Тижневий огляд: життя УГКЦ (12.06 – 18.06)
  • Втр, 20/06/2017 - 17:51

12 червня 2017 року завершилось навчання в Інституті Постійної Формації Івано-Франківської Архієпархії. Шістдесят священиків протягом одного року мали нагоду поглибити свої знання та ознайомитись із сучасними викликами, які стоять перед Церквою. На завершення курсу постійної формації був відслужений Молебень до св. свщмч. Йосафата, який очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин у співслужінні із  60 душпастерями.

В Одесі, на території Південного територіального управління Військової служби правопорядку у Збройних Силах України за участю військовослужбовців відбулося освячення і закладання капсули для будівництва каплички. Очолив богослужіння екзарх Одеський та Аміністратор Кримський Української Греко-Католицької церкви Михайло Бубній.

13-14 червня 2017 року у Марійському духовному центрі Зарваниця, під головуванням Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава відбулась Сімдесят шоста сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви. У синодальних засіданнях брали участь усі діючі єпископи Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, окрім оправдано відсутнього владики Степана (Менька). На синодальних засіданнях також був присутній запрошений владика Мілан (Шашік), Єпарх Мукачівської греко-католицької єпархії. Головною темою цієї Сесії Синоду Єпископів Верховного Архиєпископства було молитовне життя Церкви та літургійні питання. 

У п’ятницю, 16 червня 2017 року, Преосвященний владика Венедикт прощався та дякував працівникам Курії Львівської Архиєпархії за спільну працю і служіння протягом останніх майже семи років. Єпископ звершив Архирєрейську Божественну Літургію та виголосив проповідь.

А в Архикатедральному Соборі УГКЦ Тернополя відбулася презентація історико-документального альбому «Блаженний архімандрит Климентій (Казимир граф Шептицький). Листи до рідного брата Станіслава графа Шептицького та родини 1881-1945рр».

У суботу, 17 червня, у відпустовому місці Івано-Франківської Архієпархії Крилосі відбулась проща родин до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої. Більш як тисяча прочан прийшли просити благословення для своїх найрідніших, близьких та загалом для Батьківщини нашої України. Розпочалися спільні моління молебнем до Пресвятої Богородиці перед чудотворною іконою. Далі віряни, на подвір’ї храму Успіння Пресвятої Богородиці, зустрічали Преосвященного Владику Йосафата Мощича, Єпископа-помічника Івано-Франківської Архієпархії.

У неділю, 18 червня 2017 р.:

Минуло вісім років з дня архиєрейської хіротонії Владики Йосифа Міляна, Єпископа-помічника Київського. З цієї нагоди духовенство та вірні Київської архиєпархії УГКЦ дякують Богу за дар життя та покликання Архиєрея.

У цей день Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, відвідав із душпастирським візитом громаду УГКЦ в Черкасах. Під час візиту Єпископ освятив наріжний камінь під будівництво нового храму УГКЦ.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час Архиєрейської Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового відзначив служіння і подякував за нього «Лицарям Колумба», які сьогодні в соборі завершували свій другий Всеукраїнський з’їзд.

Понад 30 молодих людей, волонтерів і священиків єпархїї Святого Йосафата УГКЦ у Пармі взяли участь у щорічних Єпархіальних молодіжних днях. Тема цьогорічного заходу: «Дияконія: служити та чинити добро». Вона присвячена 2017 рокові − Рокові дияконії (служіння ближньому), проголошеному Українською Греко-Католицькою Церквою. Молодіжний захід відбувся під проводом владики Богдана (Данила), Правлячого єпископа єпархії Святого Йосафата в Пармі. 

Анонс:

Цього року уже втретє з благословення Владики Василія відбудеться проща Харківського Екзархату до Зарваниці. 14-16 липня 2017 року відбудеться Загальнонаціональна проща у Зарваниці, приурочена 150-літтю коронації Зарваницької Чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, 125-ій річниці з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого, молитві за мир та цілісність України.

Також до вашої уваги:

Блаженніший Святослав: «УГКЦ у Польщі після акції «Вісла» була 40 років переслідувана»

Глава УГКЦ: «Я сам маю біометричний паспорт. Тому не бійтеся»

Глава УГКЦ: «Покликання християн сьогодні – оздоровлювати наше суспільство від суспільних недуг»

Зранене серце – чи здатне воно полюбити: поради молоді від Владики Володимира