Тижневий огляд: життя УГКЦ (07.04 – 13.04)
  • Втр, 15/04/2014 - 11:45

У Патріаршому соборі Воскресіння Христового, що в Києві, 7 квітня, на празник Благовіщення Діви Марії, відбувся Чин архиєрейської хіротонії владики Михайла (Бубнія), Екзарха Одеського. Напередодні, 6 квітня, увечері, у Патріаршому соборі відбувся Чин архиєрейського найменування владики Михайла (Бубнія). Головним святителем був Блаженніший Святослав, а співсвятителями стали владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, і владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський.

Згодом Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) освятив найбільший дзвін Патріаршого собору Воскресіння Христового. Освячення дзвону відбулося одразу після Архиєрейської Божественної Літургії з Чином хіротонії владики Михайла (Бубнія). В освяченні дзвону взяли участь усі священнослужителі, які були присутні на хіротонії владики Михайла.

З 9 по 13 квітня 2014 року в Пущі-Водиці відбулися збори священнослужителів церков та релігійних організацій, які займаються душпастирською опікою військовослужбовців Збройних Сил України. У заході взяли участь представники українських Церков: Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви, Української Автокефальної Православної Церкви та представники Всеукраїнського об’єднання євангельських християн-баптистів. Під час відкриття до учасників заходу звернувся єпископ Михаїл (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України.

9 квітня 2014 року у школі св. Софії з нагоди тижня католицького шкільництва відбулася формаційна зустріч для вчителів католицьких шкіл Львова та Львівщини. Особливим гостем цієї зустрічі був Високопреосвященний Митрополит Львівський Ігор (Возьняк). Митрополит виступив з доповіддю на тему «Дорога посту у навчанні східних Отців Церкви».

Спільнота Львівської духовної семінарії Святого Духа на чолі із своїм отцем-ректором Ігорем Бойком 11 квітня 2014 р. вітала в гостях Преосвященного владику Венедикта, Єпископа-помічника Львівської архиєпархії. Владика Венедикт завітав до спільноти братів, щоб разом провести час у спільній молитві Літургії Передшеосвячених Дарів.

11 квітня 2014 р. у Провінційному домі Сестер Служебниць у Львові відбулася зустріч настоятельок. Понад 20 сестер прибуло з різних спільнот в Україні, щоб поділитися досвідом свого служіння у спільнотах, а також накреслити напрямні для подальшої праці для Церкви та Згромадження. Гостем під час зустрічі був Архиєпископ Томас Е. Ґалліксон, Апостольський Нунцій в Україні. 

12 квітня Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав ввів на престол Одеського екзарха владику Михайла (Бубнія). Водночас владика Михайло (Бубній) став адміністратором для Кримського екзархату. Церемонія інтронізації владики Михайла відбулася в Одесі, у римо-католицькому соборі Святого Климента.

13 квітня, на великий празник у Христовій Церкві – Квітну неділю, Архиєрейську Літургію у Патріаршому соборі Воскресіння Христового відслужив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Співслужив з Блаженнішим Святославом владика Йосиф (Мілян).

Глава УГКЦ на Квітну неділю: «Відкладімо зброю, дозвольмо Ісусові Христові увійти у наш край»

У Квітну неділю традиційно Католицька Церква святкує Світовий день молоді на місцевому рівні, цьогоріч він уже 29-й. У Львівській Архиєпархії також відбулося святкування Дня молоді 13 квітня у Храмі Пресвятої Євхаристії (м. Львів, пл. Музейна, 3) разом із Преосвященним владикою Венедиктом, Єпископом-помічником Львівської архиєпархії. Після Літургії на подвір'ї храму вся охоча молодь мала змогу поспілуватися з єпископом за чашкою кави чи чаю та під супровід симфонічного квартету.

Неділя Квітна. Вхід Господній у Єрусалим.

Страсний тиждень

Як правильно святкувати Великдень

Послання Блаженнішого Святослава до священнослужителів Української Греко-Католицької Церкви на Страсний четвер

Владика Венедикт розповів про важливі аспекти сповіді в ефірі "Живої Інтернет-Зустрічі"

ВЕЛИКОДНЄ ПОСЛАННЯ БЛАЖЕННІШОГО СВЯТОСЛАВА

Якщо ми всі молитимемося у церквах, удома, якщо будемо вірні нашій Церкві і будемо разом, то ніхто нічого нам не заподіє, бо з нами буде Бог. У цьому переконує Архиєпископ і Митрополит Перемишльсько-Варшавський Іван (Мартиняк) у своєму відеозверненні на Страсний тиждень.