Тижневий огляд: життя УГКЦ (24.02–02.03)
  • Срд, 05/03/2014 - 16:14

24-25 лютого у Ватикані Глава УГКЦ брав участь в праці звичайної Звичайно Ради Папського Синоду єпископів.

24 лютого:

У соборі Святого Петра у Ватикані Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, очолив Молебень за мирну та соборну Україну. Молитва відбулася з ініціативи Посольства України при Святому Престолі за участю представників дипломатичного корпусу та української громади Рима.

Згодом Блаженніший Святослав очолив молитовну зустріч Спільноти святого Егідія в Римі, яка традиційно щопонеділка збирається на молитву за мир у храмі Святої Марії на Трастевере (назва одного з районів Рима). Глава УГКЦ розповів про ситуацію в Україні, миротворчу роль Церков у розв’язанні конфлікту та закликав світову спільноту до солідарності з українським народом.

25-27 лютого у м. Яремче відбувся тренінг для військових капеланів, організований Департаментом Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України. Триденний захід очолив владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту.

27 лютого 2014 р. в Митрополичих палатах Свято-Юрського церковного комплексу у Львові відбулась зустріч учасників оргкомітету приготувань до ювілею 25-ти річчя виходу УГКЦ з підпілля. Впродовж зустрічі, члени оргкомітету на чолі з Преосвященнішим владикою Венедиктом запропонували свої ідеї та пропозиції щодо святкувань та організації цього визначного ювілею. 

28 лютого 2014 р., офіційний веб-ресурс МЗС Італії повідомив, про те що Італія прийняла рішення виділити 100 тисяч євро на допомогу постраждалим під час зіткнень в Україні. «Висловлюю мою щиру і молитовну подяку нашим італійським братам за справжній жест любові», - відзначив у телефонній розмові Прес-службі УГКЦ в Італії Апостольський Візитатор Преосвященний Владика Діонісій (Ляхович), який перебував цими днями в Бразилії.

Львівська архієпархія Української греко-католицької церкви організовує програму допомоги потерпілим під час акцій протесту на Майдані «Люди для Майдану».

При Комісії Львівської архиєпархії у справах душпастирства охорони здоров’я створено центр духовної та психологічної допомоги захисникам Майдану – учасникам та свідкам протестних акцій.

 

Читайте також:

Пастирське Послання Блаженнішого Святослава і Постійного Синоду на Великий піст 2014 року

Глава УГКЦ: бути разом, щоб відстояти Державу! Звернення Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука, сказане 1 березня 2014 р. в прямому ефірі Громадського Телебачення.

Блаженніший Святослав закликав міжнародну спільноту до максимальної уваги до подій, що зараз відбуваються в Україні, наголосивши, що «небезпека ще не минула».

«Ми різні, але не поділені. Поділ між українцями намагаються створити політики», – Глава УГКЦ

Глава УГКЦ просить високопосадовців ЄС не дозволити знищити Україну

Блаженніший Святослав запевнив Міністра оборони, що військові капелани УГКЦ готові до служіння

Блаженніший Любомир: «Критичну ситуацію в Криму треба розв’язати без кровопролиття»

Владика Богдан (Дзюрах): «Загиблі герої боронили територію духу»

Слово Митрополита Львівського на Сиропусну неділю

Слово Митрополита Львівського на Вечірні у Сиропусну неділю

 

Анонс:

15 березня 2014 року в приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка, 35) відбудуться великопосні реколекції для дружин священнослужителів Львівської митрополії.

Духовна віднова розпочнеться з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолить Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії.