Тижневий огляд: життя УГКЦ (20.08 – 26.08)
  • Втр, 28/08/2018 - 10:39

23 серпня  у приміщенні Курії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, що по вул. Січових Стрільців 6а (3 поверх), відбулася прес-конференція на тему відкриття у Зарваниці «Українського Єрусалиму» – копії комплексу споруд Святої землі, зокрема Гробу Господнього. В освяченні «Українського Єрусалиму» брали участь блаженніший Святослав, Предстоятель УГКЦ, та кустодій (хранитель, страж) Святої Землі о. Фраческо Паттон, ЧБМ. Він привіз камінь із Гробу Господнього, який вмонтують в копію споруди у Зарваниці.

У День Державного Прапора на Личаківському цвинтарі вшанували пам’ять новітніх Героїв України. До  поминального віча долучилися представники влади, духовенство різних конфесій, військовослужбовці та активна громадськість. “Нині ми найперше молимося за наших оборонців, просимо для них вічної радості, а також просимо їхнього покрову, щоб вони завжди вчили нас любити Україну” – наголосив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ Володимир  (Груца).

 У Полтавській ОДА провели молитовний сніданок до дня Незалежності України. Молилися за Україну та снідали разом керівники Департаментів Полтавської ОДА, представники різних релігійних конфесій області та громадськість. Розпочали молитовний сніданок патріотичною піснею Наталії Твердохліб «Боже, Україну збережи».

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у Софійському соборі у День Незалежності України разом з Президентом України Петром Порошенком та його родиною промовив молитву за Україну. «Господи Ісусе Христе, – молився Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, – у цей день соборно стаємо перед Твоїм святим обличчям, щоб дякувати Тобі за дар свободи, незалежності й волі нашої держави. Молимо Тебе, пошли благодать Духа Святого і навчи всіх дітей України любити свою Батьківщину такою жертовною любов'ю, якою Ти полюбив нас. Надихни серця керівників нашого народу жертовною любов'ю служіння для добра нашого народу.

Військові капелани вперше взяли участь в урочистому параді з нагоди Дня Незалежності України. Серед військових капеланів різних конфесій були священики УГКЦ о. Андрій Зелінський, ТІ, о. Василь Іванюк, о. Валерій Гром та о.Ростислав Височан.   У програмі святкового параду уперше лунала спільна молитва за Україну «Отче наш», після якої капелани благословляли українське військо на захист нашої Батьківщини.

Молодь з різних областей України долучилась до пішої прощі до Ясної Гори та Гошівської Матері Божої. Ця проща стала ювілейною – двадцятою і проходить саме  у День незалежності нашої Батьківщини України. «Ми молимося, просимо у Бога допомоги і ласки. Наша молодь у прощі є дуже цінною, адже бачимо її жертовність, посвяту. Вона іде, кажучи: «Ісус ішов до нас першим». Можемо сказати, що майбутнє нашої держави є. Ми чуємося дітьми однієї землі. Наша молодь підтверджує, що нічого так не єднає, як віра у Бога і любов, спільна молитва – це наша сила і завтрашній день» - розповів голова Комісії у справах молоді Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні отець Йосафат Фітель ЧСВВ.

 

Анонси:

16 вересня,  у неділю, має відбутися Молодіжний фестиваль “Вітер На-Дії” — один із найбільших християнських фестивалів України. Вже вчетверте “Вітер На-Дії” збере активну молодь з різних куточків України. Локація події — новаторський архітектурний ансамбль Центру Шептицького (одного з найбільших навчальних корпусів УКУ) та Храм Святої Софії — Премудрості Божої, де розміститься п’ять різнопланових майданчиків: інтелектуальний, театрально-мистецький, духовний, творчий та спортивний.

20 вересня згромадження сестер св. Йосифа ОПДМ запрошує науковців до участі у конференції, що відбудеться у Львові  (Львівська духовна семінарія Святого Духа). Конференція проводиться з нагоди ювілейного року пам’яті (сторіччя від дня смерті) визначного священика Перемиської єпархії о. Кирила Селецького. В історію УГКЦ він увійшов як основоположник жіночих апостольських чернечих згромаджень, письменник, публіцист і активний громадський діяч.

3-4 листопада у Києві відбудеться ІІІ з’їзд мирян УГКЦ, що пройде під гаслом «Покликання до святості сьогодні». У рамках з’їзду буде проведено форум «Відкриті двері УГКЦ».

 

 

Пропонуємо до Вашої уваги:

ГЛАВА УГКЦ У ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ: «СПИТАЙМО СЬОГОДНІ КОЖЕН СЕБЕ: А ЯКОЮ ЛЮБОВ’Ю Я ЛЮБЛЮ УКРАЇНУ?»

«ЧОМУ ПОТРІБНО МОЛИТИСЯ НА ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ? БО МОЛИТВА Є ЗАПОРУКОЮ НАШОЇ ПЕРЕМОГИ», — ГЛАВА УГКЦ

«ХОТІВ БИ, ЩОБ НАША УКРАЇНА БУЛА ТАКОЮ, ЩОБИ З НЕЇ НІХТО НЕ БАЖАВ ВИЇЖДЖАТИ», — БЛАЖЕННІШИЙ СВЯТОСЛАВ

ГЛАВА УГКЦ: «ТРУДІМОСЯ, АБИ КОЖЕН ІЗ НАС ПРИНІС БОГОВІ ПЛІД У СВІЙ ЧАС»

КОМЕНТАР МЗС З ПРИВОДУ ПЕРЕШКОДЖАННЯ БУДІВНИЦТВУ ХРАМУ УГКЦ У М. БІЛА ЦЕРКВА

ГРЕКО-КАТОЛИКАМ МІСТА МЕНА НА ЧЕРНІГІВЩИНІ НАДІЙШЛИ ПОГРОЗИ ЗІ СТОРОНИ ПРАВОСЛАВНОГО СВЯЩЕНИКА

ВЛАДИКА ПЕТРО СТАСЮК (УГКЦ) СТАВ ГОЛОВНИМ КАПЕЛАНОМ СУМ В АВСТРАЛІЇ

ЕКСКЛЮЗИВНИЙ ПОСІБНИК З ПАРТИКУЛЯРНОГО ПРАВА УГКЦ - автор митр. прот. д-р Олег Каськів – Синкел у справах духовенства та священичих родин Івано-Франківської Архієпархії.

«УКРАЇНСЬКИЙ ПРАПОР Є ЗНАКОМ ОСОБЛИВОЇ БОЖОЇ ЛЮБОВІ ДО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ», - ВЛАДИКА ТЕОДОР (МАРТИНЮК)