Тижневий огляд: життя УГКЦ (11.09 – 17.09)
  • Срд, 27/09/2017 - 20:35

18-19 вересня 2017 року в Митрополичих палатах Перемишльсько-Варшавської митрополії УГКЦ відбулися чергові робочі зустрічі для напрацювання помісного права УГКЦ. Зустріч експертів канонічного права проходила під головуванням владики Євгена (Поповича), голови Канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ.

У вівторок, 19 вересня 2017 р., дружини й матері з Уманьщини, сини та чоловіки яких віддали своє життя за Україну, відвідали Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла у м. Львові. Помолились панахиду за своїх Героїв. Опісля з історією святині гостей ознайомили душпастирі Гарнізонного храму та розповіли про діяльність Центру Військового Капеланства ЛА УГКЦ. 

В Курії Київської архиєпархії відбулось засідання Молодіжної комісії. Під час зустрічі говорили про реалізовані цього літа заходи, а також про майбутні молодіжні події згідно душпастирського плану Київської архиєпархії. Зокрема було підтримано організацію паломницької поїздки під назвою “Три Z – стежками Патріархів”, яку заплановано провести в днях 20-22 жовтня. 

В середу, 20 вересня,  Глава УГКЦ презентував науковий проект, основна мета якого - глибше дослідження історії Київського християнства. Проект «Соборна Україна та Київська Церква» передбачає наукові дослідницькі проекти, а найголовніше – видання історичних наукових досліджень про Київське християнство. У рамках проекту в серії «Київське християнство» уже видано 11 наукових досліджень, які були презентовані в Софії Київській.

В суботу, 23 вересня 2017 року, 23 вересня 2017 року у Києві, у монастирі Святого Василія Великого відбувся ІІІ Конгрес мирян Києво-Галицької митрополії УГКЦ. Тема цьогорічного Конгресу - «Стратегія розвитку Митрополії: ЩО робимо, ЯК робимо, з КИМ і ЧИМ робимо?» Участь у заходу взяли представники духовенства та мирян Київської архиєпархії та Донецького, Одеського, Луцького, Харківського і Кримського екзархатів УГКЦ. Блаженніший Святослав підкреслив, що для нас важливо сьогодні зрозуміти, як нам разом розбудовувати нашу Церкву. За його словами, первинне і найважливіше стратегічне наше завдання – щоби кожен віруючий нашої Церкви, щоби кожен охрещений в УГКЦ жив повноцінним, глибоким, християнським життям. 

 

В цей день відбулася перша Всеукраїнська студентська проща до Зарваниці, на якій львівську молодь супроводжували студентські капелани ЛА УГКЦ о. Ігор Хомічак та бр. Остап Гутковський. Тема: “Будуймо оази Любові” (Любомир Гузар).

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в неділю, 24 вересня 2017 року освятив у селі Ясногородка (житловий комплекс Северинівка, Макарівського району, Київської області) храм Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Настоятелем громади є о. Тарас Сиділо, священик Київської архиєпархії УГКЦ.

 

Пропонуємо до Вашої уваги:

Глава УГКЦ: «Релігія в Україні не може бути приватною справою. Ми вже це пережили в Радянському Союзі»

Доповідь Глави УГКЦ на конференції «Роль релігії в європейській інтеграції – перспективи України та ЄС»

Священик Київської Архиєпархії УГКЦ єромонах Мелетій Батіг, ЧСВВ міською радою м. Бар, на Вінниччині, обраний Почесним громадянином міста.

Звернення Владика Петра Стасюка стосовно опитування щодо дозволу одностатевих шлюбів в Австралії

Голова Катехитичної комісії УГКЦ відзвітував про головні події та заходи

Владика Петро до катехитів: Без вашого свідчення катехиза не зможе осягнути свою мету

Кого і за що Церква проголошує святим?

Релігійні організації у правовому полі. Як спростити порядок набуття ними статусу неприбутковості

Анонси:

12 жовтня в Римі відбудеться вручення Нагороди примирення Капітули польсько-українського поєднання. Цьогорічними лауреатами стали Конгрегація для Східних Церков і Редакція Ватиканського радіо (польська, українська та словацька секції). В урочистості візьмуть участь Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, і кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації для Східних Церков.

Напередодні вручення нагороди, 11 жовтня, відбудеться молитва на гробі св. папи Івана Павла ІІ у соборі Святого Петра у Ватикані (початок о 08:30), а на 12:00 у прес-центрі Ватиканського радіо заплановано прес-конференцію. У прес-конференції візьме участь Блаженніший Святослав. О 16:00 в Українській папській колегії святого Йосафата розпочнеться міжнародна конференція на тему «Kатолицька Церква в процесі діалогу i польсько-українського примирення».

17-19 листопада цього року в Студійській Лаврі у Львові відбудеться міжнародна наукова конференція  на тему: засновники і монахи свято-іванівської лаври студійського уставу УГКЦ (1927-1946 рр.)

18 листопада 2017 року, о 12.00, у катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці м. Чернівці відбудеться Архиєрейська Літургія та Чин інтронізації першого правлячого єпископа новоствореної Чернівецької єпархії УГКЦ владики Йосафата (Мощича). Богослужіння очолить Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

Українська спільнота в Італії з 24 по 26 листопада 2017 р. в м. Мілані вшановуватиме жертв голодомору