Тижневий огляд: життя УГКЦ (08.09 - 14.09)
  • Срд, 17/09/2014 - 18:38

9 вересня 2014 року у львівському Кінопалаці «Театральний» відбувся показ документального фільму «Сходи Якова». Участь у показі взяли владики Синоду Єпископів УГКЦ, який відбувавться 7 – 14 вересня в Брюховичах поблизу Львова. Крім цього, на представленні фільму були й самі його герої: Юрій Шухевич та Борис Білинський. Додамо, що 53-хвилинна стрічка розповідає життєві історії трьох однокласників: Архієпископа-емерита УГКЦ Любомира (Гузара), багаторічного політв’язня радянських таборів Юрія Шухевича та онкохірурга Бориса Білинського. 

10 вересня, у церкві, де 65 років зберігалися книги із Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, відкрили 21 Міжнародний книжковий Форум у Львові. На початку заходу з вітальним словом виступив єпископ УГКЦ, ректор Українського католицького університету владика Борис (Гудзяк).

11 вересня, на території Львівської Духовної Семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка, 35) висадили сквер в пам’ять Героїв Небесної Сотні. Участь у заході взяв Глава УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук) та єпископи Синоду УГКЦ. Розпочався захід з панахиди за Героями Небесної Сотні та воїнами АТО.

12 вересня 2014 року Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, та владики Синоду Єпископів УГКЦ побували у військовій лікарні у Львові, де лікуються поранені військові із зони АТО. Предстоятель УГКЦ подякував усім тим, хто дбає про здоров’я поранених, зокрема медикам. Склав дяку також командирам, які не покинули на полі бою своїх бійців і не втекли, рятуючи власне життя. «Ми, владики Синоду Єпископів УГКЦ, обіцяємо, що те, що ми сьогодні тут побачили – понесемо по всьому світу. Будьте певні, що Господь є з нами, тому ми переможемо», - додав наприкінці свого слова Першоієрарх УГКЦ.

Наступного дня, відповідно до передбаченої програми, члени Синоду Єпископів УГКЦ літургійно поминали всіх померлих архиєреїв Української Греко-Католицької Церкви. Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, очолив Панахиду за упокій душ усопших Предстоятелів, митрополитів, архиєпископів та єпископів УГКЦ. Слід відзначити, що цього року в особливий спосіб поминали владик Корнелій (Пасічного) та Інокентія Лотоцького.

13 вересня Папа Франциск разом із представниками країн-учасниць Першої світової війни молився за жертв, що полягли століття тому, захищаючи свої держави. Україну представляв Департамент Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, а саме заступник керівника Департаменту о. Любомир Яворський.

До хреста та ікони Світового Дня Молоді, які 14-15 вересня перебували у Тернополі, молився першоієрарх Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк. Спільно із молоддю та вірними Архикатедрального собору владика просив у Бога миру для України. Архиєпископ очолив Божественну Літургію, під час якої закликав молодь іти за Христом дорогою любові, котра веде до вічного життя.

До вашої уваги:

Блаженніший Святослав: це наша і ваша боротьба за свободу!

Україна спливає кров’ю! Звернення Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви

Синод Єпископів УГКЦ закликає вірних ділитися своїми дарами й талантами з ближніми

Постанови Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви

Комунікат Синоду Єпископів УГКЦ

«Дякуємо Господеві за 25-ть років свободи нашої Церкви…» - Глава УГКЦ на завершення Синоду Єпископів

Католики Франції моляться за вашу Церкву та за весь народ України.

Єпископська Конференція Німеччини запевнила Україну в підтримці

«У вас є всі підстави пишатися тим прогресом, який ви зробили…» - представник Американської Єпископської Конференції до Синоду Єпископів УГКЦ

Заклик хорватського єпископату до молитви за України – ще один промінь світла у темряві наших страждань

Владика Борис Гудзяк про нового голову УПЦ МП: бажаю йому мужності називати речі своїми іменами

Звернення Бюро УГКЦ з питань екології до Дня Бога Творця 2014 р. Б.

Офіційний комунікат Єпархіяльного управління Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ щодо висловлювань ієрея Миколи Мединського

ХРИСТИЯНИ УКРАЇНИ МАЮТЬ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ФІЗИЧНЕ ВИЖИВАННЯ НАРОДУ І ЦЕРКВИ

 

Анонси:

Вперше в історії Блаженніший Святослав відвідає українців, які проживають в Австралії. Візит розпочнеться 16 вересня і триватиме два тижні. В цьому часі Глава УГКЦ відвідає набільші міста Австралії та зустрінеться з українськими громадами. Також в планах Блаженнішого Святослава зустріч з керівництвом країни.

Спільнота чоловіків «Братство Христа Чоловіколюбця» при Архикатедральному Соборі св. Юра запрошує на молитовний вечір «СЕРЦЕ БАТЬКА».

VI Всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці проходитиме під гаслом «Блаженні миротворці». Паломництво триватиме з 19 по 21 вересня. 

Секретаріат Синоду Єпископів католицької Церкви оприлюднила список учасників Надзвичайної Асамблеї Синоду єпископів католицької Церкви про сім’ю, яка буде проведена у Ватикані від 5 до 19 жовтня цього року. Україну будуть представляти Блаженніший Святослав Шевчук, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, Глава УГКЦ, та архиєпископ-митрополит Львівський Мечислав Мокшицький, Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів України.