Тижневий огляд: життя УГКЦ (19.01 – 25.01)
  • Срд, 28/01/2015 - 00:25

19 січня, у день великого християнського свята Хрещення Господнього до Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області привітати рятувальників завітали святі отці на чолі з архиєпископом і митрополитом Тернопільсько-Зборівським Василієм Семенюком.

Блаженніший Святослав: Освячуючи для нас води, Господь закликає оновити наше християнське життя, - Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час Архиєрейської Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в день Богоявлення Господнього.

21 січня у Коломийсько-Чернівецькій єпархії УГКЦ розпочали відзначення Року митрополита Андрея Шептицького і вітали свого єпарха з 55-літнім ювілеєм. Програму урочистостей розпочали у головному храмі єпархії - катедральному соборі Преображення Христового м. Коломиї з Архієрейської Літургії, яку очолив владика Василій (Івасюк) у співслужінні близько півсотні священнослужителів.

22 січня у екуменічному храмі Непорочного серця Марії та українських новомучеників, що на вулиці Інститутській, в День Соборності України Архієрейську Божественну Літургію очолив Блаженніший Святослав (Шевчук). Під час Літургії священнослужителі пом’янули всіх загиблих героїв Майдану, поранених, наших священиків, душпастирів різних конфесій, які в тяжку хвилину продовжували нести Слово Боже потребуючим. Після Літургії Блаженніший Святослав відслужив Панахиду біля пам’ятного хреста Небесній сотні.

Глава УГКЦ: Соборність є силою Українського народу

«Найбільший доказ любові до свого народу – це йти на захист своєї Батьківщини, на зустріч смерті!» Саме такими словами у День Соборності України, звернувся до прихожан української парафії св. Сергія і Вакха м. Риму Апостольський Візитатор для українців греко-католиків Італії та Іспанії, преосвященний владика Діонісій (Ляхович). У цей день в храмі свв. Сергія і Вакха та ікони Жировицької Богородиці відбулися моління з нагоди Дня Соборності України.

22 січня в приміщенні Івано-Франківської ОДА Митрополит Володимир спільно з Головою ОДА в присутності Єпископа-Помічника Йосафата Мощича та митр. прот. Олега Каськіва - ректора ІФДС та секретаря Собору УГКЦ 2015, дав прес-конфернцію про відзначення в Івано-Франківській архієпархії УГКЦ 150-ого Ювілею від Дня народження Митрополита Андрея Шептицького.

24 січня 2015 року у храмі св. Василія Великого відбувся міжконфесійний Молебень за єдність християн. До вашої уваги  проповідь Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ.

У неділю, 25 січня:

У парафії Святого пророка Іллі, що в Макарові на Київщині Глава УГКЦ Блаженніший Святослав очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Предстоятель Церкви наголосив на тому, що в руках Бога лежить доля не лише українського народу, а й усього світу. На його думку, найбільше лихо людини – жити без Бога: «Якщо Україна перетвориться на поганську Галілею, то вона втратить своє майбутнє. Будьте певні: земні царства народжуються і розвалюються, імперії воюють і вмирають, а Царство Боже – немає кінця». 

 

Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк зустрівся з військовими, що повернулися після відпустки на місце постійної дислокації їхнього батальйону на Луганщині. Також митрополит Василій поблагословив волонтерську поїздку священиків Микулинецького деканату о. Євгена Влоха та о. Андрія Козака до військових у район Маріуполя.

Читайте також:

Глава УГКЦ висловив співчуття рідним та близьким загиблих у Маріуполі

Молитва проганяє страх і зневіру, та зміцнює силу духа людини, - заклик владики Дмитра (Григорака) ЧСВВ, до посиленої молитви

Наші побажання і наші діяння + Любомир, Архиєпископ-емерит

Черниця УГКЦ стала першою жінкою-капеланом

З початку АТО Гарнізонний храм у Львові зібрав для армії понад 8 млн грн

Анонси:

27 січня о 12:00 у Митрополичих палатах Собору Святого Юра (пл. Св. Юра, 5), відбудеться Прес-конференція на тему: «До Львова з особистої захристії Папи Римського привозять унікальну реліквію – оригінал Нерукотворного образу Ісуса Христа»

З 30 січня до 15 лютого 2015 року у Львові буде виставлена до почитання унікальна реліквія – оригінал Нерукотворного образу Ісуса Христа. Реліквія перебуває в особистій захристії Папи Франциска і востаннє була вивезена з Ватикану сто років тому. На прохання Митрополита Львівського Високопреосвященнішого владики Ігоря, за благословенням Предстоятеля УГКЦ Блаженнішого Святослава, Святіший Вселенський Архиєрей Папа Франциск дає для молитовного почитання в Україні оригінал Нерукотворного образу Ісуса Христа.