Тижневий огляд: життя УГКЦ (24.07– 30.07)
  • Пон, 31/07/2017 - 23:52

В понеділок, 24 липня, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відвідав владику Йосифа (Міляна), Єпископа-помічника Київської архиєпархії УГКЦ, який переніс операцію, в лікарні у Львові. Блаженніший Святослав подякував лікарям за сумлінну й жертовну працю і  благословив усіх хворих, які знаходяться на лікуванні. Єпископ подякував усім за відвідини і запевнив, що всі свої терпіння жертвував і жертвуватиме за прославу праведного Митрополита Андрея Шептицького.

В цей день розпочали свою відпочинкову програму, діти воїнів АТО та діти-переселенці, які приїхали відпочивати на озеро Валенце, яке знаходиться неподалік Будапешту. За інформацією прес-служби УГКЦ в Угорщині, це вже шостий таборовий заїзд для дітей воїнів АТО, в якому беруть участь 80 дітей з різних куточків України. Відпочинок спонсорується угорським урядом.

Стало відомо, що у п’ятницю, 21 липня 2017 року, у Києві відбулася зустріч із головним капеланом Збройних сил Канади, бригадним генералом Ґі Чапделайном.  У зустрічі взяли участь представники конфесій-членів Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України та офіцери силових структур України, відповідальні за співпрацю з військовими капеланами.

Метою візиту головного капелана Канади було обговорити продовження українсько-канадської співпраці в організації і проведенні навчань для військових капеланів. За підтримки капеланів Канади в січні цього року в Національній академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного у Львові було проведено міжконфесійний  вишкіл українських військових капеланів.

В середу, Глава УГКЦ привітав новообрану Генеральну настоятельку ССНДМ і нових дорадниць. 24–25 липня 2017 року XIII Генеральна капітула обрала с. Софію Славомиру Лебедович із Провінції Матері Божої Неустанної Помочі з Польщі Генеральною настоятелькою Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії на наступні шість років (2017–2023). Капітула обрала ще чотирьох Генеральних дорадниць.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав закликав всіх, 28 липня, у день святого князя Володимира, прийти до наших храмів і за звичаєм відновити ті обіцянки, які ми через вуста наших хресних батьків дали в день нашого Хрещення.

Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я вже традиційно провела реабілітацію для сімей АТО в монастирі сестер Пресвятої Родини з 17.07.-23.07.2017 р. реабілітацію проходили сім'ї з Київської, Тернопільської, Дніпропетровської областей. Впродовж духовно-психологічного розвантаження із сім’ями працювали духівники та психолог. Також настоятелька монастиря, де перебували колишні військові з дружинами розповіла про заснування і правила монастиря сестер Пресвятої Родини. Усі очікування, які були проговорені реабілітантами під час знайомства здійснились, і багато з них мріють повернутися на реабілітацію повторно.

У Карпатах відбувся табір для дітей Харківського екзархату, у якому прийняли участь 40 чоловік.

Від 18 до 27 липня 2017 року на території Національного природнього парку «Сколівські Бескиди» вже другий рік поспіль відбувся Християнський військово-вишкільний табір «Захисник». Метою табору «Захисник» є духовна, моральна, фізична та розумова підготовка молоді до можливого виконання нею військового обов’язку перед Українською державою в лавах Збройних сил та інших силових структур України. Особливістю цього табору є поєднання військового та християнського виховання, яке базується на традиційному вченні Церкви про воїнів-християн як захисників та служителів миру, правди та справедливості.

24–27 липня, з ініціативи представників Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я, у Карпатах відбувся перший тур реабілітації для медичних капеланів, які душпастирюють у військових госпіталях,. П’ятнадцать душпастирів завдяки програмі реабілітації мали можливість провести чотири дні і три ночі в Карпатах, де їх духовно провадив о. д-р Олесь Будзяк, ректор Івано-Франківської духовної семінарії. Крім цього, щодня із священиками працював психолог. 

29 липня на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища відбулася поминальна молитва за загиблими Героями АТО та Небесної сотні.

Пропонуємо до Вашої уваги:

Львівська Архиєпархія: Василю Ковпаку винесено кару великої екскомуніки

Львівська Архиєпархія УГКЦ: о. Іван Гарат не є католицьким священиком

Священики пояснили, з якого вiку приводити дiтей до храму

Анонси:

Згромадження оо. Салезіян запрошує усіх охочих взяти участь у Салезіянському молодіжному форумі. Він відбуватиметься у Духовному відпустовому центрі УГКЦ с. Новосілка впродовж трьох днів: з 4 по 6 серпня. На Вас чекатимуть чудова атмосфера, нові знайомства, життя в наметах, нічна ватра, мегаквести та багато різноманітних цікавинок!

5–6 серпня відбудеться проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої, покровительки Галицького краю в с. Крилос (Давній Галич), яку очолить Блаженніший Святослав, Глава й Отець УГКЦ. Проща присвячена 100-літньому ювілею об’явлень Матері Божої у Фатімі (Португалія). На цьогорічній прощі до Крилоса запланований традиційний піший хід паломників з Івано-Франківська, Калуша та Бурштина.

ХІІ Міжнародна десятиденна піша проща родин мігрантів з Самбора у Зарваницю цього року розпочнеться 4 серпня і триватиме до 13 серпня. Зустріч паломників відбудеться 4 серпня у місті Самборі о 7.00 на Святій Літургії у церкві Різдва Пресвятої Богородиці. Вихід прочан - о 9:30.

18-20 серпня пройде V Всецерковна проща до Патріаршого собору Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви у місті Київ. В рамках прощі за ініціативи спільноти «Покоління Любомира» будуть проведені Нічні чування в Патріаршому Соборі, а також відбудеться Всеукраїнська зустріч батьків.