Тижневий огляд: життя УГКЦ (16.06 - 22.06)
  • Срд, 25/06/2014 - 00:10

Голова Комісії військового капеланства Київської архиєпархії взяв участь у прощанні з п'ятьма загиблими прикордонниками, яке відбулося 17 червня в навчальному центрі Державної прикордонної служби у військовому містечку Оршанець. Спільно з іншими конфесіями була відслужена Панахида.

З 16 по 19 червня 2014 року в рамках Всеукраїнської Акції «Активний громадянин», яку реалізовує Комісія УГКЦ Справедливість і Мир, відбулося ряд зустрічей. Даний захід покликаний посприяти формуванню громадянської позиції та соціально-правової активності учнівської молоді через створення та реалізацію практичних впроваджень на місцях. Участь у Акції взяли спільноти із різних місць України, які будуть впроваджувати свої задуми щодо активізації громадських ініціатив.

21 червня, в Академії сухопутних військ у Львові, владика Михаїл Колтун, керівник душпастирства у війську, та владика Богдан Манишин, колишній військовий капелан вищезгаданої Академії, взяли участь в урочистому заході випуску молодих лейтенантів.

Також у цей день відбулася II Всеукраїнська проща медичних працівників до Храму Святого Пантелеймона у с. Шевченкове, Галицького протопресвітеріату. Очолив прощу Митрополит Івано-Франківський Преосвященний Кир Володимир Війтишин. Митрополит Володимир очолив святочну Літургію в час якої звернувся до медиків і наголосив, що професія медика є служінням ближньому і побажав, щоб Святий Пантелеймон був для лікарів та медсестер прикладом відданості та самопожертви.

У Чорткові традиційно відбувся з’їзд лідерів спільнот Віднов в Святому Дусі. Початком зустрічі була зустріч з Ісусом у Євхаристії на Архиєрейській Літургії, яку очолив владика Дмитро Григорак, ЧСВВ.  Зустріч проходила у дусі батьківської опіки, тому що  на початку конференції владика передав  вітання блаженішого Святослава всім харизматикам України. Традиційно очолив зустріч владика Дмитро.

У неділю, 22 червня 2014 року:

Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, здійснив пастирський візит до монастиря Преображення Господнього, що в с. Підгірці на Львівщині. Пастирські відвідини відбулися з нагоди відзначення 260 років коронації чудотворної Пліснеської ікони Богородиці та 100-річчя заснування Згромадження сестер мироносиць. Варто додати, що саме тут сестри розпочали свою працю. Також у цю неділю Церква святкує Торжественне поклоніння пречистим Тайнам Тіла і Крові ГНІХ.

Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, здійснив душпастирські відвідини  парафії Святого Івана Богослова, що у с. Зимна Вода. Преосвященний владика, роздумуючи в контексті недільного Євангелія, закликав людей до глибокої переміни. Таке преображення відбувається, коли людина зустрічається з Христом, а як зауважив владика Венедикт, такою найкращою зустріччю з Богом є Святі Тайни: Покаяння і Євхаристія.  

Преосвященний Владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, звершив Архиєрейську Божественну Літургію в українській парафії свв. Сергія і Вакха у Римі. Подаємо текст проповіді, виголошеної Владикою Діонісієм під час Святої Літургії.

До вашої уваги:

"Бо Ти - надія моя, Господи! Господь - уповання моє від юності моєї" Проповідь Блаженнішого Святослава (Шевчука). Патріарший собор Воскресіння Христового, 22 червня 2014 року

Єпископи УГКЦ закликають продовжувати постити та безперервно молитися за мир в Україні

Блаженніший Святослав про продовження безперервної молитви і посту за мир в Україні

Святослав Шевчук: "Кожний, хто бере хабарі, має на руках кров Небесної Сотні"

«Москва може тлумачити соціальні події в Україні по-своєму, але ми, християни, повинні завжди говорити правду», - Глава УГКЦ

Те, що ми бачимо в Україні сьогодні, справді є рухом довіри. Це паломництво від страху та неправди до цілісності, - владика Борис (Ґудзяк)

«Смерть - не страшна, для тих хто прагне свободи…», - владика Михаїл (Колтун)

Слово Митрополита Львівського на свято Торжественного поклоніння пречистим Тайнам Тіла і Крові ГНІХ

Владика Богдан (Дзюрах) подякував високопосадовцям європейських інституцій за підтримку України

Упродовж останніх 25 років на наших очах відбулося чудо воскресіння Церкви й України", - владика Ярослав Приріз

Усе більше і більше греко-католицьких священиків хочуть стати військовими капеланами