Тижневий огляд: життя УГКЦ (13.05 - 19.05)
  • Срд, 22/05/2013 - 11:26

12-13 травня Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, перебував з пастирським візитом на Золочівщині.

 Зокрема у Томину неділю, 12 травня, владика очолив Архиєрейську Божественну Літургію у с. Вижняни, Глинянського протопресвітерату. 

13 травня владика Венедикт продовжив свою поїздку відвідинами зборів священиків Золочівського протопресвітерату, які відбулись у храмі Блаженного Миколая Чарнецького, що в м. Золочеві. Перед початком зустрічі усі священики деканату спільно помолились Молебень до Пресвятої Богородиці, який очолив Преосвященний владика.

 

13-14 травня 2013 року відбулася зустріч робочої групи для впровадження Стратегії розвитку УГКЦ на період до 2020 року.Захід проходив у реколекційно-відпочинковому центрі Львівської архиєпархії в Брюховичах під головуванням владики Кена Новаківського, Єпарха Нью-Вестмінстерського, керівника робочої групи, та владики Богдана Дзюраха, заступника керівника робочої групи. Також 14 травня у зустрічі взяв участь Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський.

 

Цього року щорічна зустріч Патріаршої комісії священичого виховання УГКЦ відбулася 15-17 травня в місті Трускавці, на Львівщині,у реколекційно-катехитичному будинку Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Робочі зустрічі очолив також  владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський УГКЦ, голова вищезгаданої Комісії.

 

У Києві відбулася зустріч владики Богдана (Дзюраха), Cекретаря Синоду Єпископів УГКЦ, із миротворцем Ульріхом Шаде, директором школи із Брауншвайга (Нижня Саксонія, Німеччина).

 Пан Шаде відвідав Україну з нагоди презентації в Києві своєї праці – „Книги мертвих”. Ця книжка вже відома в Польщі та Ізраїлі. У „Книзі мертвих” він разом з однодумцями зібрав інформацію про близько 4800 загиблих та похованих протягом 1939–1945 років на цвинтарі Брауншвайга. Серед них близько 1000 українців.

 

15-16 травня у Марійському духовному центрі Зарваниця відбулася 60-а сесія Синоду єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.Близько 19 владик на чолі з Блаженнішим Святославом, Главою УГКЦ, розглянули ряд важливих питань життя Церкви.

 

ПОСТАНОВИШістдесятої сесії Синоду ЄпископівКиєво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ,15-16 травня 2013 року Божого, Зарваниця

 

17 травня 2013 року Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, взяв участь у відкритті постійної виставки «Йов Кондзелевич. Визначна пам’ятка українського бароко – Богородчанський іконостас (1698–1705)» у Національному музеї у Львові імені А. Шептицького. Був також владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ.

 Додамо, що 2013 року виповнюється 100 років відтоді, як Митрополит Андрей (Шептицький) подарував Національний музей у Львові українському народові, та з часу відкриття першої експозиції.

 

 

18 травня 2013 року у Гарнізонному храмі ім. свв. Петра і Павла у Львові урочистою Літургією розпочалося 55-е ювілейне Міжнародне військове паломництво до Люрду.Літургію очолив владика Михаїл (Колтун),керівник Департаменту Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур, спільно з римо-католицьким єпископом Станіславом Широкорадюком. У паломництво вирушили також священики від Української Православної Церкви (Київський Патріархат) та УПЦ МП. 

 

19 травня 2013 року, у неділю Жінок-Мироносиць:

 Відбулась XXIмолодіжна піша проща до Гошівської чудотворної ікони Матері Божої, яка була присвячена Року Віри та 1025-літтю Хрещення Русі-України.

Після прибуття прочан на Ясну Гору в Гошеві, що в Долинському районі Івано-Франківської області, о 12:00 розпочалась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ, у співслужінні з о. Дам'яном Кастраном, ЧСВВ, ігуменом василіянського монастиря у с. Гошеві, та духовенством Стрийської єпархії.

 

Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, здійснив пастирський візит у храм Святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії, яким опікуються сестри Милосердя Святого Вінкентія.

Під час відвідин владика Ігор очолив Архиєрейську Божественну Літургію та виголосив проповідь.

Слово Архиєпископа і Митрополита Львівськогона Неділю 3-тю після Пасхи, Про Мироносиць

 

Відбулась загальноєпархіальна проща до с. Грушів на Дрогобиччині. Близько 11.00 до Грушева прибула піша проща з м. Дрогобича в супроводі священиків та семінаристів. О цій же порі розпочалась Архиєрейська Літургія, яку очолив владика Степан Меньок, екзарх Донецько-Харківський

 

Вактовому залі Дрогобицької духовної семінарії Преосвященний владика Йосиф Мілян, Голова Пасторально-Місійного відділу Патріаршої Курії УГКЦ зустрівся з семінаристами Vта VIкурсу. Владика розповів про важливість місійного служіння та про вірних УГКЦ в різних регіонах України та світу. Проте головною подією зустрічі було представлення першого підручника з місіології УГКЦ, підготованого о. доктором Мироном Бендиком, ректором Дрогобицької духовної семінарії.

 

Звернення Блаженнішого Святослав до батьків, діти яких приступають до першої святої Сповіді

Заклик Блаженнішого Cвятославадо молитви за українські родини

 

Анонси:

На запрошення Комісії УГКЦ Справедливість і Мир у співпраці із Благодійним Фондом “Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ” з 24 по 30 травня 2013 року Україну відвідають провідники відомого у світі руху лікування та реабілітації алко- та наркозалежних «Фазенда Надії».Серед гостей, о. Пауль Стапель, співзасновник «Фазенди Надії», священик Архиєпархії Падерборн, Німеччина.

 

24-26 травня 2013 року з ініціативи Місії «Постуляційний центр беатифікації і канонізації святих УГКЦ» Патріаршої курії УГКЦ відбудеться піше паломництво з Прилбич до Добромиля з нагоди ювілею 125-ліття вступу Митрополита Андрея (Шептицького) до монастиря отців василіан.Таке паломництво проводиться з метою поширення серед молоді і студентів молитовної пам’яті та духовності слуги Божого Андрея.

 

29 травня 2013 року в м. Перемишляни, що на Львівщині, відбудеться II Всеукраїнська проща духовенства УГКЦ, присвячена четвертій річниці проголошення блаженного священномученика Омеляна Ковча покровителем душпастирів УГКЦ.

 Паломництво за участю єпископів і священиків Української Греко-Католицької Церкви очолить Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні.

 

 

 

З глибоким сумом повідомляємо, що 21 травня 2013 року внаслідок раптового погіршення стану здоров’я зупинилося серце Владики Миколая (Сімкайла), Єпарха Коломийсько-Чернівецького.Про похоронні заходи буде повідомимо згодом.