Тижневий огляд: життя УГКЦ (20.02 – 26.02)
  • Пон, 27/02/2017 - 22:19

У вівторок, 21 лютого:

В м. Краматорськ  Донецької області для військовослужбовців 81-шої окремої аеромобільної бригади освячено храм св. Юрія.  Чин освячення здійснив єпископ-капелан Михаїл Колтун у співслужінні о. Василя Іванюка, місцевого капелана, о. Віктора Коханського, настоятеля парафії УГКЦ в м. Слов’янську, та священнослужителів Сокальсько-Жовківської єпархії, які тими днями проводили пасторально-місійну працю на Донеччині.

 Віце-ректор Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. свщмч. Йосафата прот. Андрій Чорненко захистив докторську дисертацію на тему: «Застосування правових норм католицького екуменізму в Україні». Захист проходив  в столиці Італії у Папському Східному Інституті, на факультеті Східного Канонічного Права. Присутній на захисті Митрополит Володимир та все Архієпархіальне управління щиросердечно вітають отця-доктора Андрія Чорненка із успішним захистом докторської праці!

У Слов'янську на території офісу благодійного фонду "Карітас" відкрили капличку Української греко-католицької церкви та соціальний центр Карітасу.

У середу вранці, 22 лютого 2017 року, розпочалися засідання річних зборів товариства «Свята Софія». Участь у засіданні бере Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Перед початком роботи члени Товариства зійшлися до парафіяльного храму свв. Сергія та Вакха, щоб за традицією помолитися за вічний упокій усопших членів. Панахиду очолив Блаженніший Святослав.

Перебуваючи з робочим візитом у Римі, Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, звернувся до міжнародної спільноти із закликом “почути голос стражденних дітей, жертв війни в Україні” та “докласти всіх зусиль, щоб зупинити агресора”. Про це повідомляє Секретаріат Глави УГКЦ в Римі.

Також в середу, 22 лютого:

У першу річницю відходу до вічності о. Івана Музички, у соборі Святої Софії молилися Архиєрейську Божественну Літургію та Панахиду. Богослуження очолив владика Гліб, єпарх єпархії Пресвятої Родини в Лондоні. З архиєреєм співслужив владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії, та численні священики,

На площі Героїв Євромайдану Тернополя відбулася заупокійна міжконфесійна Панахида за активістами та усіма полеглих під час кривавих подій на Майдані в 2014 році. У молитві взяв участь Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). Захід приурочений 3-й річниці Революції гідності.

Згодом, під час подячної Архиєрейської Літургії, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій в Архикатедральному соботі УГКЦ Тернополя, духовенство та присутні вірні у молитві подякували Богу за благодатні дні перебування чудотворної ікони Лику Христового на Тернопільщині.

26 лютого Архиєпископу-емериту Блаженнішому Любомиру Гузару виповнилося 84 роки, публікуємо вісімнадцять цитат із його промов, звернень та інтерв'ю. Запрошуємо вас ділитися із іншими мудрістю цих слів, а також по-особливому згадати у своїх молитвах Блаженнішого Любомира!

Послання Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства до вірних УГКЦ з нагоди Великого посту

Пастирське послання Преосвященного владики Тараса (Сеньківа) на Великий піст 2017 р.

Правила посту у час Чотиридесятниці

Глава УГКЦ до українців в Канаді: «Україна вже третій рік спливає кров’ю, та вона – жива…»

Підпільна семінарія отця Михайла Косила. Свідчення

Інтерв’ю Блаженнішого Святослава для італійської секції радіо Ватикану