Тижневий огляд: життя УГКЦ (23.01 – 29.01)
  • Втр, 31/01/2017 - 23:27

В понеділок, 23 січня, у храмі Святого Василія Великого відбулась екуменічна молитва за єдність християн, яку очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. «Наше завдання сьогодні — свідчити про єдиного Христа, який є єдиним наріжним каменем, на якому потрібно будувати своє особисте життя, церковне життя і життя нашого суспільства», — сказав Блаженніший Святослав.

У понеділок до Івано-Франківська завітав Секретар Синоду Єпископів УГКЦ та Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ Преосвященний Владика Богдан Дзюрах. У ході візиту для Владики Богдана була проведена екскурсія Архієпархіальним управлінням. Гість побачив відреставроване приміщення Духовної семінарії та нову будівлю навчального корпусу. Також побував  в Лікувально-Діагностичному Центрі св. Луки.

25 січня, на завершення Тижня молитов за єдність християн, який цього року мав особливе відлуння у роздумах про 500 річчя європейського розколу Церкви, викликаного Реформацією, та необхідність жити християнською любов’ю попри все, у Митрополичій Базиліці на спільну молитву Вечірні, яку очолив о. Віталій Буковський з ВДС св. Йосифа зібралися римо-католики, греко-католики, православні, представники Вірменської Апостольської Церкви і протестанти.

Під головуванням Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава, 25-26 січня 2017 року Божого, в Патріаршому центрі у Львові відбулась Сімдесят четверта сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви. Головною темою цієї Сесії Синоду Єпископів Верховного Архиєпископства були богословські та правові аспекти екзорцизму. Про богословські аспекти екзорцизму доповів Mons. Larry Hogan, Віце-президент Міжнародної Асоціації Екзорцистів, а про канонічні аспекти екзорцизму доповідав о. Piermario Burgo з Італії. 

Синод уділив значну кількість часу для опрацювання синодальних документів. Синод заслухав інформацію про волонтерський рух у Верховному Архиєпископстві, а також  інформацію про місію і діяльність Українського католицького університету, яку подали отець Богдан Прах, Ректор УКУ та пан Ігор Скочиляс.

Про приготування до ювілейного відзначення 125-річчя від дня народження ісповідника віри патріярха Йосифа доповів пан Олег Турій.

 Сімдесят п’яту сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви вирішено провести в квітні 2017 року Божого.

У четвер, 26 січня, о. Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ сприяння єдності християн, у рамках робочої поїздки до Австрії відвідав Фонд «Pro Oriente»,-де зустрівся з її президентом д-ром Йоганом Марте та проект-менеджером д-ром Реґіною Аугустін. Під час зустрічі сторони обговорили сучасний стан міжконфесійних відносин в Україні.

У суботу, 28 січня 2017 року, у спвіслужінні Високопреосвященного владики Ігора, Архиєпископа і Митрополита Львівського, Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ звершив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Пресвятої Євхаристії (м. Львів, пл. Музейна, 1) з нагоди 25-річчя створення першої греко-католицької школи в Україні - НВК «Школа-гімназія Шептицьких».

Після Архиєрейської Божественної Літургії Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, звертаючись до Архиєпископа Клаудіо Гуджеротті, Апостольського нунція в Україні, висловив вдячність за те, що «в цей скрутний час Святіший Отець  є разом зі страждаючими людьми в Україні». 

В неділю, 29 січня 2017 року, при храмі УГКЦ на Аскольдовій Могилі Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко вшанували пам’ять  студентам, які загинули в бою поблизу селища Крути, обороняючи Україну.

29 січня 2017 р. в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві, пройшов Третій Різдвяний фестваль, в якому взяли участь різні хорові та театральні колективи України.

 

Пропонуємо до Вашої уваги:

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав візьме участь у перепохованні останків Єпископа-помічника Мукачівського Івана (Маргітича), яке відбудеться 4 лютого 2017 року в храмі Покрови Пресвятої Богородиці в селі Боржавське Виноградівського району Закарпатської області.

Відповідно до постанови 2 Б сімдесять третьої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ Преосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львіський призначив о. Андрія Синейка відповідальним за соціальне служіння у  Львівській Архиєпархії.

Вітальне слово Блаженнішого Святослава під час конференції 25-ліття гімназії Шептицьких

Блаженніший Святослав зустрівся із родинами героїв Небесної cотні в Києві

Святкування місії сестер Василіянок, проща до храму в Канберрі, ювілей Цосифа Сліпого, – що чекає єпархію УГКЦ у Австралії та Новій Зеландії цього року

Заклик Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства про необхідність дотримуватися правил безпеки на дорогах

15 лютого 2017 р. Б. відбудеться освячення Військового храму Стрітення Господнього, УГКЦ (вул. Батуринська, 1, м. Львів). Божественна Літургія розпочнеться о 9.00 год. Храм споруджено на славу Божу з ініціативи ветеранів Афганістану Львівщини поруч із пам'ятником полеглим воїнам у війні в Афганістані 1979-1989 рр. в пам'ять про бійців, які загинули в Афганістані, під час Революції Гідності - Майдану, а також воїнів, що віддали своє життя в зоні конфлікту АТО на Сході України.

В’язниці, як дзеркало суспільного сумління

УГКЦ в Австралії обговорить підхід до сучасної молодіжної культури. Семінар в Уорбуртоні де обговорять про церкву та сучасну молодь, відбудеться у  травні цього року