Тижневий огляд: життя УГКЦ (17-23 червня)
  • Пон, 24/06/2013 - 23:49

Святіший Отець Франциск зберігає у своїй кімнаті ікону, яку подарував йому Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук, від’їжджаючи з Аргентини. Про це 19 червня розповів сам Блаженніший Святослав у інтерв’ю польським журналістам, відповідаючи на запитання про сто днів служіння Папи Франциска.

20 червня у Гарнізонному храмі Святих Верховних апостолів Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11) служилась Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди випуску офіцерів Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Урочисте Богослужіння очолив Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор. 

Слово Митрополита Львівського з нагоди випуску офіцерів Академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного

22-23 червня 2013 р., у Василіянському монастирі в Малому Березному, відбулися урочисті святкування празника Зіслання Святого Духа, в яких взяв участь Преосвященний Владика Ніл Лущак, єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії.

23 червня - ЗІСЛАННЯ СВЯТОГО ДУХА. П'ЯТИДЕСЯТНИЦЯ

У цей день:

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) відслужив Божественну Літургію у Патріаршому соборі Воскресіння Христового. Блаженніший Святослав привітав усіх зі «святом П’ятидесятниці, святом зшестя Духа Святого на апостолів і днем народження Христової Церкви у цьому світі».

Проповідь Глави УГКЦ на свято Зіслання Святого Духа (повний текст)

Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, відвідав Львівську духовну семінарію. Під час візиту ієрарх очолив Архиєрейську Божественну Літургію, виголосив проповідь та вручив дипломи випускникам семінарії.

Слово Митрополита Львівського в День празника Зіслання Святого Духа

Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, відвідав з пастирським візитом с. Загір’я Пустомитівського протопресвітерату. Під час візиту єпископ звершив Чин освячення храму Зіслання Святого Духа. Архиєрей також очолив Божественну Літургію та виголосив проповідь.

Також до вашої уваги:

Українські пластуни віднайшли архівне відео 1930 року, на якому в кадрі з'являється митрополит Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Андрей Шептицький. Історики кажуть, що це єдине відоме відео з митрополитом Шептицьким, який очолював УГКЦ в першій половині ХХ ст. Німий фільм "Свято молоді" знятий у червні 1930р. у Львові.

Анонси:

26 червня 2013 року під час паломництва до страдецької святині, що на Львівщині, Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, офіційно проголосить блаженного мученика Володимира Прийму, покровителем мирян УГКЦ. Крім цього Глава Церкви освятить камінь під забудову «Відпустового центру Львівської архиєпархії УГКЦ». Про це повідомили під час прес-конференції, що відбулася 19 червня 2013 року в ГО «Львівський прес-клуб».

 

З 26 по 30 червня Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) перебуватиме з офіційним візитом у Республіці Польща (РП).

Спільну декларацію Католицької Церкви в Польщі та Української Греко-Католицької Церкви з нагоди 70-річчя Волинської трагедії оголосять під час візиту до Польщі Блажeннішого Святослава Шевчука, 26 червня.

З благословення Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського Кир Володимира Війтишина, з нагоди відзначення року віри та 1025 річчя Володимирового Хрещення, 29-30 червня 2013 р. Б. відбудеться проща родин Івано-Франківської Архиєпархії до Маріямполя, Галицького протопресвітеріату.