Тижневий огляд: життя УГКЦ (19.05 – 02.06)
  • Пон, 03/07/2017 - 22:50

У вівторок, 20 червня 2017 року, Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, взяв участь у курсі духовної віднови для богопосвячених осіб. Курс духовної віднови проходив у Вищій Духовній Семінарії Львівської Архидієцезії РКЦ у Брюховичах і об’єднує монашество як греко-католицької, так і римо-католицької Церков.

У п’ятницю, 23 червня 2017 року, завершилася триденна робоча поїздка на схід України керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України владики Михаїла (Колтуна), заступника отця Любомира Яворського та референта Олександра Мельника. У  66 військовому мобільному госпіталі владика Михаїл очолив Чин освячення храму Божого Милосердя – Пантелеймона Цілителя.

У суботу 24 червня 2017 року у Прокатедральному соборі Святої Софії в Римі відбулася Велика вечірня з литією, яку відслужив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук у співслужінні з Високопреосвященним владикою Володимиром Війтишиним, Архиєпископом і Митрополитом Івано-Франківським, Преосвященним владикою Діонісієм Ляховичем, ЧСВВ, Апостольським візитатором для українців греко-католиків в Італії, та іншими єпископами УГКЦ, як з України, так і з інших країн світу. 

Цього ж дня Сестри Служебниці з різних спільнот України прибули до Провінційного дому Благовіщення Божої Матері у Львові на святкування свята Провінції Співстраждання Матері Божої та святкування ювілеїв Богопосвяченого життя сестер. Архиєрейську Божественну Літургію за сестер-ювіляток відслужив Преосвященний Владика Володимир Груца, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

25 червня після Божественної Літургії на папському престолі в соборі Святого Петра у Ватикані, Блаженніший Святослав привітав кардинала Курта Коха, Президента Папської ради у справах єдності християн. Очільник цієї ватиканської дикастерії взяв участь у богослужінні в соборі Святого Петра у Ватикані з нагоди ювілею 150-річчя канонізації св. Йосафата, українського святого мученика за єдність Церкви.

26 червня, відбулася традиційна проща у Страдч, яка завершилася Божественною Літургією біля підніжжя Страдецької гори: там, де має постати храм Страдецьких блаженних та духовно-реколекційний центр. Літургію очолив Високопреосвященний Митрополит Львівський Ігор Возьняк. Тисячі людей залишили у цей день свої щоденні клопоти і поспішили у Страдч, щоб піднести свої молитви за Україну та дорогих серцю людей до Богородиці, покровительки Страдча, та до блаженних мучеників, котрі положили перед Богом не лише свій час, а й найцінніше – життя.

28 червня в культурному осередку, що діє при парафії Святих Володимира і Ольги в Чикаго відбулася зустріч владики Венедикта (Алексійчука), Архиєпископа Стефана (Сороки), Митрополита Філадельфійського з мирянами і духовенством. У зустрічі також взяли участь: Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, владика Борис (Ґудзяк), Єпарх єпархії Святого Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії, а також владика Венедикт.

У Чикаґо 29 червня в празник святих апостолів Петра і Павла за новим стилем Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав ввів на престол Правлячого єпископа єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком у Чикаґо. Насамперед було зачитано булу від Святійшого Отця Папи Франциска, який 20 квітня 2017 року благословив рішення Синоду Єпископів УГКЦ про призначення дотеперішнього Єпископа-помічника Львівської архиєпархії владику Венедикта (Алексійчука) Правлячим єпископом єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком у Чикаґо, США, перенісши його з титулярного осідку Германіціяни.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 1 липня 2017 року відвідав із душпастирським візитом невелику за чисельністю парафію Святого Михаїла в місті Тусон у Південній Арізоні, що практично на кордоні з Мексикою.

До вашої уваги:

«Нам потрібен діалог, щоб зцілити рани минулого і будувати християнську єдність», − Глава УГКЦ  Перебуваючи з душпастирським візитом в Римі, Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, дав інтерв’ю для журналіста Едварда Пентіна, римського кориспондента американського видання National Catholic Register. Глава УГКЦ поділився своїми думками про переслідування християн в сучасному світі, розповів про ситуацію в Україні та міжконфесійний діалог українських Церков.

Проповідь Блаженнішого Святослава у Ватикані з нагоди 150-річчя канонізації святого Йосафата

Глава УГКЦ в Чикаго: «Я вірю, що Чиказька єпархія стане однією із найбільш динамічних з усіх наших єпархій у світі»

Глава УГКЦ в Чикаго: «Блаженніший Любомир знав про призначення владики Венедикта, радів цим і чекав цього дня»

Анонс:

Від 11 до 17 липня триватиме пастирський візит до України кардинала Леонардо Сандрі, префекта Конгрегації для Східних Церков. У програмі візиту, який є жестом любові Папи Франциска до Української Греко-Католицької Церкви, заплановано низку подій у Києві, Харкові, Краматорську, Слов’янcьку, Івано-Франківську, Зарваниці та Львові.