Тижневий огляд: життя УГКЦ (15.12-21.12)
  • Срд, 24/12/2014 - 00:00

16 грудня 2014 року у прес-центрі Українського національного інформаційного агентства «УКРІНФОРМ» відбувся діалог-форум «Релігія, демократія і цінності» на тему: «Демократичне суспільство XXI століття: критерії і перспективи», організований Соціальною Академією УГКЦ «Сaritas in Veritate» з метою створення незалежного майданчика для обговорення актуальних питань, що становлять взаємний інтерес, для знаходження відповідей, побудованих на християнському погляді на людину та суспільство. У своєму слові Глава УКГЦ Блаженніший Святослав відзначив актуальність та важливість створення Соціальної Академії та її діяльності, місія якої зводиться до «покликання ділитися соціальним вченням Церкви із суспільством, із усіма людьми нашого часу».

Після проведення в Укрінформі міжнародного діалогу-форуму «Релігія, демократія, цінності», Блаженніший Святослав погодився відповісти на запитання агентства.

«Карітас – серцевина життя Церкви…», - Глава УГКЦ до керівників єпархіальних БФ «Карітас»

19 грудня, у день пам’яті святителя Миколая Чудотворця:

Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершив Божественну Літургію в Архикатедральному соборі Святого Юра. Звертаючись з пастирським словом до вірних, владика Ігор застановив присутніх над життям святого Миколая. Чимало з людей відкрили для себе через проповідь Владики правдиве значення вчинків святого Миколая і його духовного подвигу. Зокрема Митрополит Ігор сказав: «Він старався приймати з вдячністю Божі дари й обертати їх у діяльні таланти».

Автомобіль марки Volkswagen Transporter 4 освятив та передав на потреби армії архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк 19 грудня, у день християнського празника святого Миколая.

Глава УГКЦ у день Святого Миколая: «Лише любов до Бога і Батьківщини може зробити людину героєм». Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних у храмі Святого Миколая на Аскольдовій могилі.

«Святий Миколай живе в кожному із нас…» – владика Венедикт. Про святого Миколая і про традицію дарувати подарунки цього дня розповідає владика Венедикт, голова Патріаршої літургійної комісії УГКЦ.

У неділю, 21 грудня 2014 року:

Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ та Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, побував у м. Вишневому в передмісті Києва, щоб розділити радість храмового празника з місцевою греко-католицькою громадою Cвятої Анни. Владика Богдан очолив Архиєрейську Божественну Літургію, здійснив чин малого освячення води, відтак вірні приступили до мирування. 

Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин), Єпарх Коломийсько-Чернівецький, Василь (Івасюк) та Екзарх Луцький Єпарх Йосафат (Говера) в с. Тарновиця на Івано-Франківщині очолили святкування 25-ого Ювілею легалізації УГКЦ.

Глава УГКЦ: "У Донецьку одного з наших священиків садили на електричний стілець". Якою ціною священикам Української греко-католицької церкви дається здійснення богослужінь в Донецьку, що загрожує її конфесіям у Криму, з якими труднощами стикаються капелани на фронті та чому греко-католики спостерігають за процесом об'єднання українських Церков збоку? Про це в інтерв'ю Цензор.НЕТ розповів Блаженнійший Святослав, Глава УГКЦ.

Анонси:

У п’ятницю, 26 грудня 2014 р., на другий день Різдва Христового за Григоріанським календарем, у Римі пройде національна різдвяна проща українців з Італії до базиліки «Santa Maria Maggiore» - однієї із чотирьох головних папських базилік Риму.

Салезіяни запрошують молодь 26 грудня о 21.00 до Духовно-Відпустового місця УГКЦ: Святе Чудотворне Джерело у с. НОВОСІЛКА (що неподалік села Раковець) на Молодіжні, Молитовні, Нічні, Чування в стилі Тезе.

У ніч з 31 грудня на 1 січня у Львівській духовній семінарії Святого Духа (м. Львів, вул. Хуторівка, 35), за благословенням Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського, відбудеться святкування «Новий 2015 рік з Ісусом Христом».

Різдвяне Послання Блаженнішого Святослава