Тижневий огляд: життя УГКЦ (06.04 - 12.04)
  • Пон, 13/04/2015 - 22:09

У вівторок, 7 квітня,  Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, відвідав з нагоди храмового свята парафію Благовіщення Пресвятої Богородиці (м. Львів, вул. Пасічна, 83). Під час свого візиту єпископ звершив Архиєрейську Божественну Літургію та виголосив проповідь.

Глава УГКЦ на Благовіщення: «Рецепт людського щастя полягає в Божому задумі щодо кожного з нас»

У середу, 8 квітня, в приміщенні Патріаршої Курії в Києві відбулася зустріч Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, та п. Богдана Коваліва, Великого Лицаря братства чоловіків-католиків «Лицарі Колумба». Блаженніший Святослав закликав усіх Лицарів Колумба в Україні продовжувати єднатися довкола чотирьох основоположних принципів організації, таких як милосердя, єдність, братерство та патріотизм, і таким чином підтримувати Католицьку Церкву в Україні в нових обставинах.

У Страсний четвер, 9 квітня:

Біля Патріаршого собору Воскресіння Христового Блаженніший Святослав (Шевчук) освятив 3000 пасок, які будуть відправлені для наших захисників на Схід. В загальному українські військові отримають більше 10 тисяч Великодніх смаколиків. У святковий час на Сході перебуватимуть близько 20 капеланів  УГКЦ, які своїм служінням нестимуть радість Христового Воскресіння військовим.

У Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла Преосвященніший владика Михаїл, єпископ Сокальсько-Жовківський УГКЦ, здійснив Чин умивання ніг учасникам АТО. У Великопосному богослужінні  взяв участь о. Степан Сус – Голова Центру Військового Капеланства та настоятель Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла ЛА УГКЦ, а також військові капелани та священнослужителі храму.

Владика Борис Ґудзяк, єпископ Паризький, очолив богослужіння Великого Четверга: Вечірню із Літургією Василія Великого та Утреню Страстей Христових. Співом супроводжували богослужіння семінаристи Львівської Духовної Семінарії Святого Духа.

Блаженніший Святослав про Великий Четвер

Пастирське послання Глави УГКЦ до священослужителів на Великий і Страсний четвер

Проповідь Блаженнішого Святослава у Великий Четвер: «Чувайте і моліться, щоб не ввійти у спокусу!»

Слово Митрополита Львівського на Вечірні з Літургією святого Василія Великого у Великий четвер Чин умивання ніг

10 квітня, у Велику п’ятницю Страсного тижня:

Владика Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський, молився у Марійському духовному центрі Зарваниця. Архиєрей очолив Вечірню з виставленням Плащаниці у Соборі Матері Божої Зарваницької, а відтак процесію, яка пройшла 14 стаціями Хресної дороги, що на пагорбі поблизу чудотворного джерела.

Отець Володимир Топоровський, декан Зарваницький, о. Володимир Фірман, економ Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, та о. Зеновій Пахолок відслужили Вечірню з виставленням Плащаниці для бійців АТО у місцях несення військової служби поблизу Сєверодонецька та Лисичанська.

Глава УГКЦ про Страсну п'ятницю

11 квітня, у Страсну суботу:

150 великодніх кошиків біля Патріаршого собору Воскресіння Христового освятив Блаженніший Святослав для вимушено переселених осіб та сім’ям загиблих в АТО. Подія організована спільно БФ «Карітас Київ» та Лицарями Колумба.

У вечір перед святом Пасхи, владика Василій, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський, освятив продукти для військовослужбовців. Архиєрей підтримав на дусі військових, бажаючи всім миру у рідній землі та Божого благословення. Відтак здійснив Чин благословення нової каплиці, як спорудили у приміщенні військової частини для молитви і духовних потреб військових.

Блаженніший Святослав про Страсну суботу

«Святкувати Пасху під час війни – означає бачити у воскреслому Христові нашу перемогу!».  Про це сказав Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час Пасхальної Божественної Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ, що у Києві, в день Воскресіння ГНІХ, 12 квітня 2015 року. Із Верховним Архиєпископом УГКЦ співслужити: владика Богдан, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ та Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, владика Йосиф, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, та численні священики.

«Саме в пасхальному таїнстві ми усвідомлюємо, що герої – не вмирають…», - Блаженніший Святослав для 5-го каналу

Владик Венедикт про Великдень: «Паска і писанка – символи вічного життя»

Глава та владики УГКЦ привітали вірних зі святом Воскресіння Господнього:

Великоднє послання Блаженнішого Cвятослава

Великоднє послання Архиєпископа і Митрополита Львівського Української Греко-Католицької Церкви

ВЕЛИКОДНЄ ПОСЛАННЯ Єпископів Стрийської Єпархії УГКЦ

Пасхальне привітання та архиєрейське благословення владики Іринея з Риму

Великоднє послання 2015 р. Б. Владики Димитрія (Григорака), ЧСВВ

Великоднє послання митрополита Василія Семенюка

Пасхальне послання владики Ярослава (2015)

Пастирське Пасхальне послання до священиків, монахів, монахинь і всіх вірних Сокальсько-Жовківської єпархії

Великоднє послання Преосвященного Владики Михаїла (Бубнія)

Великоднє послання Правлячого Архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ єпископа Василія Івасюка

Великоднє послання кир Василія (Тучапця), екзарха Харківського

Великоднє привітання митрополита Володимира

Великоднє послання владики Степана (Менька) до вірних Донецького екзархату УГКЦ