Тижневий огляд: життя УГКЦ (24.04-30.04)
  • Пон, 01/05/2017 - 23:44

За повідомленням перс-служби Інституту кримінально-виконавчої служби 21 квітня 2017 року на базі Міністерства юстиції України відбувся Міжнародний курсантсько-студентський форум «STUDIO ВЕСНА 2017». Семінаристи Київської Трьохсвятительської Духовної Семінарії УГКЦ взяли участь у цій події та стали призерами серед 10-ти команд вищих навчальних закладів України.

В каплиці Архистратига Михаїла, що на території базового табору «Сармат», в районі АТО, відбулася воскресна панахида за упокій воїнів-героїв, які полягли при виконанні бойових завдань в районі проведення Антитерористичної операції. Панахиду відслужив військовий капелан базового табору отець Олекса Куйбіда, УГКЦ.

В середу, 26 квітня 2017 року, в Патріаршому Соборі Воскресіння Христового вшановуючи жертв Чорнобильської» трагедії провели концерт–реквієм «Чорнобиль молодь буде пам’ятати». Захід провели з ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Асоціація «Афганці» Чорнобиля» разом з Національним педагогічним університетом ім. Михайла Драгоманова.

У роковини вибуху на Чорнобилі біля пам’ятника «І мертвим, і живим, і ненародженим чорнобильцям Прикарпаття" відбулося віче-реквієм та панахида за жертвами катастрофи. Вшанувати пам'ять полеглих ліквідаторів прийшли їхні побратими, родичі, представники міської та обласної влади, духовенство всіх конфесій та небайдужі франківці.

Глава Української Церкви Блаженніший Святослав нагородив Грамотою Верховного Архиєпископа Києво-Галицького провінційну настоятельку провінції Матері Божої Неустанної Помочі в Польщі Згромадження сестер служебниць Наталію (Маціну) і сестер провінції з нагоди 125-ліття заснування Згромадження сестер служебниць та 70-ї річниці провінції Матері Божої Неустанної Помочі в Польщі.

На вулиці Краківській у Львові відкрили для вільного доступу автентичне підземелля Преображенської Церкви. Для львів’ян – це нагода краще пізнати місто та глибше зрозуміти контекст: «Коли ми ходимо містом, то бачимо одні і ті ж будинки тисячі разів, але дуже часто не здогадуємося, що за цим стоїть».

Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, відвідав з робочим візитом Угорщину. На запрошення митрополита Угорської Греко-Католицької Церкви владики Филипа (Кочіша) він взяв участь в посвяченні митрополичої курії Угорської Греко-Католицької Церкви в Дебрецені, яке відбулося в суботу, 29 квітня.

У неділю, 30 квітня, в катедральному храмі Перемишльсько-Варшавської архиєпархії поминали жертв сумнозвісної акції «Вісла», 70-ті роковини якої припадають на ці квітневі дні. До присутніх звернувся владика Богдан, який передав слова солідарності і близькості та запевнення в молитвах від Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. Він повідомив, що сьогодні в усіх храмах УГКЦ та УПЦ КП служать поминальні богослужіння, бо ці «трагічні події болем і скорботою донині відлунюють у серці кожного сина і дочки українського народу».

30 квітня на Вічевому майдані Івано-Франківська відбулась завершальна стадія Х фестивалю Христового міста «Вгору серця-2017».  В рамках фестивалю на Вічевому майдані нагородили переможців конкурсу “Для Бога я створю найкраще”. Опісля вирушила молитовна хода. До ходи долучилися сотні франківців, які з вервицями у руках, вимолювали у Господа кращої долі для Батьківщини нашої України. 

Пропонуємо до Вашої уваги:

«26 квітня для кожного українця – день болю і смутку…» − Глава УГКЦ в день пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи

Послання Владик УГКЦ у Польщі з нагоди 70 роковин акції «Вісла»

Отець Юстин Бойко про скандальні плани будівництва в Шевченківському гаї

Глава УГКЦ: «Ми повинні виконати прохання Фатімської Богородиці – молитися за навернення Росії»

Я б хотів застерегти від маніпулювань поняттям мир, - Глава УГКЦ

Як навчитися прощати? Поради Глави УГКЦ

Владика Венедикт Алексійчук: "Добрий лікар спочатку з'ясує хворобу, а вже потім почне лікування"

“Україна оповита не одною шкаралупою гріха, яку намагаються зруйнувати своєю жертвою військові в АТО", - Владика Василь Івасюк

В Івано-Франківську відбулася презентація фільму проПатріарха Йосифа Сліпого «Справа «Рифи»

Анонси:

29 травня у Брюховичах розпочинається 10-денна реабілітація осіб залежних від алкоголю, яку провадить священик УГКЦ о.Дмитро Польовий, керівник Осередку тверезості "Знамення". Щоб записатися на попередню консультацію або детальніше довідатись про умови і перебіг реабілітації телефонуйте за номером: 098-155-67-77.

З 4 травня по 4 червня 2017 р. УГКЦ в Італії проведе об’єднаний футбольний турнір між українськими командами.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав 16 травня очолить архиєрейську Божественну Літургію у північноіталійському м. Тортоні

29 червня 2017 року, у день свята Святих верховних апостолів Петра і Павла, в Катедральному соборі Святого Миколая в Чикаґо, США, відбудеться Чин інтронізації Правлячого єпископа Чиказької єпархії владики Венедикта (Алексійчука). Введення на престол єпархії Святого Миколая з осідком у Чикаґо здійснить Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

В днях 20-21 травня 2017 року відбудеться XI Всеукраїнське паломництво до ікони Вишгородської Богородиці. Головне гасло цьогорічної прощі: «Йосиф Сліпий – Свідок Віри та син Марії».

За кілька днів відбудеться презентація відомої книги " Твіти з Богом " за участю автора - надзвичайно талановитого отця Мішеля Ремері з Нідерландів.  Заходи відбудуться 2 травня в Ужгороді, 4 травня у Львові, 5 і 6 травня в Києві.

В УГКЦ вишколюватимуть місіонерів декади місійності-2017

Монастир в Улашківцях — відпустове місце з двома чудотворними іконами