Тижневий огляд: життя УГКЦ (16.07 – 22.07.2018)
  • Втр, 24/07/2018 - 07:41

15 липня в селі Підмонастир Перемишлянського району відбулося чергове Свято молоді: «Велети українського духу:  праведний митрополит Андрей Шептицький, блаженний священномученик Климентій Шептицький, блаженний священномученик, покровитель душпастирів УГКЦ Омелян Ковч, о. Максим Телішевський, Юліан Головінський, Григорій Пісецький, Іван Керницький,… – будівничі держави, лідери нації».

У понеділок, 16 липня, завершився офіційний візит до України кардинала Гуалтьєро Бассетті, Президента Єпископської Конференції Італії. На завершення свого візиту у патріаршому домі м. Львова очільник італійської Церкви відслужив подячну Мессу. З ним співслужили Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, владика Вітторіо Вйола, єпископ Тортонської єпархії (Італія), та інші члени делегації. Під час духовних розважань кардинал Бассетті поділився враженнями від свого візиту до України та знайомства з УГКЦ. «Пізнаючи історію вашої Церкви, я побачив у ній хресну дорогу Ісуса Христа». 

З 16 по 20 липня у Львівській духовній семінарії Святого Духа відбувся семінар-тренінг щодо зцілення постабортної травми та її наслідків, психологічної адаптації жінки (і її близьких) після аборту. Упродовж року заплановано провести п’ять зустрічей з метою проаналізувати те, що вдалося зробити, і вирішити, як учасникам діяти далі. Мета створення місії «Рахиль» – допомогти особам, зраненим через втрату дітей до їх народження (викидень, позаматкову вагітність, народження мертвої дитини, аборт, використання ранньо-абортивних засобів, процедуру штучних запліднень), одержати зцілення душевних ран та налагодити міжособистісні стосунки.

У вівторок, 17 липня, у м. Харкові відбулася презентація Біблії для дітей, яка написана шрифтом Брайля. Дане видання приурочене вшануванню року Біблії в Україні та присвячене особі Блаженної пам’яті Патріарха Любомира (Гузара), який на схилку літ також боровся із недугою, пов’язаною із втратою зору. Книга є спільним проектом УГКЦ та волонтерського руху “Заплющ очі. Дивись серцем” в особі Ростислава Комаренка.

В рамках всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні» у Луцьку відбувся тренінг для представників парафій Луцького екзархату УГКЦ. Захід, організований ВОБФ «Карітас-Волинь», провів координатор проектів і програм БО «Львівська освітня фундація» Станіслав Клосовський. Участь у тренінгу взяли священики та вірні з парафій, які цьогоріч задіяні в програму з розвитку соціального служіння.

У вівторок, румунському місті Сигіт розпочалася VIІI сесія духовно-формаційного семінару ПМВ для священиків-місіонерів на тему «Покликання до священичого і монашого стану: Яким чином допомогти його віднайти серед молоді мігрантів». У семінарі беруть участь понад 20 священиків, які душпастирюють в Естонії, Латвії, Франції, Угорщині, Греції, Румунії, Молдові та Україні. На початку зустрічі Голова ПМВ владика Йосиф Мілян представив діяльність Пасторально-міграційного відділу.

19-22 липня у Крехівському монастирі св. Миколая відбувалася Молитовна зустріч для хлопців, які прибули сюди у спокої серця розпізнати своє життєве покликання. Всього на подію завітало 30 осіб.

Анонси:

29 липня 2018 року, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, відбудеться ювілейний з’їзд УМХ, який очолить Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав.

У День Незалежності України відбудеться акція «Синхронна всесвітня молитва за Україну». В її рамках тисячі українців у сотнях церков по всьому світу одначасно співатимуть молитву за свою країну.

20 вересня згромадження сестер св. Йосифа ОПДМ запрошує науковців до участі у конференції, що відбудеться у Львові  (Львівська духовна семінарія Святого Духа). Конференція проводиться з нагоди ювілейного року пам’яті (сторіччя від дня смерті) визначного священика Перемиської єпархії о. Кирила Селецького. В історію УГКЦ він увійшов як основоположник жіночих апостольських чернечих згромаджень, письменник, публіцист і активний громадський діяч.

3-4 листопада у Києві відбудеться ІІІ з’їзд мирян УГКЦ, що пройде під гаслом «Покликання до святості сьогодні». У рамках з’їзду буде проведено форум «Відкриті двері УГКЦ».

 

Пропонуємо до Вашої уваги:

ВЛАДИКА ЙОСИФ МІЛЯН: ПОКЛИКАННЯ - ЦЕ Є СПРАВА БОЖА, СВОЄРІДНИЙ ЗНАК ТУРБОТИ ГОСПОДА ПРО СВОЮ ЦЕРКВУ

«НАС ПОВЕРНУЛИ ДО ЖИТТЯ» – СІМ’Ї ЗАГИБЛИХ ВОЇНІВ АТО ПРО РЕАБІЛІТАЦІЮ В ГОШІВСЬКОМУ МОНАСТИРІ

ГРОМАДСЬКА РАДА “СВЯТИЙ ЮР” НА ЄПИСКОПСЬКІЙ ХІРОТОНІЇ О. ПЕТРА (ЛОЗИ), ЧНІ, В СОКАЛЬСЬКОМУ ХРАМІ ПЕТРА І ПАВЛА У СВЯТО ВЕРХОВНИХ АПОСТОЛІВ, АБО РОЗДУМИ ПРО ХРИСТОВУ ЦЕРКВУ

«НІЧОГО НЕ ОЧІКУЙ, НІКОГО НЕ ЗВИНУВАЧУЙ, ЗРОБИ ЩОСЬ»: У ЗАРВАНИЦІ МОЛОДЬ ДИСКУТУВАЛА ПРО ТЕ, «ЯК БУДУВАТИ РІДНУ ХАТУ»

СЕМІНАР-ТРЕНІНГ «СТРАТЕГІЧНЕ ПЛАНУВАННЯ» ДЛЯ МЕДИЧНИХ КАПЕЛАНІВ

С. НАТАЛІЯ МЕЛЬНИК: ПОКЛИКАННЯ ЖИВЕ, ЯКЩО ВОНО РОЗВИВАЄТЬСЯ. І НАШЕ ЗАВДАННЯ – ПОСТІЙНО ОНОВЛЮВАТИСЯ

О. АНДРІЙ БОДНАРУК: НАША МІСІЯ – ЩОБИ ДОБРА В ІНТЕРНЕТІ БУЛО БІЛЬШЕ, НІЖ НЕГАТИВУ