Тижневий огляд: життя УГКЦ (23.02 - 01.03)
  • Чтв, 05/03/2015 - 15:52

18-20 лютого, у Зарваниці відбувся семінар-тренінг для священиків та монахинь Харківського, Одеського та Донецького екзархатів на тему: «Духовно-психологічний супровід осіб, що пережили психотравмуючі події».  Такі семінари відтепер проводитимуться для кожної єпархії та екзархів УГКЦ.

24 лютого Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, відвідав дипломатичну академію Апостольської Столиці. Візит відбувся на запрошення Архиєпископа Жамп’єро Глодера, президента академії. У розмові із членами папської дипломатичної академії Блаженніший Святослав розповів про ситуацію в Україні та візит "Аd Limina" єпископів Синоду УГКЦ. 

26 лютого 2015 року в німецькому місті Гільдесгайм відбулося весняне засідання Німецької Єпископської Конференції – з'їзду католицьких єпископів Німеччини, до компетенції якого належить визначати стратегію розвитку й офіційну позицію Католицької Церкви в Німеччині. Одним із важливих питань, які обговорювали німецькі ієрархи, була ситуація в Україні. Глава УГКЦ подякував Німецькій Єпископській Конференції за адекватну оцінку війни в Україні

27 лютого 2015 року, до Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла з пастирським візитом завітав Високопреосвященніший владика Ігор, Архиєпископ та Митрополит Львівський УГКЦ. В часі відвідин, владика Ігор очолив Літургія Передшеосвячених Дарів Св. Григорія Двоєслова. Архиєрею співслужив, о. Степан Сус, настоятель Гарнізонного храмі та Голова Центру військового капеланства ЛА УГКЦ.

28 лютого на проханням Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, відбулася його зустріч з Президентом України Петром Порошенком. Однією з головних причин зустрічі було питання можливого візиту в Україну Святішого Отця Франциска, Папи Римського.

Читайте також Контекст і можливий підтекст зустрічі Президента і Глави УГКЦ

У неділю, 1 березня 2015 року, після Архиєрейської Божественної Літургії, яку звершив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, у парафії Успення Пресвятої Богородиці (м. Львів, вул. Максимовича,2) освятили катехитичну школу ім. Блаженного Миколая Чарнецького.

До вашої уваги:

АD LIMINA APOSTOLORUM КАТОЛИЦЬКОГО ЄПИСКОПАТУ УКРАЇНИ (короткі підсумки)

"Ми потребуємо допомоги від Західних країн", - владика Венедикт Алексійчук про Україну з Ватикану

Підсумкова зустріч Блаженнішого Святослава з послами щодо візиту "Ad Limina" та останніх подій в Україні. Як повідомляє офіційний сайт Посольства України при Апостольському Престолі, Посольство України при Святому Престолі організувало зустріч з Главою УГКЦ Святославом (Шевчуком), у якій взяли участь Посли США, Канади, Великобританії, Австрії, Австралії та України.

Глава УГКЦ: Слова Папи «нагадали нам про совєтську пропаганду». Під час прес-конференції, яка пройшла у Римі 23 лютого 2015 р., Блаженніший Святослав Шевчук прокоментував слова, виголошені Папою Франциском під час загальної аудієнції 4 лютого стосовно конфлікту в Україні. Нагадаємо, що тоді Святіший Отець назвав цей конфлікт «братовбивчим».

Глава УГКЦ закликає вірних відновити розмову з митрополитом Андреєм. З нагоди святкування 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького Глава УГКЦ Блаженніший Святослав закликав відновити розмову з митрополитом Андреєм, запитуючи його про те, що нас сьогодні найбільше болить, занурюючись у Божу мудрість, яка лунає з його постаті.

Тверезо думаючий не може заперечити нападу Путіна на Україну – єпископ Ґудзяк. Коли триває війна, пропаганда брехні, церква зобов’язана реагувати – президент Українського католицького університету. Гість «Вашої Свободи»: Борис Ґудзяк, єпарх Паризької єпархії УГКЦ, президент Українського католицького університету.

Ми можемо перемогти, але у чому полягає наша перемога? Блаженніший Любомир + 

Ще 23.000 постраждалих від гуманітарної кризи в Україні отримають допомогу від українського Карітасу

УГКЦ й українська громада Нижньої Саксонії передали допомогу волинським бійцям

Анонс:

Київська архиєпархія УГКЦ запрошує усіх бажаючих здійснити паломництво до Канева, яке відбудеться 7 березня 2015 року. В програмі паломництва передбачена Архиєрейська Божественна Літургія, яку о 12:00, очолить Владика Йосиф (Мілян).