Тижневий огляд: життя УГКЦ (10.02–16.02)
  • Пон, 17/02/2014 - 00:00

12 лютого, у день вшанування пам’яті Трьох Святителів: Василія Великого, Григорія Богослова, Івана Золотоустого – Київська Трьохсвятительська духовна семінарія відсвяткувала свій храмовий празник, адже ці великі мужі Східної Церкви є її покровителями. Святкування відбулося Божественною Літургією, яку очолив владика Йосиф (Мілян), помічник Київський. 

Слово Митрополита Львівського в день празника Трьох Святителів

У четвер, 13 лютого 2014 р., у Ватикані повідомлено про те, що:

Блаженніший Святослав Шевчук, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, за згодою Синоду Єпископів УГКЦ та порадившись з Апостольською Столицею, створив Кримський Екзархат УГКЦ, виокремивши його з дотеперішнього Одесько-Кримського Екзархату УГКЦ, а дотеперішнього екзарха Одесько-Кримського владику Василія Івасюка призначив Єпархом Коломийсько-Чернівецьким УГКЦ.

А Святіший Отець, взявши до уваги створення Кримського Екзархату УГКЦ, дав свою згоду на канонічне обрання Синодом Єпископів УГКЦ першого Екзарха Одеського, яким став високопреподобний о. Михайло Бубній, ЧНІ, дотеперішній Настоятель монастиря Отців Редемптористів в Івано-Франківську та парох парафії Матері Божої Неустанної Помочі, надаючи йому титулярний осідок Thubursicensis-Bure.

Владика-номінант Михайло (Бубній): «Я б хотів залишися таким, яким був»

В Івано-Франківську протягом трьох днів 13-15 лютого цього року з благословення Митрополита Володимира (Війтишина) пройшли ДНІ БОГОПОСВЯЧЕНОГО ЖИТТЯ. Загалом в цих днях взяло участь понад 100 богопосвячених осіб. Такі зустрічі членів всіх спільнот богопосвяченого життя, присутніх на території Архієпархії, відбуваються вже декілька років поспіль і організатором виступає Комісія у Справах Монашества, яку з 2009 року очолює преп. о. Йосафат Бойко, ВС, він же Синкел Архієпархії у справах монашества.

15 лютого, з нагоди відзначення Дня богопосвячених осіб:

Численні представники монашества Львівської архиєпархії УГКЦ зібралися у каплиці Згромадження сестер Святого Йосифа (м. Львів, вул. Личаківська, 171) щоб спільно помолитися на Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

Єпископ Михаїл Колтун відвідав спільноту сестер Служебниць Непорочної Діви Марії у м. Жовкві та звершив Архиєрейську Божественну Літургію за усіх ченців та черниць Сокальсько-Жовківської єпархії.

16 лютого, в Неділю блудного сина, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) під час проповіді на Божественній Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ, що у Києві, наголосив, що сьогодні ми переживаємо особливий момент віднайдення гідності українця.

Проповідь Блаженнішого Святослава (Шевчука) на свято Стрітення Господнього (повний текст)

Слово Митрополита Львівського в день празника Стрітення ГНІХ

Слово Митрополита Львівського в Неділю про блудного сина

Читайте також:

Глава УГКЦ: Той, хто має владу, несе всю повноту відповідальності за те, що відбувається в країні

Звернення Преосвященнішого Михаїла (Колтуна), Єпископа Сокальсько-Жовківського, Керівника Департаменту УГКЦ у справах душпастирства силових структур України до духовенства і вірних УГКЦ з нагоди Дня пастирської турботи й молитви за в'язнів 2014 року. (На неділю про Блудного сина)

Звернення Єпископа Михаїла (Колтуна) з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Про що насправді «пророкував» о. Герман Будзінський

«Цілком закономірно, що християни сьогодні стоять на барикадах…» - о. Корнилій Яремак, ЧСВВ

Анонси:

7 квітня, у день празника Благовіщеня Пресвятої Богородиці, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві (вул. Микільсько-Слобідська, 5) відбудеться архиєрейська хіротонія ієромонаха Михайла Бубнія, ЧНІ.

Інтронізація (введення в уряд) нового Екзарха Одеського відбудеться 12 квітня, у Лазареву суботу, в Одесі, у храмі Святого апостола Андрія Первозванного (вул. Гімназична, 22/24).