Тижневий огляд: життя УГКЦ (23.07 – 29.07)
  • Втр, 31/07/2018 - 10:05

22-24 червня  для лідерів мирянських спільнот та організацій Комісія у справах мирян УГКЦ провела дводенний тренінг «Побудова команди. Вирішення конфліктів у спільноті» у смт. Брюховичі Були залучені лідери із різних спільнот та єпархій УГКЦ України. Лідери брали участь у міні-лекціях, дискусіях, практичних вправах для кращого розуміння побудови міцної команди, типів та стратегії поведінки у конфлікті та шляхи їх вирішення.

У вівторок, 24 липня, відбулася спроба пограбування церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, яку будують у Козятині. Двоє підлітків зламали вхідні двері і, що було металеве, забрали.

Від 16 до 25 липня на території Національного парку «Сколівські Бескиди» проходив Християнський військовий вишкільний табір «Захисник». Метою табору є насамперед духовна, моральна, емоційна та фізична підготовка молоді до можливого виконання нею військового обов’язку перед Українською державою в лавах Збройних сил та інших силових структур України. Особливістю цього табору є поєднання військового та християнського виховання, яке базується на традиційному вченні Церкви про воїнів-християн як захисників та служителів миру, правди, добра та справедливості. Цей табір вже третій рік поспіль збирає в Карпатах численну кількість молоді з різних куточків України.

Голова ПМВ владика Йосиф Мілян провів робочу зустріч з головою Української асоціації Південної Африки Дзвениславою Качур, яка прибула до Києва як делегат від громади українців Південно-Африканської Республіки, щоби просити надати священика для забезпечення духовних потреб українців ПАР. У зустрічі також взяли участь працівники ПМВ о. Віталій Храбатин і о. Роман Ільницький. Дзвінка Качур відзначила, що громада українців ПАР складається з представників мішаних подружь – українців, які одружилися з громадянами ПАР, а також українських лікарів, моряків, IT-фахівців та представників інших спеціальностей, які виїхали до Південної Африки на працю. Голова Української асоціації Південної Африки запросила владику Йосифа відвідати з душпастирським візитом українців у ПАР.

 В суботу, 28 липня, Бучацьку єпархію відвідали представники конференції Католицьких Єпископів США. Підчас візиту поважних гостей супроводжував Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький, представники єпархіального управління і соціальних закладів.

Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії з душпастирським візитом відвідав громаду УГКЦ у Борисполі. Цього дня у храмі святих Володимира та Ольги УГКЦ у Борисполі, Владика Йосиф очолив Архиєрейську Божественну Літургію. У своєму слові Архиєрей привітав усіх присутніх із парафіяльним святом та побажав усім добре використовувати кожну нагоду, щоб бути кращими людьми, парафіянами та кращими християнами.

В неділю, 29 липня, у парафії Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ смт. Ружин, що на Житомирщині була звершена перша Божественна Літургія для місцевих греко-католиків. Молитву очолив о. Іван Стефанишин, адміністратор парафії: «В цей знаменний час, 1030-ліття Хрещення України, просимо Бога, щоб все більше людей у бурі життя простягали руку до Спасителя і входили у човен Христової Церкви», – зазначив під час проповіді священик.

 

Анонси:

4 серпня 2018 року, в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці в м. Стрию відбудеться ХІІІ З’їзд спільнот “Матері в молитві Стрийської єпархії. Архиєрейську Божественну Літургію з цієї нагоди очолить Глава УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук).

3-5 серпня 2018 року в Духовному відпустовому центрі УГКЦ у Новосілці відбуватиметься салезіянський форум БОСКО, що має назву «Слухаю серцем». Впродовж цих трьох днів на усіх учасників чекатиме: життя в наметах, кухня під відкритим небом, нові знайомства, цікаві дискусії, інтерактивні завдання, професійні доповідачі, концерт-вечірка, нічна ватра і т.д. Тож щиро запрошуємо молодь  віком від 14 років взяти участь у форумі, адже це є чудовою нагодою провести час у радісній атмосфері літнього відпочинку!

У День Незалежності України відбудеться акція «Синхронна всесвітня молитва за Україну». В її рамках тисячі українців у сотнях церков по всьому світу одначасно співатимуть молитву за свою країну.

З 27 по 29 липня 2018 року відбудеться Всеукраїнська проща семінаристів УГКЦ до Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві.  Цьогоріч проща вона присвячена 1030-й річниці Хрещення Русі-України святим Володимиром Великим.

16 вересня,  у неділю, має відбутися Молодіжний фестиваль “Вітер На-Дії” — один із найбільших християнських фестивалів України. Вже вчетверте “Вітер На-Дії” збере активну молодь з різних куточків України. Локація події — новаторський архітектурний ансамбль Центру Шептицького (одного з найбільших навчальних корпусів УКУ) та Храм Святої Софії — Премудрості Божої, де розміститься п’ять різнопланових майданчиків: інтелектуальний, театрально-мистецький, духовний, творчий та спортивний.

20 вересня згромадження сестер св. Йосифа ОПДМ запрошує науковців до участі у конференції, що відбудеться у Львові  (Львівська духовна семінарія Святого Духа). Конференція проводиться з нагоди ювілейного року пам’яті (сторіччя від дня смерті) визначного священика Перемиської єпархії о. Кирила Селецького. В історію УГКЦ він увійшов як основоположник жіночих апостольських чернечих згромаджень, письменник, публіцист і активний громадський діяч.

3-4 листопада у Києві відбудеться ІІІ з’їзд мирян УГКЦ, що пройде під гаслом «Покликання до святості сьогодні». У рамках з’їзду буде проведено форум «Відкриті двері УГКЦ».

 

Пропонуємо до Вашої уваги:

БЛАЖЕННІШИЙ СВЯТОСЛАВ: «НАША ЦЕРКВА ЗАВЖДИ ВІДЗНАЧАЛА СВЯТО ХРЕЩЕННЯ РУСІ-УКРАЇНИ І МИ ПРОДОВЖУЄМО ЦЮ ТРАДИЦІЮ!»

ГЛАВА УГКЦ НА ВОЛОДИМИРСЬКІЙ ГІРЦІ: СВЯТКУВАТИ ПАМ’ЯТКУ ХРЕЩЕННЯ ОЗНАЧАЄ ВЕРНУТИСЯ ДО ДЖЕРЕЛА

«НЕМАЄ ЖОДНИХ ВИПРАВДАНЬ ДЛЯ ТИХ, ХТО ВІДМОВЛЯЄТЬСЯ ЄДНАТИСЯ В ІМ'Я СПІЛЬНОГО БЛАГА НАРОДУ», – ГЛАВА УГКЦ НА ВОЛОДИМИРСЬКІЙ ГІРЦІ

«ПАТРІАРШИЙ CОБОР СЬОГОДНІ ПРИЙМАЄ ПРОЩУ СЕМІНАРИСТІВ ТА ВІРУЮЧУ УКРАЇНСЬКУ МОЛОДЬ», — БЛАЖЕННІШИЙ СВЯТОСЛАВ

«ЧУВАЙТЕ І МОЛІТЬСЯ, ЩОБИ НЕ УВІЙШЛИ В СПОКУСУ» (МР. 14:38)  - Пастирський лист Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Кир Володимира Війтишинаф

“МИ ПРАГНЕМО ЗРОБИТИ ПОДІЮ, ЯКА НАДИХНЕ ЛЮДЕЙ”, — О. РОСТИСЛАВ ПЕНДЮК ПРО ФЕСТИВАЛЬ “ВІТЕР НА-ДІЇ”