Тижневий огляд: життя УГКЦ (13.02 – 19.02)
  • Пон, 20/02/2017 - 22:21

У вівторок, 14 лютого 2016 року, Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, відвідав римо-католицьку парафію святого Андрія Боболі у Любліні (Польща), де звершив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні із духовенством РКЦ.

15 лютого 2017 року, в день Стрітення Господнього:

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у  Патріаршому соборі Воскресіння Христового очолив Божественну Літургію. Цього дня після Архиєрейської Божественної Літургії Блаженніший Святослав особисто зустрівся з богопосвяченими особами Київської архиєпархії УГКЦ, а також Києво-Житомирської дієцезії РКЦ.

Глава УГКЦ на Стрітення ГНІХ: «Кожна людина покликана носити Світло в собі і в Ньому просвічувати всіх, хто поруч»

Преосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський здійснив Чин освячення престолу і храму Стрітення ГНІХ (м. Львів, вул. Батуринська, 1). По завершенні освячення військового храму, Митрополит Ігор звершив Божественну Літургію. Відтак, відбулося Чин освячення води і свічок , уділення усім присутнім архиєрейського благословення та відбулась панахида за військовослужбовців, які загинули в Афганістані, та активістів Революції гідності, а також воїнів, які віддали своє життя на Сході України.

У місті Стрию вшанували пам'ять учасників бойових дій на території інших держав та воїнів, загиблих під час війни в Афганістані. Поминальну молитву за загиблими синами України відслужили священики міста Стрия, на чолі з Преосвященним владикою Богданом (Манишиним), єпископом-помічником Стрийської єпархії.

У четвер, 16 лютого:

Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) очолив заупокійну Панахиду за блаженної пам’яті Патріархом УГКЦ Йосифом (Сліпим) з нагоди 125-ліття від дня його народження. Богослужіння відбулося біля пам’ятника Патріарху Йосифу перед Архикатедральним собором за участю духовенства Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та представників влади.

У приміщенні Львівської Духовної Семінарії Святого Духа (м. Львів, вул. Хуторівка, 35) відбулася чергова зустріч Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії під головуванням Преосвященного владики Володимира. Єпископа-помічника Львівської Архиєпархії.

Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, зустрівся із медичними капеланами Львівщини. Зустріч розпочалася із вступного слова владики, у якому єпископ наголосив на непересічній ролі душпастирського досвіду у спілкуванні із хворими.

У конференц-залі Львівської Духовної Семінарії Святого Духа УГКЦ відбувся благодійний вечір – презентація розвитку Шпиталю ім. Митрополита Андрея Шептицького. Із вступним словом до присутніх звернувся Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

17 лютого Блаженніший Святослав, Предстоятель УГКЦ, у рамках пастирського візиту відвідав Архикатедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. Першоієрарх вшанував чудотворну ікону Лику Христового (Мандиліон з Едесси), яка цими днями перебуває на Тернопільщині.

У день пам'яті Героїв Небесної Сотні та всіх загиблих за свободу, волю і краще майбутнє України, 19 лютого, Преосвященні владики Михаїл (Колтун), єпарх Сокальсько-Жовківський, Степан (Меньок), екзарх Донецький і Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду єпископів помолилися панахиду перед пам’ятним хрестом на вулиці Героїв Небесної Сотні, де три роки тому загинуло найбільше найкращих синів українського народу. Владика Михаїл (Колтун) у своєму слові до присутніх попросив, аби Бог почув наші молитви.

У Архикатедральному соборі Тернополя відбулася Божественна Літургія, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). З нагоди 3-ї річниці Революції гідності Архиєрей молився заупокійну Панахиду за активістами та усіма полеглих під час кривавих подій на Майдані в 2014 році.

До вашої уваги:

Послання Блаженнішого Святослава до вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі з нагоди стодвадцятип'ятиріччя з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

125 років з дня народження Йосифа Сліпого

Мультфільм "Йосиф Сліпий"

Патріарх Йосиф Сліпий - духовний борець за українську державність

Духовенство та вірні Львівської Архиєпархїі УГКЦ сердечно вітають Високопреосвященнішого владику Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського із п'ятнадцятою річницею єпископської Хіротонії!