Тижневий огляд: життя УГКЦ (20.06 – 26.06)
  • Втр, 28/06/2016 - 09:54

У понеділок П’ятидесятниці, 20 червня 2016 року:

Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, відвідав с. Домажир Яворівського Протопресвітерату. Митрополит звершив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди 150-ліття храму Собору Пресвятої Боргородиці та 25-ліття реєстрації релігійної громади села Домажир.

У м. Запоріжжя розпочався перший тур щорічних священичих реколекцій, у рамках яких проходить обговорення реалізації програми Стратегії розвитку УГКЦ на період до 2020 року "Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом", яке провадить отець Максим Кролевський, відповідальний за втілення Стратегії у Харківському екзархаті.

21 червня відбулася офіційна зустріч Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава з Надзвичайним і Повноважним послом Австрії в Україні Герміне Поппеллер у Патріаршій резиденції біля Патріаршого собору Воскресіння Христового. Зустріч відбулася з ініціативи самої пані Посол.

22 червня Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав зустрівся з Президентом України Петром Порошенком. Зустріч відбулася на прохання Глави держави. У ній також взяв участь владика Борис (Ґудзяк), керівник Департаменту зовнішніх зв’язків.

23 червня 2016 року у Митрополичих палатах (м. Львів, пл. св. Юра, 5) для працівників архиєпархіальних комісій Львівської Архиєпархії відбулася презентація проекту «Святоюрський комплекс. Таємниця зустрічі», автором якого є Вископреосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії. Преосвященний владика власноруч презентував працю, спрямовану на розвиток Святоюрського комплексу та євангелізації паломниуків Собору. Участь у презентації взяли члени архиєпархіальних комісій, ієреї-сотрудники Архикатедрального Собору святого Юра, а також Високопреосвященний владикка Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

У п’ятницю, 24 червня 2016 року, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський в Архикатедральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. св. Юра, 5) під час Божественної Літургії здійснив священиче рукоположення диякона Тараса Голоти. У своєму слові до нововисвяченого ієрея, Митрополит наголосив, щоб він сповнював своє служіння на славу Божу і добро повірених йому людей. Присутніх мирян, Митрополит Ігор закликав до молитви за новорукоположеного ієрея Тараса. Додамо, що у цей день Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії звершив пастирський візит до парафії святого Климентія Папи (м. Львів, вул. Генерала Чупринки 70), де рукоположив у священика диякона Дмитра Романка.

25 червня з нагоди Року Божого Милосердя у Крилосі відбулась проща родин. Численний люд, зібраний з цілої Івано-Франківської Архієпархії, прийшов просити ласк до Галицької чудотворної ікони Матері Божої. Організаторами прощі виступила Комісія у справах родини, а самі моління очолив Єпископ помічник Івано-Франківський Кир Йосафат (Мощич).

Також до вашої уваги:

УГКЦ просить державу не поспішати із змінами до Конституції

Українська Греко-Католицька Церква в Криму: тиха боротьба за існування

Виступи під час VI практичного спецкурсу з місійного служіння для семінаристів передостаннього року навчання, який цього року ПМВ проводить у Брюховичах:

Вл. Йосиф (Мілян) розповів семінаристам про потреби у священниках для служіння поза межами України

Вл. Венедикт (Алексійчук): Мир – це прикмета Бога. Якщо ми перебуваємо в мирі – ми перебуваємо у Бозі

С. Христофора Буштин: Освіта - один з найкращих способів Євангелізації суспільства

О. Олександр Смеречинський: Немає жодного порту в світі, де б не було українських моряків, які потребують опіки

О. Юстин Бойко: Найважливіше для монаха - любити Бога, спільноту і своє покликання

Місія дає можливість відчути покликання Апостолів  - Екзарх Луцький владика Йосафат (Говера)

О. Олег Лука розповів учасникам спецкурсу ПМВ про складові успішної проповіді

Учасникам місійного спецкурсу ПМВ розповіли про явище торгівлі людьми

Семінаристам розповіли про особливості душпастирства в Іспанії

О. Іван Стефурак: Священики в Італії мають акцентувати увагу на співпраці з молоддю і дітьми

«Бійці кликали мене «батьком», – військовий капелан після повернення із зони бойових дій Сьогодні із чергової ротації в зону бойових дій повернувся військовий капелан УГКЦ отець Віктор Буянов.  Священик здійснював служіння військовим на передовій в одній із бригад Попасної 41 день. Отець Віктор завітав до Департаменту і розповів про особливості свого служіння на території військової агресії.

За час війни на Сході вже відбулося 395 ротацій священиків УГКЦ у зоні АТО. Про це заявив заступник голови Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України о. Любомир Яворський, виступаючи під час VI практичного спецкурсу з місійного служіння для семінаристів передостаннього року навчання, який цього року ПМВ проводить у Брюховичах.