяни душпастирюють для українців греко-католиків, Владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архієпархії УГКЦ й голова Пасторально-місійного відділу УГКЦ, відслужив Архієрейську Божественну Літургію. Божественна Літургія була відслужена у римо-католицькому храмі св. Юрія, в якому українцям греко-католикам, місцевою ієрархією Лісабона надана можливість молитися під проводом Отців Василіян.

У своєму пастирському слові, Владика Йосиф звернув увагу на важливість недільного євангельського читання, в якому йшлося про воскресіння дочки Яіра (Євангеліє від Луки: 8, 40-56).

Слово Митрополита Львівського на 24-у неділю по Зісланні Святого Духа

 

Анонси:

Паломницький Центр Рафаїл сердечно запрошує до участі у молитовній прощі за Україну до м. Києва.
У програмі ранішні, вечірні молитви, вервиця, Божественна Літургія на Майдані у наметовій каплиці УГКЦ. 

У суботу, 14 грудня 2013 р., з благословення Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського, відбудуться передріздвяні реколекції для дружин священиків Львівської архиєпархії.

15 грудня 2013 р. о 12:00 у Львівській духовній семінарії Святого Духа (м. Львів, вул. Хуторівка, 35) відбудеться «Форум сімей», основною темою якого буде творення спільноти християнських сімей. Організатори: Комісія Львівської архиєпархії у справах родини та «Рух християнських сімей».