Тижневий огляд: життя УГКЦ (22 - 28 липня)
  • Втр, 30/07/2013 - 01:04

Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ,  відвідав учасників духовно-формаційного семінару для підвищення кваліфікації місіонерів - священиків, монахів і монахинь із-за кордону, що проходили цими днями в Княжичах. Глава Церкви 23 липня відслужив Вечірню в каплиці Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, а потім поспілкувався з учасниками курсів.

З ініціативи Посольства України при Святому Престолі та за підтримки УГКЦ в Італії, українська громада Риму молитовно приєдналася до святкувань 1025-річчя Хрищення України-Русі. У п’ятницю, 26 липня 2013 р., у ватиканській базиліці Святого Петра, Преосвященніший владика Діонісій Ляхович, ЧСВВ, Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, очолив при престолі святого Еразма відправу Молебню до святого Володимира. Саме в цьому місці у головному храмі католицької Церкви у 1988 році, з нагоди Ювілею 1000-річчя Хрищення, стараннями владики Василя Лостена, тодішнього Єпарха Стемфордського, були встановленні мозаїчні зображення святих рівноапостольських Володимира та Ольги.

Також у цей день на пл. Липневій (м.Львів) відслужили панахиду за вбитим бездомним чоловіком. Панахиду не далеко від місця вбивства організувала Спільнота Святого Егідія у Львові. Відслужив панахиду владика Венедикт Алексійчук Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, Йому співслужили о. Іван Курілець та о. Андрій Стасів. На панахиді разом із членами Спільноти Святого Егідія молилися десятки бездомних львів’ян. 

28 липня, в Українській Греко-Католицькій Церкві соборно відзначили день пам’яті рівноапостольного князя Володимира.

Божественну Архиєрейську Літургію у Патріаршому Соборі Воскресіння у Києві очолив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук. Главі УГКЦ на Літургії співслужили: владика Ігор Возьняк, Архиєпископ і Митрополит Львівський, владика Володимир Війтишин, Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, владика Василій Семенюк, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, а також владика Михаїл Колтун, Єпарх Сокальсько-Жовківський, владика Димитрій Григорак, Єпарх Бучацький, владика Степан Меньок, Екзарх Донецько-Харківський, владика Йосафат Говера, Екзарх Луцький, владика Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ та владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії.

«Сьогодні тут, у підніжжі Патріаршого собору Воскресіння Христового, який готується до посвячення, хочу подякувати Господу Богу за дар віри через життя, служіння і подвиг рівноапостольного великого князя Володимира», – сказав до вірних Блаженніший Святослав під час проповіді.

 Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, відвідав з нагоди храмового празника парафію Святих Володимира і Ольги (м. Львів, вул. Симоненка,5-а).Владика Венедикт очолив Архиєрейську Божественну Літургію та виголосив проповідь. 

Українська греко-католицька громада Святого Миколая в Афінах  відзначила 1025-річчя Хрещення Русі-України. У неділю, на празник Святого рівноапостольного Володимира Великого, князя Київського, Божественну Літургію в катедальному соборі Пресвятої Трійці звершив владика Димитрій (Салахас), Апостольський екзарх для греко-католиків у Греції. 

Звернення Блаженнішого Святослава про освячення Патріаршого Собору (ВІДЕО)

Блаженніший Святослав: «УГКЦ зберегла давню Київську традицію відзначення свята Володимирового Хрещення»

 

Анонси:

3-4 серпня 2013 року Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, візьме участь у II Всеукраїнській Патріаршій прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої, що  в с. Крилос, на Івано-Франківщині, на місці давньої столиці галицьких князів. Таке всеукраїнське  паломництво присвячене Року віри та ювілею 1025-річчя Хрещення Русі-України.

Як ми повідомляли, 17-18 серпня 2013 року з нагоди 1025-ліття Хрещення України-Русі відбудеться Міжнародна всецерковна проща та освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві.

Програма прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ