Тижневий огляд: життя УГКЦ (17.02 – 23.02)
  • Срд, 26/02/2014 - 00:01

19 лютого 2014 на Львівському Євромайдані священнослужителі різних християнських конфесій відслужили Богослужіння за український народ. Участь в молитві також взяв Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський. По завершенні Молебню до Пресвятої Богородиці зі своїм словом до громади звернувся владика Венедикт у якому вказав, що кожен з нас є в тій чи іншій мірі відповідальні за ситуацію, що сьогодні склалась в нашій державі.

В Брюсселі відбулася зустріч владики Богдана (Дзюраха), Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ, з Апостольськм Нунцієм при Європейському Союзі Архиєпископом Аленом Павлом Лєбопіном (S.E. Mons. Alain Paul Lebeaupin) та Генеральним Директором Департаменту «Відповідь на кризу» служби зовнішніх відносин Європейського парламенту паном Агостіно Міоццо (Agostino Miozzo). Учасники зустрічі обмінялися думками з приводу актуальної суспільно-політичної ситуації в Україні та ролі Церков та релігійних організацій в них.

Владика Богдан (Дзюрах): «Полеглі герої зупинили собою зло, аби воно не торкнулося всіх нас»

23 лютого Блаженніший Святослав (Шевчук), який прибув до Ватикану для участі в засіданнях Ради Синоду Єпископів, зустрівся з українськими мігрантами з різних міст Італії. Вранці у соборі Святої Софії в Римі він відслужив Архиєрейську Божественну Літургію та Панахиду за душі погиблих на Майдані Незалежності, після чого Глава УГКЦ провів зустріч з вірними, розповівши про ситуацію в Україні. Предстоятелю УГКЦ співслужили Преосвященний владика Гліб, Єпарх єпархії Пресвятої родини з осідком у Лондоні, архимандрит Сергій Гаєк, Апостольський візитатор для греко-католиків у Білорусі та душпастирі УКГЦ, що служать в Італії.

На території собору Святої Софії в Римі, головної української святині за кордоном, створено стіну пам’яті Героїв Майдану. На стіні однієї з будівель ініціатори створення меморіалу розмістили фотографії всіх загиблих на Майдані Незалежності. Після Архиєрейської Літургії Глава УГКЦ Блаженніший Святослав разом із українськими мігрантами Італії поставили свічки пам’яті за невинно убитих та помолилися за упокій їхньої душі.

Розпорядження Глави УГКЦ щодо позиції і поведінки духовенства в теперішній суспільно-політичній ситуації в Україні

Заклик до всіх християн світу про молитву за Україну

На адресу УГКЦ з-за кордону приходять листи солідарності з боку різних церковних інституцій

Глава УГКЦ: "Протягом трьох місяців відбувається колосальне очищення українського суспільства"

Звернення Митрополита Львівського Кир Ігоря та єпископа-помічника Кир Венедикта Української Греко-Католицької Церкви до жителів Львівщини та всіх людей доброї волі

Молитовний майдан. ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДИ МІСТА ЛЬВОВА І ОБЛАСТІ

Вірних УГКЦ закликають організувати чергування біля храмів Львівської Архиєпархії

У всіх храмах Львівської Архиєпархії УГКЦ служать поминальні бoгocлужіння за загиблими

Звернення військового єпископа УГКЦ до керівного складу та військовослужбовців Збройних Сил України

Очищення України ми маємо почати самі з себе, - єпископ-помічник Львівський (УГКЦ) Владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ переконаний, що кожен зараз має працювати на своєму місці. Про це він сказав у прямому ефірі tvoemisto.tv під час телемарафону, присвяченого Євромайдану. Дивіться повний відеозапис.

Героями не народжуються, але ними стають!, - владика Венедикт Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник під час поховальної церемонії на Личаківському кладовищі у Львові невинно убитого Героя Євромайдану в Києві Богдана Ільківа.

Карітас України розпочинає проект допомоги постраждалим під час подій Євромайдану В рамках проекту допомоги  передбачається підтримка постраждалих під час масових протестів у Києві та інших містах України, що розпочались наприкінці листопада і тривають досі. Здійснюватиметься реалізація наступних напрямків допомоги:
•    соціальна;
•    матеріальна;
•    медична;
•    психологічна;
•    інше при потребі.

В Стрийській єпархії УГКЦ оголосили збір коштів для сімей загиблих та постраждалих на Майдані Преосвященний владика Тарас Сеньків закликає усіх священиків Стрийської єпархії УГКЦ на повірених їм парафіях організувати кожної неділі Великого Посту збір коштів для сімей загиблих та постраждалих, вірних Стрийської єпархії УГКЦ, під час мирних протестів на Майдані в Києві з грудня 2013 року.