Тижневий огляд: життя УГКЦ (2.04– 8.04)
  • Втр, 10/04/2018 - 19:55

У вівторок, 3 квітня, у Львівському інституті медсестринства та лабораторної  медицини ім. А. Крупинського відбулася Хресна дорога за участю ректорату, викладачів та студентів. Хресну ходу супроводжували капелан-помічник Інституту брат Остап Гутковський та отець Тарас Фітьо, голова Комісії  у справах родини Львівської Архиєпархії.

В середу, 4 квітня,  Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) благословив пасхальні страви для військових у зоні АТО. Велика кількість продуктів різного роду, консервація, пасхальні страви, одяг та засоби гігієни тощо були зібрані з благословення Архиєрея вірними Тернопільсько-Зборівської архиєпархії для того, щоб підтримати захисників України у Великодній час та подякувати за відданість своїй справі. О. Володимир Фірман та о. Володимир Топоровський перед Великоднем відвідали якнайбільше місць дислокації військових в околицях Луганської області, щоб напередодні великого празника Воскресіння Господнього уділити Святу Тайну Сповіді та Святого Причастя, виставити Плащаницю, а також освятити для захисників України великодні страви, які пожертвували вірні УГКЦ Тернопільщини.

У суботу, 7 квітня, в Українській Греко-Католицькій Церкві почали діяти Канони партикулярного права, які затвердив Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся у Львові-Брюховичах 3 - 12 вересня 2017 року. Канони повинні бути пильно і ретельно дотримувані всіма вірянами в єпархіях та екзархатах. Про це зазначається у Декреті, даному в Києві, при Патріаршому соборі Воскресіння Христового, у вівторок, 3 квітня 2018 року.

«Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся у Львові-Брюховичах 7 - 14 вересня 2014 року, затвердив терміном на три роки документ “Канони партикулярного права УГКЦ”. Ці канони виражають не всю правову спадщину нашої Церкви, а лише ту її частину, до якої відсилає загальне законодавство. Однак, беручи до уваги, що завершується трирічний термін ad exsperimentum дії Канонів партикулярного права УГКЦ, Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся у Львові-Брюховичах 3 - 12 вересня 2017 року, затвердив зміни до таких канонів цього права: 10, 21, 23, 40, 46, 56, 57, 65, 85, 88, 98, 114 — і затвердив Канони партикулярного права в цілому», — йдеться у Декреті.

Напередодні Пасхи до Київського центрального військового госпіталю завітали представники УГКЦ: владика Богдан та о. Андрій Хім’як. Вони передали для воїнів, які проходять лікування та реабілітацію у госпіталі, пасхальні вітання разом з дарами, що їх вони приготували разом із сестрами служебницями спільноти в Княжичах. Владика Богдан подякував воїнам і волонтерам за їхнє жертовне служіння, а також висловив визнання тим численним добрим людям, які опікуються пораненими воїнами, підтримують їх духовно і матеріально. «У всіх цих людях, — за словами секретаря Синоду, — можна побачити присутність Божої вірної і безкорисливої любови, ба більше – присутність самого Христа воскреслого, який живе у них і виявляється через їхню віру та любов».

У неділю, 8 квітня, військові капелани Львівської Архиєпархії УГКЦ разом із офіцерами, курсантами та працівниками Національної академії сухопутних військ святкували свято Христового Воскресіння. У цей світле свято в храмі Архистратига Михаїла служились Воскресна утреня та Святкова Божественна Літургія. Богослужіння очолив о. Андрій Хомишин, настоятель храму Архистратига Михаїла та капелан Академії.

Пропонуємо до Вашої уваги:

ГЛАВА УГКЦ У СТРАСНИЙ ЧЕТВЕР: «ХРИСТОВЕ СВЯЩЕНСТВО Є СВЯЩЕНСТВОМ НЕ ПАНУВАННЯ, А СЛУЖІННЯ!»

БЛАЖЕННІШИЙ СВЯТОСЛАВ ПРО ВЕЛИКИЙ ЧЕТВЕР

«ХРИСТОС СВОЄЮ СМЕРТЮ КАЖЕ НАМ, ЩО ВЕЛИКОДНЯ П’ЯТНИЦЯ УКРАЇНИ ЗВЕРШИТЬСЯ У ЙОГО ВОСКРЕСІННІ!» — ГЛАВА УГКЦ

ГЛАВА УГКЦ ПРО СТРАСНУ П'ЯТНИЦЮ

ГЛАВА УГКЦ У ВЕЛИКУ СУБОТУ: «У СВЯТІ БЛАГОВІЩЕННЯ ГОСПОДЬ РУЙНУЄ САМОТНІСТЬ, БО ВІН ГОВОРИТЬ ТОБІ І МЕНІ: РАДУЙСЯ, БО Я ПРИХОДЖУ ДО ТЕБЕ!»

«БУТИ ХРИСТИЯНИНОМ ОЗНАЧАЄ СВІДЧИТИ ПРО ВОСКРЕСЛОГО», — ГЛАВА УГКЦ НА ВЕЛИКДЕНЬ

СВЯТОСЛАВ ШЕВЧУК: МИР ЗА ВСЯКУ ЦІНУ ОЗНАЧАЄ – СТАНЬТЕ РАБАМИ

«СПРАВЖНЯ СВОБОДА — ЦЕ ЗДАТНІСТЬ ОБИРАТИ ДОБРО», — БЛАЖЕННІШИЙ СВЯТОСЛАВ

«БАЖАЮ, ЩОБ ЦЕ СВЯТО СТАЛО СВЯТОМ ПЕРЕМІНИ НАШИХ СЛІЗ У РАДІСТЬ!» — БЛАЖЕННІШИЙ СВЯТОСЛАВ З НАГОДИ ВЕЛИКОДНЯ

ІСНУЄ НЕОБХІДНІСТЬ СТВОРЕННЯ ЄДИНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ЦЕРКВИ, – ГЛАВА УГКЦ

ВЕЛИКОДНЄ ПОСЛАННЯ АРХИЄПИСКОПА І МИТРОПОЛИТА ВАСИЛІЯ

ВЛАДИКА ТЕОДОР (МАРТИНЮК): БУТИ ВІЛЬНОЮ ЛЮДИНОЮ – ЖИТИ ПРАВДОЮ

АНОНСИ

Від 15 квітня 2018 р., відкривається Греко-католицьке душпастирство Варшава-Бялоленка.
Служба Божа буде служитись кожної неділі o год. 11:30 у каплиці при Римо–католицькій Парафії Пресвятої Богородиці Мати Чудової Любові (NMP Matki Pięknej Miłości).  Адреса:
вул. Мисьліборска 100, 03 – 185 Варшава
ul. Myśliborska 100, 03 – 185 Warszawa Tarchomin