Тижневий огляд: життя УГКЦ (15.09 - 21.09)
  • Срд, 24/09/2014 - 11:40

16 вересня:

В Івано-Франківську відбулося відкриття нового приміщення Католицької школи по вул. Шевченка, 11. Очолив відкриття і освячення Архієпископ і Митрополит Володимир Війтишин з чисельним духовенством та гостями, які прибули на відкриття школи.

Серед гостей були присутні: Архієпископ Томас-Едвард Галіксон - Апостольський Нунцій в Україні, Преосвященний Кир Ігор Возняк – Митрополит Львівський, Преосвященний Кир Василій Семенюк – Митрополит Тернопільський, Преосвященний Кир Василій Івасюк – Єпископ Коломийсько-Чернівецький, Преосвященний Кир Михайло Бубній – Екзарх Одеський, Єпископ-Помічник Івано-Франківський Кир Йосафат Мощич, протопресвітери Архієпархії та духовенство.

Відкрито і освячено в Архієпархії лікувально-діагностичний центр «Святого Луки» Івано-Франківського Архієпархіального управління УГКЦ.  Очолив відкриття і освячення Архієпископ і Митрополит Володимир Війтишин в присутності гостей, які прибули на відкриття.

Представники 20 Марійських духовних центрів Європи 16-19 вересня зібралися в Румунії в духовному центрі Чіксомльо, який знаходиться поблизу міста Меркуря-Чук. Марійський духовний центр Зарваниця представили адміністратор о. Володимир Фірман, особистий делегат архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ кир Василія Семенюка о. д-р Іван Січкарик та меценат духовного центру Зарваниця п. Богдан Буртак. Під час триденної зустрічі делегати роздумували над темою «Дорога Марії, як духовне паломництво до Центрально-Східної Європи». 

17 вересня:

У Луцьку відбувся семінар для працівників єпархіальний управлінь (курій) Києво-Галицької митрополії УГКЦ. Організатором його виступив Канонічній відділ Патріаршої курії УГКЦ, який очолює владика Євген (Попович), Єпископ-помічник Перемишльсько-Варшавської архиєпархії. Тема зустрічі: “Організація і діяльність парафіяльної і єпископської канцелярії”.

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) прибув із душпастирським візитом до Австралії.

18 вересня:

З благословення та за участю владики Володимира (Війтишина), Архиєпископа та Митрополита Івано-Франківського, відбулася урочиста Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди 25-ліття виходу з підпілля УГКЦ у генеральному домі сестер Пресвятої Євхаристії в м. Івано-Франківську. До урочистості свята долучилася ще одна подія: із Рима владика Іриней (Білик), канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре, на постійне перебування привіз мощі святої Терези від Дитятка Ісуса, яка є Покровителькою цього дому. 

Преосвященний Владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийський, здійснив чин освячення каплиці св. апостола і євангелиста Луки у міській лікарні Стрия. Владика Богдан підкреслив, що Бог в особливий спосіб присутній там, куди Його запрошують і постання цієї каплиці є свідченням того, що Бог йде за нами всюди, куди ми йому дозволяємо йти.

Блаженніший Святослав очолив Архиєрейську Літургію в храмі Івана Хрестителя у місті Перт (західна Австралія), де перебуває з душпастирським візитом.

Глава УГКЦ закликав австралійських українців у Перті не боятися їхати в Україну

19 вересня Блаженніший Святослав прибув до Мельбурна.  Парафіяни відзначають приїзд Глави Церкви до їхньої громади як історичний. Люди зі сльозами радості вітали Блаженнішого Святослава.

«Сьогодні голос Австралії – дуже важливий для України», – наголосив Глава Церкви у своїй промові до мельбурнської інтелігенції, духовенства, представників української громади під час урочистого прийому з нагоди його приїзду в Австралію.

Блаженніший Святослав австралійській молоді: «Українці готові вмирати за свою країну»

Блаженніший Святослав на Різдво Богородиці: Ми відчуваємо, як народжується нове життя

Глава УГКЦ відзначив талановитість українців у Мельбурні

Глава УГКЦ: «Проросійські снаряди не долітають до Австралії, але долітає неправда»

20 вересня 2014 р., у в храмі св. Климентія Папи м. Львова відбулась Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди Дня катехита, яку очолив Митрополит і Архиєпископ Львівський владика Ігор. Цього року також виповнилась 20-та річниця від часу випуску першого катехитичного курсу у Львові та 25-та річниця з часу виходу УГКЦ з підпілля. У Літургії брали участь катехити Львівської Архиєпархії, яким Митрополит Ігор уділив своє архиєпископське благословення на новий навчальний рік. 

Слово Митрополита Ігоря до катехитів Львівській архиєпархії

20-21 вересня у Зарваниці за благословення Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука) відбулося VI Всеукраїнське військове паломництво, у якому взяли участь близько 900 учасників – військовослужбовців та членів їх родин, а також волонтерів та мирян. Єпископ Михаїл спільно з Митрополитом та Архиєпископом Тернопільсько-Зборівським Василієм (Семенюком) та єпископом-помічником Стрийської єпархії Богданом (Манишиним) відправили молебень до Пресвятої Богородиці.

21 вересня 2014 року Преосвященний владика Богдан Дзюрах, секретар Синоду та Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди храмового празника Різдва Пресвятої Богородиці у с. Воля Довголуцька, що на Стрийщині, та прощі до Воледовголуцької чудотворної ікони Матері Божої.

 

Читайте також:

«Продовжуйте виявляти істину! Будь ласка, не підведіть нас!» - Глава УГКЦ до Архиєпископа Нью-Йорка

Привітальне слово єпископа Мар’яна Роєка, представника Єпископської Конференції Римо-Католицької Церкви в Польщі, на Синоді Єпископів УГКЦ

Лише з миром можна боронити свою землю, мову та Церкву,- о. Михайло Гарват. Розмова з отцем Михайлом Гарватом, священиком храму Різдва Пресвятої Богородиці

Єпископ УГКЦ Борис Ґудзяк про АТО та вибори. Владика Борис закликав українців відповідально поставитися до позачергових парламентських виборів, боротися з корупцією та відвідати поранених воїнів у лікарнях. 

"Закликаємо і президента, і уряд, і депутатів до жертовності" - єпископ Борис Ґудзяк

Подячне слово Митрополита Львівського Доброчинцям Майдану та військовим в АТО

 

Анонси:

Сестри Служебниці НДМ запрошують мирян на реколекції. Тема "Боже Слово в житті християнина" - Фундамент для початківців. 9-12 жовтня 2014 року.

За благословенням Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського, відбудеться ІІ піша проща зі Львова до м. Глиняни (Золочівський р-н, Львівська обл.) на відпуст з нагоди празника Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. Проща буде приурочена 25-літтю легалізації УГКЦ. Паломництво розпочнеться 26 вересня о 7:00 Божественною Літургією у храмі Покрову Пресвятої Богородиці (вул. Личаківська) у Львові. Відтак, о 8:00 прочани вирушать до м. Глиняни.

Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я запрошує до співпраці священнослужителів, які готові виконувати обов’язки медичного капелана у військових госпіталях різного типу: стаціонарних, а також польових (у зоні бойових дій).

Видавництво «Свічадо» видало новий переклад українською документів ІІ Ватиканського собору. Як повідомляє сайт видання, новий переклад документів зроблено з латинської, яка є офіційною мовою усіх документів Католицької Церкви.