Тижневий огляд: життя УГКЦ (04.03 – 10.03.)
  • Срд, 13/03/2013 - 10:10

За ініціативою Генерального Керівника управління справедливості Української Греко-Католицької Церкви, Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського, 4-5 березня 2013 року в реколекційному центрі УГКЦ у Брюховичах відбувся науково-практичний семінар для працівників Церковного судочинства в Україні. У цій події взяли участь представники як Римо-Католицької Церкви в Україні, так і УГКЦ, а саме представники Трибуналів Києво-Галицької, Львівської, Івано-Франківської та Тернопільсько-Зборівської митрополій; Сокальсько-Жовківської, Стрийської, Бучацької, Коломийсько-Чернівецької єпархій та Луцького екзархату УГКЦ. Також взяли участь представники Львівської архидієцезії, Києво-Житомирської та Камянець-Подільскої дієцезій РКЦ.

5 березня у богослужбовій каплиці на подвір'ї Унівської Свято-Успенської лаври попрощався Блаженніший Святослав з першим єпископом Самбірсько-Дрогобицької єпархії та архимандритом монахів Студійського уставу – владикою Юліаном Вороновським.

Цього дня Глава УГКЦ відслужив заупокійну Літургію за душу покійного архиєрея у співслужінні владики Ярослава Приріза, єпископа Самбірсько-Дрогобицького, владики Богдана (Дзюраха), секретаря Священного Синоду УГКЦ, владики Йосифа Міляна, єпископа-помічника Київської архиєпархії, владики Тараса Сеньківа, апостольського адміністратора Стрийської єпархії, та владики Леона Малого, єпископа-помічника Львівської архидієцезії РКЦ. Близько 200 священиків та кілька тисяч вірних прибули до Унева молитовно провести в останню дорогу свого духовного батька. 

З 5 по 6 березня 2013 р. у м. Варшаві тривало пленарне засідання Конференції польського єпископату Римо-Католицької Церкви, в якому взяв участь Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський.

 Зустріч відбулась під головуванням архиєпископа Перемишльської архидієцезії, Преосвященного владики Юзефа Михалика. Серед учасників засідання були теж Апостольський нунцій в Польщі, архиєпископ Селестіно Мільоре, єпископи з Білорусі, Казахстану, Литви, Молдови, Росії, Словаччини, Угорщини, України, Франції та Чехії.

 Варто зазначити, що Преосвященний владика Венедикт прибув на це пленарне засідання за дорученнямБлаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, як представник нашої Церкви.

У середу, 6 березня 2013 року, делегація Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій прибула до Брюсселю з метою проведення зустрічей на високому рівні з посадовцями Європейського Союзу, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Метою поїздки є подальше налагодження дружніх стосунків України з європейським співтовариством, презентація позитивного досвіду України у сфері міжконфесійного порозуміння та співробітництва, обговорення проблематики утвердження в суспільстві високих моральних засад і свободи віросповідання. Нагадуємо, що до складу делегації ВРЦіРО входить Архиєпископ Святослав (Шевчук), Глава Української Греко-Католицької Церкви;

9 березня 2013 р., у храмі Різдва Христового м. Івано-Франківська, під час Божественної архієрейської літургії, Високопресвященніший владика Володимир Війтишин, Архієпископ та Митрополит Івано-Франківської Архієпархії, уділив дияконські свячення шістьом піддияконам,  серед яких також і д-ру Володимиру Містерманові, заступнику керівника Бюро УГКЦ з питань екології.

У М’ясопусну неділю, 10 березня 2013 р., Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський, очолив Божественну Літургію в Архикатедральному соборі св. Юра та здійснив Чин поставлення в диякони.

 Під час Архиєрейської Божественної Літургії ієрарх виголосив проповідь і поставив у диякони трьох піддияконів: Івана Глову, Тараса Собешкевича та Михайла Фенканина. Разом з владикою співслужили священнослужителі собору та запрошені новопоставленими дияконами священики.

Проповідь Глави УГКЦ на М'ясопусну Неділю

Цього року минає 70 років з дня так званої «Волинської трагедії». Справді, це була трагедія українського і польського народів, яка сталася у 1943 році під час ІІ Світової війни. Трагедія полягає у масовому братовбивстві, яке сталося між поляками і українцями в тому часі. 

Глава УГКЦ: «Ми є два братніх народи, ми є синами Єдиної Католицької Церкви, ми разом повинні визнати наші гріхи»

ЗВЕРНЕННЯСиноду Єпископів Києво-Галицького Верховного АрхиєпископстваУкраїнської Греко-Католицької Церкви
до вірних та всіх людей доброї воліз приводу 70-х роковин Волинської трагедії

Владика Венедикт: "Попри складне минуле, поляки і українці є і залишаться сусідами"

Глава УГКЦ: Понтифікат Папи Бенедикта ХVІ підніс нашу Церкву на якісно новий рівень

Анонс:

З 12 по 14 квітня 2013 року у монастирі св. Альфонса (Львів вул. Замарстинівська, 225) відбудуться Великопосні реколекції для хлопців віком від 15 років. Їх тема - «Твоє обличчя, Господи, я шукаю» (Пс. 27, 8). Духовні науки провадитимуть брати-редемптористи.