Тижневий огляд: життя УГКЦ (16.05 –22.05)
  • Втр, 24/05/2016 - 00:23

У вівторок, 17 травня, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій зустрілася з експертами з метою обговорення проблематики державно-конфесійних відносин. У порядку денному зустрічі містилися три питання: 1) попередження конфліктів у міжконфесійному середовищі; 2) удосконалення реєстрації релігійних організацій; 3) виправлення ситуації з податковими змінами щодо неприбуткового статусу релігійних організацій.

В середу, 18 травня, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав узяв участь у зустрічі зі студентами українського походження Гарвардського університету, які об’єдналися в організацію «The Group for Tomorrow's Ukraine» («Група завтрашньої України»). Зустріч відбулася в рамках діяльності Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій. У ній також взяли участь головний рабин України Яків Дов Блайх, голова Духовного управління мусульман України Ахмед Тамім та архиєпископ УПЦ КП Євтратій (Зоря). Організація «The Group for Tomorrow's Ukraine» займається різними проектами, метою яких є підвищити рівень зацікавленості Україною на Заході.

18 травня в приміщенні Патріаршого дому УГКЦ у Львові відбулося навчання для Робочої групи впровадження стратегії розвитку УГКЦ 2020 «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом» та її координаторів в єпархіях та екзархатах УГКЦ в Україні та Казахстані.

19 травня 2016 року Блаженніший Святослав у Патріаршому центрі УГКЦ у Києві зустрівся з пані Ганною Гопко, народним депутатом України, головою Комітету Верховної Ради в закордонних справах. Під час конструктивного діалогу учасники обговорили сфери співпраці УГКЦ та дипломатичних установ України у світі. 

Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, відвідує парафії УГКЦ у Австралії. 21 та 22 травня владика відвідав парафії міст Перт та Аделаїда, де очолив Архиєрейські Божественні  Літургії.

21 травня, в суботу, у місті Чорткові, при Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла відбувся IV Єпархіальний З‘їзд молоді Бучацької єпархії. 

В субботу  у місті Люрді, Франція, під час 58-го Міжнародного військового паломництва, українська військова делегація на чолі з преосвященішим владикою Михаїлом Колтуном - прийняла участь у дружній зустрічі організованій католицькою організацією Лицарі Колумба, Нью Гейвен, США. Керівник делегації висловив слова вдячності Лицарям Колумба за гуманітарну та всебічну допомогу, яку вони надають Україні, зокрема у справі реабілітації військовослужбовців - учасників АТО та підтримки родин, які мігрували у зв'язку з війною на сході країни.

У неділю, 22 травня 2016 р.Б. в Архикатедральному Соборі св. Юра (м.Львів, пл. св. Юра, 5) відбувся духовний вечір "Молодь молиться за Україну. У світлі празника Христового Воскресення". Участь у духовному вечорі взяли молодіжні хори м. Львова – «Axios», «Серафими», «Діброва», ансамбль «До Богородиці», а також хор та інструментальний ансамбль «Тезе-Львів» і Молодіжний хор собору св. Юра. Молитовно провадив захід о. Тарас Фітьо.

 

 

Пропонуємо до Вашої уваги:

Глава УГКЦ на Аскольдовій могилі: «Будьмо продовжувачами діла святого Миколая».

Глава УГКЦ: «А ти чий будеш?» – це запитання можна було б задати всім державним службовцям».

Глава УГКЦ: «Годі говорити про єдність українського народу, якщо не говорити про пошук церковної єдності»

Українські греко-католики: вільні, тому й варті довір’я - інтерв’ю Блаженнішого Святослава для італійського видання «SettimanaNews» 

Владика Богдан (Дзюрах): «Велике страждання – бути самотнім у терпінні і випробуванні»

Голова комісії УГКЦ у справах мирян: «Аби змінити парафію, потрібно засновувати в ній спільноти…»

Ліквідація УГКЦ на Волині.