Тижневий огляд: життя УГКЦ (18.07– 24.07)
  • Втр, 26/07/2016 - 09:21

У понеділок, 18 липня 2016 р., Генеральна Капітула Василіянського Чину Святого Йосафата, обрала нових Радників Протоархимандрита .

В рамках офіційного візиту в Україну Львів відвідав єпископ з  Ґрацу Вільгельм Краутвашль.  Попередньо єпископ побував у Зарваниці та в Івано-Франківську, а 19 липня 2016 року на запрошення Високопроесвященного владики Ігоря, Арихиєпископа та Митрополита Львівського відвідав Львівську Архиєпархію задля встановлення зв’язків і співпраці.

20 липня, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11) відбулася акція «Запали свічку в пам’ять про Героїв». Після Божественної Літургії, о 19:00 год. відбулася поминальна молитва під час якої капелани та вірні молилися за трьох бійців зі Львівщини, які загинули 19 липня у зоні АТО, а також всіх Героїв, які віддали своє життя за нас.

Із сумом повідомляємо, що  21 липня 2016 року на 72-му році життя після важкої хвороби упокоївся в Бозі митрофорний протоієрей Олексій Васьків. Від часу рукоположення і до виходу УГКЦ з підпілля служив Богові та вірним в умовах гонінь і переслідувань комуністичною владою. Курія Львівської Архиєпархії висловлює щире співчуття рідним та близьким митр. прот.Олексія.

Людина завжди має вибір: бути з Богом, або стати у ряди його ворогів, -р Слово Митрополита Львівського  на 5-ту неділю по Зісланні Святого Духа

Блаженніший Святослав: «Не можна бути трішки по стороні зла і трішки по стороні добра». Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав піж час проповіді до вірних 24 липня у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві.

Глава УГКЦ висловив свою солідарність з усіма журналістами, які не бояться говорити правду. Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, в інтерв’ю Департаменту інформації Церкви стосовно вбивства журналіста Павла Шеремета.

Глава УГКЦ: «Застерігаю від будь-яких спроб перешкоджати хресній ході, бо це піде ворогам на руку». Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав поділився з Департаментом інформації УГКЦ своїми враженнями від так званого хресного ходу, який іде на Київ.

Анонси:

Cалезіяни запрошують молодь на триденний наметовий табір до Салезіянського Молодіжного містечка «Youth Campus» – Літо-2016 у Духовному Відпустовому Центрі УГКЦ, с. Новосілка. Табір «На одній хвилі з СДМ-Краків 2016» відбудеться в час проведення Світових днів Молоді у Кракові з 28 по 31 липня 2016 року. У програмі: трансляція зустрічей молоді з Кракова, катехизація та молитва,  чування, ігри, банси (флешмоби) та інше.

18-21 серпня 2016 р., пройде IV Всецерковна Проща до Патріаршого собору Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви у м. Київ. 

Дорогі друзі, із радістю повідомляємо, що від 23 серпня 2016 року  розпочинається  масштабний інтерактивний проект – «ВІДКРИТА ЦЕРКВА»! Це мультимедійна програма, яка транслюватиметься в прямому ефірі у мережі Facebook. Головний її спікер – Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.  Тема першої програми, яка відбудеться в прямому ефірі на каналі Zhyve.tv у Facebook, – «Патріотизм».