Тижневий огляд: життя УГКЦ (19.01– 25.02)
  • Пон, 26/02/2018 - 20:54

У Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві відзначили 85-річчя з дня народження світлої пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара. 26 лютого минає 85 років з дня його народження. Спершу в крипті, де похований Блаженніший Любомир, помолилися Панахиду, яку очолив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Потім у храмі відбувся духовний вечір пам’яті під назвою «Мрія здійснилася». Ведучі під супровід класичної музики розповідали історію життя Блаженнішого Любомира з його власних спогадів, а також історію його родини.

20 лютого, у вівторок, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк) очолив Панахиду за Героями Небесної Сотні на площі Героїв Євромайдану Тернополя. Спільно з представниками інших конфесій, влади та небайдужими тернополянами Архиєрей молитвою вшанував пам'ять бійців, які у період 18-20 лютого 2014 року в центрі Києва віддали свої життя за Батьківщину під час найтрагічнішого етапу Революції Гідності.

В четвер, 22 лютого, у Центральному будинку офіцерів, що в Києві, відбулася зустріч владики Михаїла (Колтуна), керівника Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ, голови Ради з питань душпастирської опіки при Міністерстві оборони України, з генерал-лейтенантом Петренком Анатолієм Григоровичем, заступником Міністра оборони України з питань європейської інтеграції.  Зустріч присвятили обговоренню питання про покращення функціонування Інституту військового капеланства.

В п’ятницю, 23 лютого 2018 року, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві відбулася зустріч Постійного Синоду УГКЦ з духовенством Київської архиєпархії Зустріч очолив Отець і Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав. Предстоятель УГКЦ привітав учасників зустрічі та подякував за чисельну присутність духовенства. Глава УГКЦ також закликав усіх присутніх долучитися до спільної молитви та посту за мир в Україні та цілому світі. Владики  заслухали і обговорили стан підготування головної теми Синоду єпископів – «Боже Слово і катехизація». Постійний Синод рівно ж розглянув питання місійного виховання священиків і семінаристів УГКЦ. Окремо відбулася дискусія над станом реалізації душпастирської програми «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». 

24-25 лютого 2018 року молодіжна спільнота Архикатедрального Собору святого Юра у Львові «Святоюрська Молодь» побувала на реколекціях у смт. Східниці. Члени спільноти разом із духівниками роздумували над молитвою у повсякденному житті та особливою цінністю сповіді, яка є терапією духовних недуг.

У неділю, 25 лютого 2018 року Блаженніший Святослав передав дар католицьким школам та дошкільним закладам освіти - аудіо-збірник “Колядки і щедрівки”. Це відбулось на завершення навчання для керівників та заступників закладів освіти, що є під духовною опікою УГКЦ, на тему “Лідерство і педагогіка партнерства”.

22 лютого минає друга річниця з дня смерті о. Івана Музички, довголітнього ректора собору Святої Софії та Українського католицького університету ім. св. Климента Папи в Римі. З цієї нагоди у неділю, 25 лютого, у будинку Товариства «Свята Софія» в Римі (via di Boccea, 478) відбудбулося відкриття аудиторії, присвяченої його пам’яті. А заходи завершаться презентацією перевиданої книги авторства о. Музички «З Ріміні до Риму». Книга «З Ріміні до Риму» – це розповідь о. Івана про вимушену еміграцію на Захід, де він і прожив більшу частину свого життя. Автор книги – відомий священик УГКЦ, належав до кола найближчих співпрацівників Патріарха Йосифа Сліпого в Римі,, католицький публіцист, довголітній душпастир українських мігрантів в Італії.

Пропонуємо до Вашої уваги:

6 ПРАКТИЧНИХ ПОРАД НА ПОЧАТОК ВЕЛИКОГО ПОСТУ

ПОСТАНОВИ СІМДЕСЯТ ВОСЬМОЇ СЕСІЇ СИНОДУ ЄПИСКОПІВ КИЄВО-ГАЛИЦЬКОГО ВЕРХОВНОГО АРХИЄПИСКОПСТВА УГКЦ

УГКЦ ЗАКЛИКАЄ ВІРЯН ТА СВЯЩЕННОСЛУЖИТЕЛІВ ВШАНУВАТИ ПАМ’ЯТЬ НЕНАРОДЖЕНИХ ДІТЕЙ У ДРУГУ СУБОТУ ВЕЛИКОГО ПОСТУ

ГЛАВА УГКЦ: «НЕ СПІШІТЬ ПОКИДАТИ СВОЮ КРАЇНУ!»

«МІНІМАЛЬНА ЗАРПЛАТА В УКРАЇНІ НЕ МОЖЕ ЗАБЕЗПЕЧИТИ ГІДНИЙ РОЗВИТОК ЛЮДСЬКОЇ ОСОБИ», – ТЕЗИ ГЛАВИ УГКЦ ПРО ОПЛАТУ ПРАЦІ

ГЛАВА УГКЦ: «НЕСПРАВЕДЛИВА ЗАРПЛАТА І ЇЇ ЗАТРИМАННЯ – ГРІХ»

У ПОЛЬЩІ БУДЕ ВСТАНОВЛЕНО ПАМ’ЯТНИК УКРАЇНСЬКОМУ СВЯЩЕНИКУ

СІМНАДЦЯТЬ РОКІВ ТОМУ ПАПА ФРАНЦИСК ТА ЛЮБОМИР ГУЗАР СТАЛИ КАРДИНАЛАМИ

“ВАРТО ЙТИ ДО ЛЮДЕЙ, ЯКІ БАГАТО ЧАСУ ПРОВОДЯТЬ В ІНТЕРНЕТІ”, — О. ВАСИЛЬ ГЕРМАНЮК ПРО СВОЄ СЛУЖІННЯ ЧЕРЕЗ ІНСТАГРАМ

«СУСПІЛЬСТВО ЗРОЗУМІЛО, ЩО ЦЕРКВА — ЦЕ ЖИВА СТРУКТУРА!» — РЕЛІГІЙНИЙ ЖУРНАЛІСТ ЮЛІАНА ЛАВРИШ

У КОЛОМИЇ 4 березня ВІДБУДЕТЬСЯ УНІКАЛЬНИЙ КОНЦЕРТ ДУХОВНОЇ МУЗИКИ “STABAT MATER”