Тижневий огляд: життя УГКЦ (15.04 – 21.04.)
  • Втр, 23/04/2013 - 14:22

У межах своєї робочої поїздки до Німеччини владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський завітав 10–15 квітня 2013 року із візитом до Східної Колегії (Collegium Orientale) у місті Айхштетт (Баварія).Упродовж візиту єрарх особисто поспілкувався із студентами та керівництвом Колегії, а також відвідав місцевого Архиєрея Грегора-Марію Ганке.

16 квітня 2013 року:

 Блаженніший Святослав Шевчук, Глава Української Греко-Католицької Церкви, відвідав провінційну обитель Згромадження сестер служебниць НДМ у Львові.

 Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин разом із Єпископом Коломийсько-Чернівецьким Миколаєм Сімкайлом благословили відкриття виставки старовинних плащаниць.«Колекція плащаниць Архікатедрального Собору Святого Воскресіння налічує близько сотні експонатів XIX-XX ст., але через не велике приміщення для показу в Краєзнавчому музеї виставлено 42 експонати, які відображають глядачу всю самобутність і духовну культуру нашого народу», – зазначив митр. прот. Юрій Новіцький – настоятель Архікатедрального собору.

З благословення Преосвященного Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ – Голови синодального комітету подружжя і сім’ї, Єпарха Бучацького УГКЦ, Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я та Комісії УГКЦ у справах родини  у приміщенні конференц-залу Українського Католицького Університету  відбулась конференція на тему: «Важливість методів розпізнання плідності у житті християнського подружжя».

Розпочався даний захід Молебнем до Богоматері в каплиці УКУ, який очолив Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ.

17 квітня:

Відбулася зустріч Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) з Головою Верховної Ради Володимиром Рибаком та депутатами ВР із різних депутатських фракцій.

 Ця зустріч відбулася з ініціативи міжфракційного депутатського об’єднання «За сприяння свободі сумління». На цій зустрічі від імені ВРЦіРО головував Блаженніший Святослав Шевчук.

В Українському Католицькому Університеті миряни та священнослужителі УГКЦ, які під час правління комуністичного режиму перебували у підпіллі, зустрілися із молоддю, аби поділилися своїми спогадами про минуле.

 Зустріч під назвою «Мужність свідчити віру в сучасному світі» провели Фонд Святого Володимира, Інститут Історії Церкви УКУ та Інститут лідерства та управління УКУ у межах проекту «ДІАЛОГ ПОКОЛІНЬ».

 Особливим гостем зустрічі став Блаженніший Любомир (Гузар). У своєму слові він наголосив на практичному значенні виміру віри.

19 квітня:

Розпочалося паломництво святими місцями древнього Константинополя Блаженнішого Святослава Шевчука, Глави Української Греко-Католицької Церкви, і владики Бориса (Гудзяка), керівника Департаменту закордонних зв’язків УГКЦ.Це паломництво проводиться в контексті святкування 1025-річчя Хрещення Русі-України і триватиме до 22 квітня.

У приміщенні центрального апарату Державної пенітенціарної служби відбулися урочисті збори з нагоди 15-ої річниці з дня створення Державного департаменту України з питань виконання покарань як центрального органу виконавчої владиУ складі Церков - учачсниць Християнської міжконфесійної місії тюремного служіння у святкуванні ювілею взяли участь Преосвященніший Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківський, Керівник Департаменту Патріаршої Курії УГКЦ з питань душпастирства у силових структурах України, та співробітники Департаменту ієрей Костянтин Пантелей та Юрій Йосифович, які відповідають за питання пенітенціарного душпастирства.

20 квітня 2013 року, в рамках паломництва святими місцями древнього Константинополя, відбулася офіційна зустріч делегації УГКЦ, яку очолює Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, із Патріархом Константинопольським Вартоломеєм Iв його резиденції в Стамбулі (Туреччина).

Слово Блаженнішого Святослава після зустрічі делегації УГКЦ із Патріархом Константинопольським  

«Відповідальність і побудова життєвого проекту» – такою була тема цьогорічного, уже 40-го Конгресу Українсько-Бразилійської Молоді, який пройшов  в місті Апукарана, що в штаті Парана,  20 - 21 квітня 2013 року. Організатори конгресу – Українська католицька Церква в Бразилії, за співпрацею української православної автокафальної Церкви та Асоціація українсько-бразилійської молоді, яка об’єднує молодь українського походження різних штатів Бразилії.

У п'яту неділю Великого посту, 21 квітня:

Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський,  відвідав з пастирським візитом парафію Святого Василія Великого, що в Шевченківському протопресвітеріаті (м. Львів, вул. Стельмаха, 3).

Архиєрей очолив Божественну Літургію та виголосив проповідь.

Останнього дня паломництва делегації УГКЦ святими місцями древнього Константинополя Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, разом із владикою Борисом Ґудзяком, керівником Департаменту закордонних зв’язків УГКЦ, взяв участь в Утрені та Літургії в Патріаршому соборі Святого Юрія,що знаходиться у Фанарі, у районі Стамбула, де знаходиться резиденція Патріарха Константинопольського.

Також до вашоъ уваги:

ПОСЛАННЯ Блаженнішого Святослава,Верховного Архиєпископа Києво-Галицького, до молоді

Глава УГКЦ висловив співчуття з приводу Бостонської трагедії

Екологічна катехиза про чесноту справедливості

Благодійна організація УГКЦ «Фундація Духовного Відродження» розпочала благодійну акцію «Великодній кошик для родини»,яка має на меті збір продуктів харчування для малозабезпечених сімей Львова. 

Анонс:

28 квітня відбудеться презентація книги про Григорія Яхимовича – митрополита Української Греко-Католицької Церкви,одного з провідних діячів українського національного відродження середини XIX століття, - повідомляє Ярослав Жукровський, засновник Фундації імені Григорія Яхимовича.