Тижневий огляд: життя УГКЦ (2-8 травня)
  • Пон, 09/05/2016 - 22:26

У Світлий вівторок, 3 травня, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав очолив Архиєрейську Божественну Літургію в монастирському храмі Покрови Пресвятої Богородиці Згромадження сестер Пресвятої Родини у Києві. Під час богослуження було складено перші вічні обіти, складені в цьому монастирському храмі.

Стало відомо, що 28 квітня - 1 травня у німецькому місті Трір відбулося сьоме і останнє зібрання Собору Трірської римо-католицької дієцезії, на яке було запрошено і представників Української Греко-Католицької Церкви. Представник УГКЦ отець Юрій Коласа ознайомив делегатів зі стратегією УГКЦ 2020 "Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом", яка за рішенням Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви реалізується сьогодні на п’яти континетах світу.

Також ми дізнались, що з благословення Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка брати-семінаристи Тернопільської духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого провели великодні місії на парафії УГКЦ святих мучеників Макавейських м. Берислав, Херсонської області.

.В четвер, 5 травня, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав відзначив 46-ий день народження.

5-6 травня, відбулося паломництво Патріаршої курії УГКЦ до Польщі на чолі із її адміністратором владикою Богданом (Дзюрахом). Проща відбулася в рамках Року Божого милосердя. Прочани побували в Ярославі, Кракові, Лагевніках і Перемишлі.

У Томину Неділю, 8 травня, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла  УГКЦ служилася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Богдан, єпископ Пармський (США), УГКЦ.  Під час Літургії владиці співслужили о. Тарас Михальчук, душпастир Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла, та капелан 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, а також о. Василь Говера, апостольський адміністратор для греко-католиків у Казахстані.

Владика Михаїл Колтун благословив, щоб 8 травня – в неділю, у кожному храмі нашої єпархії відбулися поминальні Богослужіння приурочені дню пам’яті і примирення. Молитви мають звершуватися за полеглих учасників ІІ Світової війни, національно-визвольної боротьби Українського народу, жертв воєнних злочинів нацистських і більшовицьких переслідувань, заради підтримки ветеранів війни і учасників українського визвольного руху.

 

 

Пропонуємо до Вашої уваги:

Глава УГКЦ у Світлий понеділок попросив прощення в усіх, кому діти УГКЦ упродовж століть завдали кривди: http://catholicnews.org.ua/glava-ugkc-u-svitliy-ponedilok-poprosiv-proshchennya-v-usih-komu-diti-ugkc-uprodovzh-stolit-zavdali

Глава УГКЦ в Томину неділю: «Згадаймо молитовно матерів, які йдуть зустрічатися зі своїми синами на їхні могили»: http://catholicnews.org.ua/glava-ugkc-v-tominu-nedilyu-zgadaymo-molitovno-materiv-yaki-ydut-zustrichatisya-zi-svoyimi-sinami-na

14 та 15 травня у Вишгороді, що на Київщині, проходитиме щорічна Всеукраїнська проща до Собору Вишгородської Богородиці УГКЦ, у якому зберігається копія ікони Вишгородської (знаної також як Володимирської) Богородиці. Очолить паломництво Блаженніший Святослав. Ще 1 листопада 2015 р., Апостольська Столиця на весь світ розповіла про Собор УГКЦ у Вишгороді, залічивши її до грона Марійських базилік. 

З 13 по 15 травня у Львові перебуватимуть реліквії святого Івана Павла ІІ. Святі реліквії можна буде побачити у трьох храмах міста: у каплиці Львівської міськради, на парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ та на римо-католицькій парафії Івана Павла ІІ у Львові: http://catholicnews.org.ua/do-lvova-privezut-moshchi-svyatogo-ivana-pavla-ii