Тижневий огляд: життя УГКЦ (14.03-20.03)
  • Пон, 21/03/2016 - 20:15

14 березня відбулися загальні щомісячні збори працівників Тернопільского благодійного фонду "Карітас". У засіданні взяв участь Владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський, який у перший день Великого Посту звернувся до присутніх із духовними настановами та уділив благословення.

18 березня 2016 року з нагоди Року Милосердя відбулася проща до Майданека, де загинув мученицькою смертю бл. Омелян Ковч, покровитель священників УГКЦ. Участь у прощі взяли греко-католицькі паломники з Польщі та України. Молитви очолювали владика Богдан (Манишин), Єпископ-помічник Стрийської єпархії, та владика Григорій (Комар), Єпископ-помічник Дрогобицької єпархії.

Зону проведення Антитерористичної операції відвідав керівник Департаменту УГКЦ з питань душпастирства силових структур України владика Михаїл (Колтун). Найбільше часу військовий єпископ присвятив живому спілкуванню з військовослужбовцями, які проходять службу в зоні АТО. Одна з таким зустрічей відбулася в церковці Святого Архистратига Михаїла, спорудженій військовими.

18 березня 2016 року в Дружківці Донецької області владика Михаїл (Колтун), керівник Відділу Патріаршої курії у справах душпастирства силових структур, освятив гарнізонний храм Святих Бориса і Гліба. Розрахований храм на 70 осіб.

20 березня, в Неділю православ’я:

Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, очолив Божественнну Літургію та виголосив  проповідь у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ. «Євангельські слова: «Прийди і подивися» лунають сьогодні до кожного із нас. Бо час Великого посту – період, коли Церква кличе нас до зустріч із Богом. Син Божий хоче нас зустріти і запрошує нас на зустріч із собою!»

Владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Під час проповіді єпископ розповів вірним історичні передумови літургійної згадки в цю неділю події Торжества Православ’я — перемоги правдивої віри над єрессю іконоборства.

Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії звершив канонічну візитацію до храму Вознесіння ГНІХ (м. Золочів, вул. Львівська, 48) чоловічого монастиря Чину святого Василія Великого.

У м. Городку владика Тарас Сеньків, Єпарх Стрийський, звершив Чин Молебню і відкриття «Дверей милосердя» на парафії Благовіщення Пречистої Діви Марії. Оскільки цей день відзначається Церквою як Неділя Православ’я, єпископ у проповіді найперше пояснив правдиве розуміння тематики свята та роль ікон в духовному житті людини.

Читайте також:

Глава УГКЦ: «Час полеміки між Церквами в Україні слід закінчити»

Глава УГКЦ: «РПЦ не передбачає іншого спілкування, крім як возз’єднання з нею»

Глава УГКЦ: «Російська влада в Криму застосовує до УГКЦ методи, схожі до тих, які були в сталінські часи»

Професор історії з Мюнхена Катрін Бек: «РПЦ було вигідно ліквідувати УГКЦ»

Московський історик Анна Вишиванюк: «З греко-католицькими особливостями спершу боролися, а потім оправославлювали»

Високопреосвященніший Митрополит Львівській Ігор, звернувся із відкритим листом до мера м. Львова, з приводу події, яка запланована на вихідні, а саме: «Фестиваль Рівності Львів 2016», організатори якого, повідомляють про низку заходів, зокрема: «ПІШОХІДНИЙ КВЕСТ “ЛГБТ-ЛЬВІВ».

Глава УГКЦ: «Папа сказав, що ми не тільки можемо обговорювати і критикувати Декларацію, а й зобов'язані це робити». Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в інтерв’ю польській Католицькій інформаційній агенції під час свого візиту до Польщі 9-13 березня цього року.

Владика Венедикт про покликання, молитву, одержимість, йогу, вбивство… на зустрічі «Чи я на своєму місці?» Про виховання, покликання, природне середовище, про «своє» місце, одержимість і навіть про йогу… говорив Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, Венедикт (Алексійчук) під час зустрічі на тему: «Чи я на своєму місці? (поводження в «природному середовищі)», яка відбулася у  реколекційному центрі «Світлиця», що у Брюховичах. Владика Венедикт відповів на численні запитання учасників.

Блаженніший Любомир: «Завдання радіо і телебачення: переказати добре слово, яке збудує, піднесе і поширить добро»