Тижневий огляд: життя УГКЦ (19.09– 25.09)
  • Втр, 27/09/2016 - 12:29

19 вересня владика Степан, Екзарх Донецький УГКЦ, освятив наріжний камінь та хрест під забудову храму Преображення ГНІХ в Маріуполі. Напередодні єпископ очолив Архиєрейську Божественну Літургію в каплиці УГКЦ в парафії, настоятелем якої є о. Ростислав Спринюк.

19-22 вересня делегати 20 найбільших Марійських духовних центрів Католицької Церкви з усієї Європи зібралися у Зарваниці. Такий з’їзд проходив вперше не тільки у відомому відпустовому місці Тернопільщини, а й в Україні. Особливо вітали ректорів Марійських центрів Європи після Архиєрейській Божественній Літургії у каплиці біля парафіяльної церкви Зарваниці, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк).

21 вересня 2016 р. Б. в день Різдва Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії:

 Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії УГКЦ очолив святкування 150-и літнього ювілею храму Різдва Пресвятої Богородиці Улашківської Василіянської обителі.

У Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Андрію Гладкому.

Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський звершив пастирський візит до парафії Різдва Пресвятої Богородиці (с. Конопниця, Пустомитівський р-н). Митрополит під час пастирських відвідин звершив Архиєрейську Божественну Літургію та виголосив проповідь. Завершився пастирський візит єпископа словами вдячності вірних, архиєрейським благословенням та спільною світлиною, на згадку про ці відвідини.

Слово Митрополита Львівського на Різдво Пречистої Діви Марії

У суботу, 24 вересня 2016 року:

У катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці, що у Стрию, Преосвященний владика Тарас (Сеньків) уділив своє благословення катехитам Стрийської єпархії на новий навчальний рік. «Відкрийте для себе мету свого послання – звіщати Бога, котрий дає життя вічне і тоді ваше катехитичне служіння буде мати глибокий зміст і міцний фундамент», - сказав єпископ, звертаючись у своєму духовному слові до катехитів, розважаючи на прикладі апостолів над покликанням кожного християнина, яке полягає у пізнанні, свідченні та прославі Бога своїм життям.

Проща освітян, яка традиційно організовується з нагоди їхнього професійного свята, знову зібрала на чудотворній зарваницькій землі педагогів Тернопільщини. Паломництво розпочалося Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ.

У Ґамінґу, що в Австрії відбувся міжнародний симпозіум на тему викликів сучасного християнства. В заході взяли участь представники Київської архиєпархії та Луцького Екзархату УГКЦ.

В неділю, 25 вересня 2016 року:

 Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії завершив пастирський візит до парафії Різдва Пресвятої Богородиці (м. Золочів, Львівська обл.). Владика Володимир звершив Архиєрейську Божественну Літургію і Чин Освячення Престолу та храму.

Відбулося Національне паломництво українців в Італії до Базиліки святого Антонія у Падові. Започатковане ще у 2003 році цьогорічне паломництво зібрало понад тисячу вірних з різних куточків Північної та Центральної частин Італійської Республіки. На святкову зустріч прибула також паломницька група з України. Божественну Літургію очолив Преосвященний Владика Діонісій Ляхович, Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії.

Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії звершив пастирський візит до парафії Успення Пресвятої Богородиці (с. Страдч, Яворівський р-н).

Митрополит Ігор здійснив молитовні відвідини монашого Дому св. Йосифа (м. Львів, вул. Залізняка, 11) Згромадження сестер милосердя св. Вінкентія, де звершив Божественну Літургію, виголосив проповідь та з батьківською турботою і ласкою привітав монашу спільноту із ювілеєм від дня їхнього заснування.

У с. Воля Довголуцька у храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ владика Богдан (Манишин), єпископ-помічник Стрийський, очолив Архиєрейську Літургію з нагоди відпусту до чудотворної ікони Матері Божої, яка знаходиться у цьому храмі.

Святу Літургію з нагоди посвячення Хресної Дороги в с. Ягільниця очолив преосвященний владика Димитрій (Григорак) - правлячий Архиєрей Бучацької єпархії УГКЦ, у співслужінні духовенства єпархії.

Читайте також:

Глава УГКЦ: Деякі українці нині нагадують ізраїльтян, котрі на шляху до землі обітованої, сумували за рабством