Тижневий огляд: життя УГКЦ (10.08 – 17.08)
  • Срд, 20/08/2014 - 17:54

10 серпня 2014 року:

Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, здійснив пастирський візит до парафії Воздвиження чесного і животворного Хреста Господнього (м. Львів, вул. Наукова), адміністратором якої є о. Михайло Сарабаха.  Під час пастирських відвідин Владика Ігор очолив Божественну Літургію, виголосив проповідь та звершив Чин освячення надкупольних хрестів храму, що його будує парафіяльна спільнота.

У Марійському духовному центрі Зарваниця відбулася  ІХ Міжнародна піша проща мігрантів та членів їхніх родин. Під час Святої Літургії владика Василій Семенюк уділив ієрейські свячення дияконам Максиму Руднику і Олегу Марущаку, випускникам Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого. Владика, звертаючись до прочан, закликав вірних постійно молитися за мир і спокій в Україні.

11 серпня у Кінологічному навчальному центрі у м. Великі Мости Сокальського району духовенство УГКЦ вітало прикордонників Західного регіонального управління, які повернулися із зони АТО. Преосвященний владика Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, о. Роман Возьняк, капелан місцевої воєнної частини, та о. Володимир Юськів, декан Белзький, привітали воїнів двох мотоманеврених груп (понад 300 осіб), які без людських втрат повернулися додому.

17 серпня Блаженніший Святослав, Глава Української Греко-Католицької Церкви, очолив Божественну Літургію у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в першу річницю освячення собору. Предстоятель привітав усіх прочан, які прибули на прощу, «аби тут, у серці України, благати в Господа Бога миру для нашої землі, Божого благословення і сили вистояти в боротьбі, що її сьогодні ведемо».

Під час ІІ Всецерковної прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового Отець і Глава УГКЦ закликав молитися і підтримувати Українську Греко-Католицьку Церкву, бо вона сьогодні переживає час мучеництва.

Нещодавно в Києві відбувся духовно-формаційний семінар для священиків Української Греко-Католицької Церкви, які здійснюють своє служіння в країнах, де немає ієрархічних церковних структур УГКЦ, але є потреба душпастирської опіки вірних. Таких країн у світі понад сорок, у 15 з них уже провадиться душпастирська опіка. Цих священиків координує Пасторально-міграційний відділ УГКЦ, який очолює владика Йосиф (Мілян). Цього року участь у семінарі ПМВ взяли священики з 11 країн.  У рамках семінару учасники разом із головою ПМВ відвідали Шевченківський національний заповідник у Каневі, де оглянули експозиції в музеї, та відслужили панахиду на могилі Кобзаря на Тарасовій горі. Своїми враженнями від побаченого в шевченківських місцях і думками щодо ролі поета в становленні української нації поділився владика Йосиф.  

До вашої уваги:

Офіційна заява УГКЦ з приводу заклику Патріарха Кирила до Предстоятелів помісних Православних Церков

Рік після освячення у житті Патріаршого собору ознаменувався якісним зростанням

Звернення Блаженнішого Святослава до вірних Української Греко-Католицької Церкви та всіх українців з нагоди Дня Незалежності України

Слово Митрополита Львівського на 10-ту неділю по Зісланні Святого Духа

Блаженніший Святослав: «Не маємо права звикнути до вбивства»

Священики мають бути на фронті – єпископ Ґудзяк

Львівський священик провів місяць з нацгвардійцями в зоні АТО

 

Анонс:

25 серпня 2014 року в приміщенні Будинку культури м. Сміла, що на Черкащині, відбудеться зустріч із Блаженнішим Любомиром (Гузаром), Архиєпископом-емеритом УГКЦ. Духовний наставник УГКЦ відвідає Смілу, щоб підтримати цей край у нелегкий для українського народу період.