Тижневий огляд: життя УГКЦ (12.09– 18.09)
  • Срд, 21/09/2016 - 12:23

В днях 12-14 вересня 2016 р., священики та диякони Київської архиєпархії в Зарічанах, що на Житомирщині пройшли формаційні курси, які призначені для більшого поглиблення науки Церкви щодо сучасних викликів суспільства.

У вівторок, 13 вересня 2016 р.:

Єпископ-помічник Київської архиєпархії, Владика Йосиф Мілян, від імені Отця і Глави УГКЦ, Блаженнішого Святослава, нагородив протоєрея Михайла Будника відзнакою – «Хрест військового капелана». Почесну нагороду Єпископ вручив під час зустрічі зі священиками Київської архиєпархії, які в цей час проходять формаційні курси в Зарічанах.

«Нам сьогодні потрібно замислитись над тим, чи через наше священство хтось слухає Слово Боже», – Владика Йосиф Мілян, під час зустрічі зі священиками у Зарічанах, на Житомирщині.

З благословення Єпарха Стрийського, Преосвященного владики Тараса (Сеньківа), в м. Стрию (вул. Івана Павла ІІ, 10) розпочав свою діяльність Єпархіальний Центр розвитку дітей та молоді ім. святого Папи Івана Павла ІІ. 

З благословення Правлячого Архиєрея Бучацької єпархії УГКЦ - Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ в Марійському духовному центрі в с. Зарваниці пройшли реколекції для священиків єпархії. Реколекції розпочалися 11 вересня та тривали до 17 вересня, їх провадив Владика Теодор Мартинюк - єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський.

15-18 вересня в Сараєво (Боснія та Герцеговина) відбулася чергова зустріч Ради Європейської Єпископської Конференції на тему милосердя в Європі. Від УГКЦ участь в заході брали: владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, о.Андрій Хім'як, Секретар Оргкомітету Ювілейного року.

Понад 115 вірян, духовенства та богопосвячених осіб Єпархії св. Йосафата в Пармі взяли участь 17 вересня 2016 року в паломництві до Святині Святого Хреста, що при Церкві Пресвятої Трійці УГКЦ в м. Янгстаун, штат Огайо. Проща пройшла під проводом владики Богдана (Данила), Правлячого архиєрея Єпархії св. Йосафата в Пармі УГКЦ,

17-18 вересня в Зарваниці (Тернопільська область) проходило VІІІ Всеукраїнське військове паломництво до чудотворного місця явлення Божої Матері. Цьогорічна проща відбулася під гаслом «Вірних стереже Господь».

У неділю, 18 вересня 2016 року:

Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії звершив пастирський візит до парафії св. влкмуч. Димитрія (с. Оброшино, Пустомитівський р-н).

У Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбулося вручення одинадцяти дипломів ступеня бакалавр релігійних наук майбутнім катехитам під час Божественної Літургії, яку очолив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

Глава УГКЦ: «Усі дари, що маємо, ми повинні примножити і повернути Богу - такий зміст християнського відношення до благ, які Він нам подарував». Блаженніший Святослав 18 вересня під час проповіді на Архиєрейській Божественній Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ.

Також до вашої уваги:

Постанови Синоду Єпископів УГКЦ 2016 року

УГКЦ уже десять років шукає можливості відкрити в Києві католицьку школу загальноосвітнього рівня

Глава УГКЦ: «Навчальні заклади повинні допомагати здобути не просто якісну освіту, а допомагати їх вихованцям ставати кращими»

Екзарх Донецький УГКЦ: «Герої Небесної сотні щасливіші за нас, бо віддали своє життя за ближнього, як Христос»

Митрополит Ігор: «Благаймо Богородицю про мир в Україні!»

Слово Митрополита Львівського на 13-ту неділю по Зісланні Святого Духа

 

Розпочав свою працю сайт Комісії УГКЦ Справедливість і Мир. Про це повідомляє Інформаційна Служба Комісії. Тепер оновлений Інформаційний ресурс Комісії можна знайти за адресою:http://www.iupax-ugcc.org.ua