Тижневий огляд: життя УГКЦ (04.02 – 11.02.)
  • Втр, 12/02/2013 - 19:25

4 лютого у Стокгольмі (Швеція) розпочалась XXIV Міжнародна конференція головних військових капеланів, яка протривала до 8 лютого.

 У міжнародній конференції взяли участь представники Української Греко-Католицької Церкви: військовий єпископ Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, та його заступник - о. Любомир Яворський.

 

5-6 лютого 2013 р. відбулася робоча зустріч представників УГКЦ з Монс. Антоніо Матіаццо (Antonio Mattiazzo), єпископом північно-італійської дієцезії Падови. У ній взяли участь владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор, о. Ґенезій Віомар, ЧСВВ, Протоархімандрит,  о. Йоанікій Чверенчук, ЧСВВ, Генеральний вікарій, о. Маврикій Попадюк, ЧСВВ, Генеральний дорадник, та о. Андрій Твердохліб, капелан громади УГКЦ у м. Падова.

 

7-го лютого 2013 року Божого, преосвященний владика Тарас Сеньків, О.М Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ, декретом №СЄ43/2013 призначив всечесного о. Олега Кобеля референтом з питань екології у Стрийській єпархії УГКЦ. Це призначення здійснене згідно з каноном 371 §1 Кодексу Канонів Східних Церков та відповідно до рішення №9 Тридцять сьомої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архієпископства УГКЦ «про призначення відповідального з питань екології».

 

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук 8 лютого у Києві, у храмі Святого Василія Великого, зустрівся з представниками Альянсу християн-професіоналів.

 На зустрічі Предстоятель Церкви обмінявся думками з християнами-професіоналами щодо того, як впроваджувати християнські принципи в суспільство, які методи варто застосовувати для розбудови громадянського суспільства в нашій країні, і як використати для блага країни можливості Альянсу християн-професіоналів.

 

Також у цей день відбулася зустріч  Блаженнішого Святослава (Шевчука) із Головою Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександром Поповим. 

 

8-9 лютого 2013 року у Стрийській єпахії, на базі санаторію “Київ +” у с. Баня Лисовицька вібувся практичний семінар “Щиро про важливе”. Його організатром виступила Комісія у справах родини УГКЦ, за частю кількох єпархіальних комісій у справах родини. Участь у семінарі першого дня взяло до 60 молодих людей із Львівської Архиєпархії, а також Стрийської та Сокальсько-Жовківської єпархій.

 

9 лютого цього року минуло 50 років від дня прибуття Патріарха Йосифа Сліпого до Риму після 18-ти років радянських тюрем і заслань за віру Христову. Цю дату представництва Релігійного Товариства “Свята Софія” в Римі, в США, у Великій Британії та Інститут св. Климента Папи Українського Католицького Університету відзначають науковою конференцією з доповідями і поїздкою до місць, які першими приймали Патріарха Йосифа в містечку Ґроттаферрата, яке розташоване близько 19 км на південний схід від Рима.

 Наукова конференція розпочалася в суботу, 9 лютого, в конференц-залі при соборі св. Софії у Римі. 

 

10 лютого 2013р. Провінційний дім Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії м. Львова відвідав з пастирським візитом Преосвященний Владика Венедикт Алексійчук, єпископ-помічник Львівський.

Преосвященний Владика відслужив Архієрейську Божественну Літургію у монастирській каплиці Благовіщення Пресвятої Богородиці. 

 

А  Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ,відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці, що в м. Ірпінь на Київщині, щоб «у простий, скромний, родинний спосіб помилитися разом із греко-католиками цього міста».

 У проповіді під час Літургії Першоєрарх УГКЦ сказав, що тільки тоді, коли людина бореться із власними гріхами і покладається не на свою мудрість і знання, а тільки на Бога, її душа сповнюється тим, чого вона просить. 

 

“У нашому народі міцно вкоренився християнсько-поганський суржик”: о. д-р Юрій Саквук

 

Анонси:

У суботу, 16 лютого в приміщенні філософсько-богословського факультету УКУ (вул. Хуторівка, 35а) відбудеться семінар для провідників біблійних гуртків.

 

Релігійне Товариство “Свята Софія” та Інститут св. Климента Папи Українського Католицького Університету запрошують відвідати виставку “До Світла Воскресіння крізь терни катакомб” присвячену 20-літтю виходу Української Греко-Католицької Церкви з підпілля.