Тижневий огляд: життя УГКЦ (20.03 – 26.03)
  • Пон, 27/03/2017 - 08:30

З 17 до 28 березня Блаженніший Святослав перебуває з пастирським візитом в українській греко-католицькій єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині.

24 березня, з нагоди пастирського візиту Глави УГКЦ Святослава в Аргентині, відбулася відео-конференція Блаженнішого Святослава з молоддю українських парафій провінції Місіонес, Аргентина. Під час відео-конференції молоді люди зібрані в залі та за посередництвом інтернету могли задати різного роду запитання Блаженнішому Святославу. Блаженніший побажав зібраним молодим людям, щоби вони були завжди віруючими, не втрачали віри в Бога, свідчили свою віру кожного дня своїми ділами, своїм життям.

Також відбулася зустріч Блаженнішого Святослава зі священиками та богопосвяченими особами, які здійснюють своє служіння на українських парафіях в провінціях Місіонес та Чако і в Республіці Парагвай. На початку зустрічі Блаженніший подякував всім за жертовну працю, яку всі виконують для добра і єдності церкви та єпархії. Відтак Глава і Отець УГКЦ наголосив на трьох важливих аспектах: еклезіології, житті української єпархії в Аргентині та короткому розважанні зі Святого Письма. На завершення Блаженніший побажав, щоби Єпархія Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині була завжди відкритою, тою яка євангелізує, поширює дари Святого Духа, тою яка лікує рани і є поруч з вірними.

У рамках акції «Паростки єднання», яку започаткувала Українська Греко-Католицька Церква, в Аргентинську Республіку приїде один із Шевченкових дубів із Канева. Про це повідомив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав біля пам’ятника Тарасу Шевченку під час святкування Шевченкових днів у Буенос-Айресі. Предстоятель відзначив, що особисто він продовжує святкувати Шевченкові дні, адже вже брав участь у таких святкуваннях у Празі. «А зараз продовжую святкувати разом зі своїми улюбленими братами і сестрами в Аргентині біля пам’ятника Шевченка”.

20 березня владиці Богданові (Дзюраху), виповнилося п’ятдесят років. З цією нагоди ювіляра привітав Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав. Глава Церкви склав сердечну подяку і висловив визнання та похвалу владиці Богдану.

У вівторок, 21 березня, до Івано-Франківсьої установи виконання покарань №12 навідались сестри ІІІ Мирянського Чину Святого Василія Великого, які разом з в’язничним душпастирем та сотрудником храму Зіслання Святого Духа УГКЦ м. ІваноФранківська о.Арсеном Панчаком, організували для засуджених молитовну Хресну Дорогу.

У БФ «Карітас-Львів УГКЦ» (вул. І. Франка, 9) стартувала програма з особистісного розвитку та профорієнтації для підлітків «Ліфт у майбутнє». Тренінги проходять у рамках Комплексної освітньо-консультаційної програми для внутрішньо переміщених осіб, ветеранів АТО та членів їх сімей. Програма здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні.

У Києві відбулася презентація Щоденника о. Василя Поточняка "З дороги зцілення", в якому він описував переживання своєї хвороби перед смертю.

"Він завжди був собою. Він був автентичною людиною, автентичним християнином і священиком. Його автентика проявлялася у цілковитій довірі до Бога, - зазначив Голова ПМВ Владика Йосиф Мілян під час презентації. - Я не пам'ятаю, щоби люди так молилися за свого священика, як це було в історії з о. Василем Поточняком. Бог зціляв не тільки його, а й усю мирянську спільноту, яка пробовала змінити хід історії життя о. Василя. Варто перечитати абзац з цього "Щоденника", щоби бодай на хвилинку зупинити шалений темп свого життя і застановитися над тим, що ми не вічні, що ми обмежені в часі і цей час маємо використати на те, щоби добром обдаровувати інших». 

В суботу, 25 березня, об 11:00 год. на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища відбулася поминальна молитва за загиблими Героями АТО та Небесної сотні. Запрошуємо усіх мешканців міста Львова якнайчисельніше долучитись до спільної молитви та своєю присутністю вшанувати пам'ять наших Героїв! З благословення владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського УГКЦ, останньої суботи місяця об 11.00 год. на Личаківському кладовищі, на місці поховання Героїв АТО та Небесної сотні, капелани Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла служать панахиду.

У ніч з 25 на 26 березня  відбулася піша проща зі Львова до Страдча, а саме з Архикатедрального Собору Святого Юрія – до  відпустового місця  «Страдецька гора» у с. Страдч Яворівського району. Проща організовувалася для мігрантів та їх родин. Мета прощі — молитовне спілкування, ділення та ознайомлення із проблемами мігрантів та іммігрантів, їхньою адаптацією у суспільстві, творення спільноти. 

Івано-Франківські мальтійці вирушили на Схід України для передачі вантажного автомобіля, та розгорнання трьох польових кухонь з метою забезпечення основних потреб постраждалих від бойових дій, переселенців та інших потребуючих верств населення. 

Пропонуємо до Вашої уваги:

У понеділок, 27 березня 2017 р., об 11:00 год. у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла ЛА УГКЦ (м. Львів, вул. Театральна, 11) відбудеться прощання із українським військовим Володимиром Павлівом.  Він загинув в зоні проведення антитерористичної операції від смертельного поранення, служив у 24 механізованій бригаді. 

9 квітня 2017 року,  у Квітну Неділю вулицями Києва пройде міжконфесійна Хресна хода. Початок о 15:00 год., біля храму УГКЦ на Львівській площі. Для спільної молитви за мир в Україні об’єднаються греко-католики, римо-католики, православні та протестанти. Шлях ходи пролягатиме від церкви Святого Василія Великого УГКЦ, що на Львівській площі, до Екуменічного храму на алеї Героїв Небесної сотні (вул. Інститутська). Відтак Хресна хода пройде центром Києва по вул. Велика Житомирська, Михайлівська площа, вул. Трьохсвятительська, Європейська площа, вул. Хрещатик та вул. Інститутська. Головне гасло ходи: «Не дозволь, щоб зло тебе перемогло, але перемагай зло добром» (Рим. 12:21).

«Я хочу бути тим мостом між різними єпархіями нашої Церкви у світі», - Глава УГКЦ в Аргентині

«Сім’я в солдата на першому місці», – о. Василь Іванюк, військовий капелан

Про сповідь. все, що не наважуєтеся запитати - очільник Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ отець Андрій Стадницький.

Свято української молоді у Дрогобичі як продовження святкувань ювілею Митрополита Шептицького

Понад 40 парафій Єпархії святого Йосафата з осідком у місті Парма (США) було нанесено на Інтерактивну карту УГКЦ.